Jennys tankar

Fredag

Publicerad 2009-06-12 11:01:55 i Allmänt,

hej hallå!

Så igår tog jag en kvällspromenad med broder, det var väl iofs mer en nattpromenad. Tror jag var hemma kvart i 12..
Tar sin lilla stund att gå, jag har ju min lilla vända jag brukar gå.. Fast igår vände jag på den och fick gå uppför badhusbacken.. Den backen går inte fort uppför kan jag säga, ryggen känns, vaderna känns och det trycker neråt så man knappt kan gå.

Men sakta men säkert tog vi oss runt "varvet"..

Fredrik tyckte att jag lika gärna kunde gå runt parkeringen så kunde han ta en stol och sitta där och glo när jag gick.. Det gav väl kanske inte han så mycket, men jag fick då upp flåset.
Fort som bara den går det i nedförsbackarna =)..
Såg en liten igelkott oxå, så söt!


Blev asförkyld igår oxå, bara pang boom! Ont i halsen har jag oxå, jäkla skit! Ska pimpla lite the och varm kakao idag..
Hatar att va förkyld, nyser som bara den och ögonen rinner.. Ja tycker inte nå synd om mig själv idag, bara så ni vet =P..

Fråga 1

Ni mammor här ute, nåt tips på nåt som ska med i bb-väskan, nåt man inte tänker på som kan vara bra.. Tänkte jag skulle börja planera lite och se till att allt är rent och så..
Så man slipper springa runt som en yr höna när det väl är dax..

Fråga 2
En annan fråga oxå, man blöder jue en del sägs de.. Alla säger vad man inte ska köpa.. Va ska man köpa för skydd??
Jag och syster gick i affären och diskutera, men vi kom inte fram till nåt..

Ne nu får jag sätta mig och snörvla över böckerna lite, ska försöka mig på tentan imorgon.. Fast mår jag sämre blir jag nog hemma med näsdukar, vi får se..

ha de gott allihopa


Kramkram


Kommentarer

Postat av: Ananas

Publicerad 2009-06-12 15:06:26

Jag hade med mig lite kläder till Linus, myskläder till mig och Johan. Ta med dig extra mjukisbyxor till dig ifall det råkar bli som för mig att vattnet gick igen. Då blir även byxorna blöta. Annars lär du väl ha sjukhusrock på dig. Omlottbodys är skitbra till bebisen, man vill inte trä över kläder över det lilla huvudet =) Man vågar knappt ta i underverket. Ta med dig blöjor också om du skulle hamna på patienthotellet. På förlossningen fanns det blöjor i skötrummet, sen borde man väl få blöjor om man hamnar på elvan. Men ta med dig för säkerhetsskull.





Ang bindor kan du gå till apoteket och köpa förlossningsbindor. Vet inte om de heter så men de är "MAXI" stora. Visserligen är det inga vingar på dem men de funkade. Sen får du väl sådana fina blöjor och nätisar på förlossningen och om du hamnar på elvan.



Att hamna på elvan är nog inte så dumt som förstagångs förälder. Där får man allt serverat och får hjälp med allt. Bara att fråga dem. Vi skulle hamnat där med de gjorde en fuling så det blev patienthotellet. Och där får man reda sig själv. Vi ringde till elvan stup i kvarten och frågade om råd. Tillslut gick vi ner dit på natten eftersom Linus spydde och kväljde sig med fostervatten.



Tycker du gör rätt som börjar packa väskan. Det kan ju ända när som helst. Så himlans spännande. Du måste höra av dig när du har tid och ork om vi inte ses innan =)



Kram och klapp på magen från Linus och mig =)

Postat av: Annika O

Publicerad 2009-06-12 16:32:24

Skydd finns jue på jobbet. Super första dagarna. En xylocaintub kan å va bra. En cd med bra musik. Håller tummarna nu. Kram

Postat av: Malin

Publicerad 2009-06-12 18:23:52

hihi, är så länge sen för mig, så allt har väl ändrats flera gånger om! Har för mig man fick med sig skydd hem.... annars finns det superblöjor att hämta på annat ställe hihi...kramiz M

Postat av: Tessan

Publicerad 2009-06-12 21:59:16

Blöjor finns så klart på förlossningen, och hamnar du på 11an så finns det bindor inne på toaletterna, men jag bad om blöjor eftersom jag även blödde otroligt mkt. Blödde igenom blöjorna.

Efter 3 dagar så använde jag några mirakel bindor från lidl. :)

Sen gick det bra med natt bindor.

Glöm för all del inte lypsyl!

När jag var på förlossningen så fanns det inget scahmpo när man skulle duscha efteråt.

I och med att man svettas som attan så kan det vara jättebra, för jag tycker att när man duschar så duschar man för att bli ren, och håret fick blötas men var ändå äckligt!

Kläder så klart, och som Anna skrev, omlott tröjor är bra :) Det finns fina på h&m =)

Jag köpte en oparfymerad torrstick deo på apoteket eftersom man inte får ha parfymerat på sig för bebisens skull och den var jättebra faktiskt.

Och glömmer du nåt så är inte det hela världen!

Jag låg i en sån där rock och nät trosor hela dagen, och det var grymt skönt! Haha.. =)

Hoppas allt går bra, och jag längtar tills jag får se kort på den lilla/lille!

många kramar..

Postat av: Ananas

Publicerad 2009-06-12 22:02:52

Man får inte med sig nåt hem, mer än bebisen. Skydd får man möjligtvis om man hamnar på elvan annars får man ha med sig själv.



Ang cd vette katten om man hinner med att lyssna. Under förlossningen är man fokuserad på att andas rätt så man får minst ont och efter förlossningen fokuserar man sig på bebisen. Men det kanske är bra =)

Postat av: ANNIKA O

Publicerad 2009-06-12 22:12:58

ANNA!!!!!!!!! Ang cd så är det ju inte så att man lägger sig tillrätta o lyssnar på musik :). Men go musik i bakgrunden är inte så dumt. Förresten Jenny. Säg till mig eller Malin så plockar vi ihop lite. Löneförmån vettu..

Postat av: annica

Publicerad 2009-06-12 23:10:29

håller med Tessan! :)



Du kommer på tisdag va!? Vi har inte bestämt så mycket ännu, men dt skulle vara jätteroligt!

Postat av: sandra

Publicerad 2009-06-13 11:00:42

Hej!

Köp dom största bindorna du kan hitta, jag köpte mina på apoteket. Bli inte så skrämd, är nog rätt olika hur mycket an blöder och hur länge, men jag behövde massodont bindor i typ två dar sen räckte det med vanliga.

Har sett jättepacklistor på nätet vad man skulle ha med. Dom är rätt så överdrivna. I alla fall för mig.

Hade med mig typ ett ombyte till mig själv med MJUKA kläder. Hade på mig sjukhuskläder förlossning ju. Tyckte liksom att det var så kladdig med mina egna. En nessär med schampoo, tvål och deo. Var rätt bra efterom sjukhusets luktar för mycket "patient". Sen hade jag med mig ett par ombyten till bebisen. Använde sjukhuskläderna på han när vi var där. Dom var så mjuka och goa. Jag tyckte det kändes så skumt att ta på han kläder det första man gjorde. Han låg mest naken med blöja under ett täcke med mig. Ville ha hudkontakt. Annars hade jag inte med mig nånting. Sen ska man ju se till att han allt när man kommer hem, det är viktigare än ha med sig jumbo resväskan dit =)

Postat av: Linda

Publicerad 2009-06-13 12:49:54

Ang skydd efteråt så håller jag med annika O och malin...den löneförmånen är verkligen super. Saften inne på förlossningen smakar rena RÖVEN så ta med dej coca cola för det är superskönt att ha under förlossningen. jag uppskattade även godispåsen som Liams morfar kom med efteråt. Jag kan ju erkänna att jag inte var tyst under förlossningen och hade rejält ont i halsen så halsptabletter hade passat utmärkt!!

Postat av: Ananas

Publicerad 2009-06-13 18:48:17

ANNIKA.O jag har väl inte sagt nåt annat. Tror bara inte att man har tid att lyssna även fast det är i bakgrunden eftersom man koncentrerar sig på annat. Det kanske funkade för dig, men du ser hur resultatet blev. Du var tvungen att dunka barnvagnen i väggen för att få stackars Vendela att sova. :) Men Jenny gör som hon vill.



Lypsyl kan vara bra som Tessan skriver. Jag slickade mig om läpparna hela tiden eftersom min låg kvar på patienthotellet.



Personligen gillade jag inte de stora blöjorna eftersom de skavde så jag föredrog apotekets bindor. Blöder man mycket så får man bar byta oftare. Hamnar man på elvan så utnyttjar man ju deras bindor :) Men smaken är som baken.



Ska du ha med coca cola så ta med dig tillräckligt, inte bara 0,5 l flaska om du ska använda lustgas. Man blir fruktansvärt torr i munnen och vill dricka nåt hela tiden. I alla fall jag =)Jag föredrog vatten eftersom jag blir törstig av cola.



Linda: Jag kan verkligen se dig framför mig ligga där och skrika fram Liam :) Krut i dig tjejen ;)



Postat av: ANNIKA O

Publicerad 2009-06-13 20:13:26

Anna prinsessan på ärten!!!!!!!!!=)Allvarligt nu, lypsyl och bubbelvatten och lite jävlarinamma. Säg hur du vill ha det med varma duschar, sittande, liggande you name it. Dom lyssnar på allt, bara man vet vad man vill. Nu kom vi ju lite utanför vad du skulle packa väskan med men ovanstående har fått med det mesta. Sedan har du ju support med dig. En av dom hinner nog springa iväg några min o handla. Förutsatt att det inte blir på natten såklart. Kram

Postat av: Ananas

Publicerad 2009-06-13 21:23:47

Prinsessan på ärten.. psst :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela