Jennys tankar

hmm

Publicerad 2009-12-06 11:36:03 i Allmänt,

Hej hopp!

Igår såg jag reklam för nåt program där det skulle handla om en tjej som stred för rätten att dölja sitt ansikte.
Okej, det är väl upp till var och en. Hon jobbade som dagisfröken lr nåt liknande tror jag. Här antar jag att vi alla tycker olika.

Men om jag ska lämna det finaste jag har hos någon när jag är och jobbar, så vill jag nog gärna se anisktet. Hon är säkert jättebra på sitt jobb och jättesnäll. Men jag skulle nog gärna vilja se personen jag lämnar mitt barn till liksom. Samma sak om jag skulle till läkaren, gynekologen mm så vill jag nog gärna se anisktet. Nu har jag inget emot människor från andra länder, om det var de ni trodde.. Utan jag skulle känna mig väldigt obekväm med att gå till en läkare som bara visar ögonen, sen spelar det ingen roll vem som är under "duken", svensk, asiat, turk, afrikan mm..


Sen är jag lite nyfiken hur det skulle se ut om jag fick för mig att bosätta mig i saudiarabien och strida för rätten att köra bil, rätten till att gå ut med mina killkompisar, rätten till att visa mitt hår, rätten till att åka bil med vem jag vill, rätten till att dnasa, rätten till att spela musik, rätten att röka offentligt, rätten till att få göra precis samma saker som männen. Skulle de vara lika "snälla" och ge mig rätten att strida för detta??


* Detta är bara en funderig jag hade.


Kram

Kommentarer

Postat av: Tessan

Publicerad 2009-12-06 12:32:08

Hej :)

Åh tack snälla du! :)



Och jag kan bara hålla med dig om det du skrivit.



Kramar

Postat av: Milla

Publicerad 2009-12-06 13:09:08

Det är en viss skillnad tycker jag. Rätten att gå ut och dansa eller köra bil har ju inget med religion att göra. Det är ju bara något som du VILL göra.

Postat av: Linn

Publicerad 2009-12-06 17:19:57



Håller med dig om det du skriver och har själv en liten fundering..



Jag är inte så religiös av mig, om vi ska säga att religion är den gode guden bland molnen, kyrkan, dop osv osv. Men relgion, handlar inte det kort och gott om att ha något att tro på och må bra av?



Jag mår bra av att få göra det jag VILL.



Och trygghet, kan man lägga till. Religion gertrygghet.



Men Håller med dig om att det inte är tryggt med människor som inte visar sitt ansikte, oavsett vem som är under slöjan.



Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela