Jennys tankar

Veckomeny

Publicerad 2014-08-31 17:15:49 i Allmänt,

Nästa veckas meny ser ut så här.
 
Måndag: Pasta carbonara
Tisdag: Köttbullar och potatis
Onsdag: Lasange
Torsdag: Vincent bestämmer
Fredag: Kycklinggratäng
Lördag: Take away
Söndag: Tacogratäng
 
Mycket nötfärs, men det får väl gå för denna veckan då..
 
Pöss

Helgen

Publicerad 2014-08-31 16:20:00 i Allmänt, Familjen, Vardagslyx, Vänner,

Hej hopp!
Vilken helg!
Laddad med massa positiv energi :).
I Fredags lämnade jag mina kärlekar hemma för att möta upp Jessica kockan 6 i stan. Det vankades utekväll för mamman i familjen. Vi hade bestämt oss för att gå ut och äta och ta några glas vin. Jättetrevlig kväll, men trötta var vi båda 2 efter jobbet, så klockan 20 över 9 ringde vi brorsan som fick hämta oss. Jag hann precis innanför dörren och sätta mig i soffan innan jag somnade lutande mot Matz, va trött jag var.
 
 
 
 
Lördag så tog jag och Vincent en liten vända på stan, vi skulle köpa ekologisk tandkräm, faktiskt lite besviken på affären vi var till. Hade förväntat mig lite mer men det kanske var en stressig dag. Försöker lära mig läsa innehållsförteckningen på tandkräm och krämer, tvål mm. Men vad det är svårt vissa grejer känner jag igen och vissa ämnen försöker jag undvika, men vilken djungel det är!
 
 
 
Sen var det tacomys framför en film, sen var det bara för mig att göra mig iordning. Malin skulle nämligen hämta upp mig, för jag var bjuden på tjejmys hos henne. Lika trevligt som alltid, god mat och de bästa var på plats :), önskar man fick träffa dem lite oftare bara. Var hemma runt 2 fulltankade med energi, hopp i säng, för klockan 11 skulle vi vara i Grums för att delta i Walk Of Hope, som Leos familj ordnat med i Grums. Vilken familj, vilka kämpar!
Tror hela grums har varit ute på promenad idag :)
 
 
 
Nu ska jag slänga mig på sängen en stund, både diskmaskin och tvättmaskin är igång och Vincent leker med morbror.
 
Pöss
 
 
 

Matlådan

Publicerad 2014-08-27 20:33:11 i Allmänt, Mat,

Vi smygbörjade med matlådan denna vecka och det har gått kanon, än så länge :)
Veckomenyn ser ut så här denna vecka.
 
Måndag: Bakad potatis, med valfri röra.
Tisdag: Kyckling-grillspett med klyftpotatis
Onsdag: Köttfärslimpa med potatis och sås
Torsdag: Lax i ugn
Fredag: Vad Matz och Vincent hittar på, själv ska jag ut och käka med Jessica :P
Lördag: Tacos
Söndag: Kyckling i ädelost och ris.
 
Naturligtvis är det grönsaker till varje dag, har det senaste året haft dille på babyspenat så det blir ofta en sallad på de. Förr har vi inte lagat mat efter jobbet för jag har inte hunnit med det. Men nu har vi ändrat läggtiderna och Matzan hjälper till iband när han är här med att greja så man hinner med mer.
 
Jobbet går framåt och det är riktigt roligt! Jag jobbar med E och vi är väl mer i samma ålder än de andra så det är jättekul! Kul att bolla med, prata problem med mm,
 
På fredag gör E sista dagen på äldreboendet, känns trist men vi ses på våra helger :). Nu kommer J tillbaka, har aldrig jobbat med henne men vi började ssk-linjen samtidigt och gick 3 terminer ihop innan jag blev gravid. Det blir nog bra detta tror jag :).
 
Det var en liten uppdatering om ingenting egentligen, hela helgen är det fullt upp så ni får nog en uppdatering på söndag :P.
 
Tjing Tjong!
 
 
 

Första veckan

Publicerad 2014-08-22 09:40:07 i Allmänt,

Första arbetsveckan är snart slut, jag jobbar dock helg så på söndag är den helt slut.
Det var faktiskt riktigt roligt att vara tillbaka på jobbet, även om jag dag 2 fick problem med armen och nacken igen. Men jag tycker jobbet är roligt, men jag har varit nervös för hur det ska gå, stressat upp mig själv genom att vara rädd för att stressa på jobbet.
 
E har haft semester så hon rapporterade över i måndags sen har jag varit ensam, visst jag har redan fått jobba över, men en kvart första dagen, en halvtimme andra och 3:e dagen blev det lite längre då ett möte ställde till planeringen, men det går!
 
Nu är det nya tag som gäller och jag tror det kommer bli ett spännande slut på året.
 
Nu har jag och Vincent varit lediga i 2 dagar, igår städade jag och möblerade om och var världens tråkigaste mamma tyckte Vincent. Svårt det där jag vill ha tiden med honom men samtidigt vill jag inte vara uppe hela natten och greja med sånt som tar tid ifrån honom. Jag vill absolut inte att han ska se tillbaka på sin barndom och att han upplevt det hela som att jag aldrig fanns där för honom och att jag aldrig ställde upp, en av mina största rädslor.
 
Samtidigt finns det måsten som jag måste göra, jag måste laga mat till oss, jag måste städa ibland och jag måste ibland pustafönster, ta hand om disken, tvätten mm mm. Nu var jag iofs inte tvungen att möblera om men jag ville få lite ordning och man får passa på när man är ledig.
 
Till veckan ska jag försöka packa ner studsmattan, poolen tog vi förra veckan. Vilket jobb, tömma den, sen diska vi ur den med diskmedel innan vi hängde upp den på tork. På kvällen kunde vi äntligen rulla ihop och packa ner den.
 
Idag kommer V och leker en stund och jag har lovat Vincent att vi ska göra trolldeg, så vi får se hur det går. Skulle behöva köpa gips, vart köper man sånt?
 
Tjing Tjong!

Full rulle

Publicerad 2014-08-15 11:35:22 i Allmänt,

Nu har det varit fullt upp i dagarna 2.
I Onsdags hämtade vi en kompis till Vincent på förskolan, så då var det fullt ös. Vi smög på pirater och sköt på dem med vattenpistoler, tittade på legofilm, fikade mm. När de lekte på Vincents rum passade jag på att sy en mössa till. Kan säga att nu har Vincent mössor. Tycker det är jättekul att pyssla, så nu kommer alla få mössor. Ska köpa lite nytt tyg och försöka mig på att sy en t-shirt, hur svårt kan det va?
 
Igår började jag med att ringa runt, BVC och fick en tid med en läkare, Skatteverket om att det blivit en miss från min sida, Barnmorskan och skåre VC för att få 3:e twinrix sprutan. Sprutan fick vi komma och ta redan 10:30, så dt var snabba ryck :).  SÅ nu är äntligen 3:e sprutan avklarad! Hann faktiskt med att baka knäckebröd också som blev klara 10:20 så sen blev det att stressa till VC.
 
Vid 12 så kom min fina kusin Jessica hit med sina busungar, oj vad det har busats. Jag och Jessica hann också med att prata lite :).
Jag gjorde våfflor som vi luncha på, glutenfri och alla tyckte om dem :). Efter det så fikade vi, har så mycket kakor och glass kvar på kalaset så man får passa på när man har besök.
 
Kvällen bestod av film för mig efter att jag nattat Vincent :)
 
 
Tjingeling!
 
 
 
 
 

Matlåda

Publicerad 2014-08-12 15:44:00 i Allmänt, Mat, Pyssel,

Idag har jag gjort en matlåda.
En låda som jag ska dra lappar ur och sen göra en veckomeny. För jag är sämst på att komma på vad vi ska äta annars.
 
 
 
Än så länge innehåller den:
Vincent bestämmer
Matz lagar mat :P
Take Away
Pannkakor
Rödspätta
Kyckling-grillspett
Fläskfilé i chutneysås
Tacogratäng
Kycklinggratäng
Köttfärslimpa
Fläskfilégratäng med ris
Baconlindad kyckling
Lax och Hirs
Köttfärs och fetaost paj
Tacopaj
Änglapipor i pardiset
Fläskfilé i ugn
Våfflor
African stew med grillspett och ris
Nasi Goreng
Pannbiff
Sallad
¨Kyckling med ädelost
Lax i ugn
Pasta "carbonara"
Laxgratäng med sparris
Hemagjorda hamburgare
Lasange
Tacos
Spaghetti och köttfärssås
Kalops
Köttbullar (hemmagjorda) och mos (potatis för mig)
Ugnslax med sås
Quesadillas
 
Kommer ni på nåt får ni gärna tipsa mig om fler recept, gärna enkla, gärna vegetariska, fisk- eller kyckling-rätter.
 
 
Tjingeling
 
 
 
 

Lekparkshäng

Publicerad 2014-08-11 21:06:00 i Allmänt, Familjen,

Idag har vi hängt i lekparken, cyklat till brevlådan också, men lekparken var snäppet bättre enligt V.
 
 
 
 
Just de morbror var med vilket var ett stort +
 
 
Tjingeling!
 

Sjukskrivningen 14/7-27-7

Publicerad 2014-08-10 22:30:00 i Allmänt,

Stress stress och mera stress. Jag tror aldrig jag varit så slutkörd.
Jag sov inte på nätterna, jag hade konstant huvudvärk och värk i kroppen, kunde inte koncentrera mig svårt att varva ner och va still. Orkade inte tänka, det var kaos i kroppen. De sista dagarna på jobbet låste jag in mig på kontoret  och satt och gråt för jag visste inte hur jag skulle hinna med allt och lösa allt. 1,5 vecka innan tyckte jag bara att det var skönt att få gå till jobbet, för det var den enda gången jag inte hade ont, jag var för stressad för att ens hinna reflektera oh märka att jag faktiskt hade ont, så fort jag satt på bussen kom huvudvärken direkt. Sista veckan innan jag sjukskrev mig så lugnade det ner sig på jobbet och kroppen kände då att jag hade ont. Vissa dar värkte det ner i benen ända från nacken så jag fick halta när jag gick. Höger sidan var alltid värst. Jag började gå hos en Naprapat i Säffle, han sa att det är de typiska stressmusklerna som värkte på mig. Pratade med chefen och sa att jag måste nog sjukskriva mig iaf måndag, tisdag för jag måste få sova. Måndag, tisdag blev till en hel vecka.
 
Jag försökte få komma till en vårdcentral på fredagen ena sa att jag får stå ut det är semester tider och det är så här inom vården, andra vårdcentralen sa att jag ska kontakta en sjukgymnast för att få en remiss till en läkare. Jag har ringt hur många sjukgymnaster som helst och inte någon har jag fått tag i, telefonsvarare har jag däremot fått lyssna på. Semestertider. Jag ringde 1177 på söndagen för jag visste inte var jag skulle ta vägen, helt totalt slut. Jag sa att jag vet inte vad jag ska göra, jag får inte tag i någon sjukgymnast och vårdcentralen vill inte ta emot mig. jag sitter mellan 2 stolar och vet inte vad jag ska ta mig till! Hon sa att det är vårdcentralen du ska vända dig till. Ringde dit på måndagen och prata, sjukskriv dig själv i en vecka, prata om lite annat och när hon fråga om jag hade småbarn relaterat till lyft, så brast det för mig och jag satt där i luren och stortjöt. Hon sa att hon hör att jag inte mår något gott. Vi prata lite mer och hon sa att hon skulle ringa upp imorgon och höra hur jag mår då och att jag ska ta tabletterna på bestämda tider.
 
Snälla mamma och Lennart tog med Vincent på semester så jag skulle få vara själv och bara va. Vincent har haft jättekul och det är huvudsaken. Han har varit i Strömstad hos moster med mormor och som överraskning var Zack med familj där och skulle sova där. han har varit med Mormor och Lennart och cyklat längs Göta kanal.
 
Jag passade på att sova större delen av dygnen måndag och tisdag. Värk så fort man rörde sig och inte rörde sig, värmekudde på de värsta ställena Matz har tryckt på knutar för att försöka låsa upp dem lite. Men ont och tappat känsel i armarna har varit det som varit värst, har nästan inte kunnat använda dem.
 
Jag tackar gudarna för att jag fick streptokocker för jag hade inte klarat att gå tillbaka till jobbet den veckan och ingen läkare vill ta emot mig. Streptokockern resulterade i att jag fick vara hemma en vecka till. Då tog Snälla pappa och Mehri med sig Vincent på semester till Strömstad så jag bara kunde va och vila en vecka till, vilket var välbehövligt.
 
Samtidigt vill man inte visa hur jävla pissigt man mått så man biter ihop och försöker att inte visa nåt.
 
Nu är min semester snart slut och jag börjar jobba v 34 igen. Kan säga att jag sover nästan inget på nätterna igen, för jag är rädd för att komma tillbaka till jobbet och att det ska bli sådär igen. Jag stressar upp mig själv för att börja jobba igen. Måste bara få sömnen att funka igen, för som det är nu blir det inte så många timmar varje natt.
 
Ja det var lite om det jobbiga..
 
Tjingeling!
 
 
 
 
 
 

Bröllop

Publicerad 2014-08-10 21:29:00 i Allmänt,

I lördags var jag och Matz bjudna på bröllop, det var ett par kompisar till honom som gifte sig. Vilket vackert bröllop, blev allt tårögd några gånger, så vackert par och så fina ihop, det stråla kärlek om dem. Nu är det på smekmånad 3 veckor på Hawaii, inte ett dugg avundsjuk där inte.
 
Efter lunch bestod det mest av förberedelser och att bestämma vilken klänning jag skulle ha. Efter många om och men bestämde Matz att ta den blå. Koncentrerad till 1000 på att fixa naglarna i sista minuten.
 

 
Jag och Matzan på väg till kyrkan, snälla mamma och Vincent körde oss
 
 
 
Hahaha
 
 
 
 
 
Min snygging
 
Bröllopet var helt fantastiskt och vi har skrattat så många gånger. Massa trevliga människor och god mat. Tack för att vi fick komma.
 
Tjingeling!

Mini Semester

Publicerad 2014-08-08 22:52:00 i Allmänt, Familjen, Semester och utflykter, Vardagslyx,

Lekparkshäng hann vi med även idag :).
 
Vincent hitta en drake idag som han fick köpa, så efter kvällsmat och fast det nästan inte blåste någonting ville han prova den. Så vi traskade upp till toppen av berget där syster bor och satt på en bänk och väntade på lite vind :). - Mamma man ser jue hela Strömstad här ifrån, fy så vackert!
 
I Onsdags när vi åt frukost sa systeryster att hon skulle åka till en kompis, så ja fråga om vi fick låna hennes lägenhet och det fick vi. Så jag och Vincent tog en spontantripp till Strömstad :).
Jag hade egentligen inte alls råd att åka dit med allt som man egentligen vill göra, äta ute gå lite i affärer mm.
 
Efter frukost så började vi packa och sen for vi, redan vid Ikea här började Vincent fråga m vi var framme snart, så det blev en lång lång resa för oss båda. Men vi underhöll varandra så gott det gick.
 
Väl framme tog vi en tur på staden och bara njöt :), traska runt i lite affärer och tittade. Leksaksaffären tog längst tid kan jag berätta. På hemvägen hoppade vi in på Coop för att köpa lite frukostgrejer och lite mys till kvällen, Vincent ville inte gå ut och äta och det gjorde inte mig ett dugg med tanke på pengafronten.
 
Vi köpte en varsin glass på Coop, så vi sprang hem med varorna, sen gick vi till havet och åt glass, så mysigt <3.
 
Kapten Vincent styr båten, själv håller jag utkik efter pirater
Vill alltid vara med på kort med mamma <3
Vi kände på vattnet flera gånger och bestämde oss för att imorgon ska vi bada.
Lite lekparkshäng hann vi också med innan vi gick hem och tog kvällen.
 
Torsdagen så åkte vi till Seläter för att bada, vi badade och hade jättemysigt ända tills vi köpte en glass och korv i korvbröd då kom getingarna och de var överallt. Vi gick längst ut på bryggan för där blåste det mer och fanns inte direkt någonting getingar gillar, men nog fan kom de dit också. Såna där jobbiga som sätter sig på armar händer, ansikte och kryper, inte bara flyger förbi och tar en kik. Vincent blev jätterädd och ville efter detta åka hem. Men det blev väl strandliv i ca 1,5 timme iaf. Vattnet var jätteskönt, inte särskilt kallt.
 
Efter stranden blev det Nordby en stund, kom där ifrån med en lite tommare plånbok. Vi var in på gottebutiken och köpte godis, så blev det en varsin grej på sportshopen.
Sen åkte vi hem för att äta lite innan vi promenerade runt Laholmen och gick runt på stan. Det är så mysigt att gå på bryggan och gå runt och kika på alla favvoställen man fick när man jobbade i Strömstad.
 
 
 
 
 
Lite vind under draken blev det när Vincent sprang nedför backen, så den flög några  ynka meter men V var nöjd.
 
På torsdagen strosa vi på stan igen och lekte i lekparen.
Vi slog på stort idag och gick ut för att äta lunch, Vincent tog Pannkakor med grädde och sylt och jag åt nog en av världens godaste cesarsallader som finns. MUMS!
Men åter igen så kom det getingar efter en stund som kröp ner i syltskålen, så vi fick gå in och sätta oss. Vilket iofs inte gjorde så mycket för paret brevid oss rökte hela tiden! De hann knappt släcka den ena innan de tände den andra.
 
Lite lekparkshäng innan vi gick hem för att packa. Sen styrde vi hemåt.
 
Så mysigt att åka iväg bara jag och Vincent, vi har haft det jättebra, lekt och tagit dagen som den kommer :).
-Detta får vi göra om mamma <3
 
 
Tjingeling!
 
 
 


 

Tips

Publicerad 2014-08-03 22:55:00 i Allmänt, Familjen, Vardagslyx,

 
Festis-tips, av de jag har läst innehållet på, även andra kravmärkta så verkar denna innehålla minst skit. De andra brukar innehålla citronsyra och/eller askorbinsyra (E300 och E330).
 
Många som slutat med ful citronsyra har blivit bättre från eksem, astma, pollenallergi mm.
 
 
Tjingeling!
 
 
 
 

Buzzador Finish Powerball

Publicerad 2014-08-01 20:01:00 i Allmänt, buzzador,

Jag har för första gången nu prövat att buzza, jag har nämligen varit medlem på buzzador ett tag men har aldrig fått tummen ur för att anmäla mig på något.
 
Jag fick hem ett gäng varuprover Finish Powerball samt ett paket till mig som jag skulle prova. Jag är helt klart nöjd med diskmedlet, hade önskat att det var svanenmärkt och allergiförbundsmärkt (eller hur man säger). Men det gjorde jobbet, blank och fin disk som tog bort matresterna. Jag är en av dem som är väldigt dålig på att skölja av disken innan den hamnar i maskinen, men nu var det inget problem med matrestfläckar. Positivt överraskad!*
 
Det passade sig så bra att jag fick varuproverna innan ett släktkalas här hemma, så vilket tillfälle att Buzza lite. Kusiner, moster, morbror och alla de som skötte disken hemma fick ett varuprov och en liten lapp av mig, så jag hoppas de kom ihåg att fylla i på datorn också.
 
Tjingeling!
 

Fredag

Publicerad 2014-08-01 19:36:00 i Allmänt, Familjen, Vardagslyx,

Nu var det ett tag sen igen, ska försöka skriva ikapp ganska mycket någon dag nu.
Idag tog jag och Vincent en mysdag, bara han och jag, ingen annan fick följa med bestämde han :). Han ville spela minigolf, vid klockan 11 drog vi mot Mariebergsskogen för att golfa lite. Gick sådär för oss båda kan jag säga. Vi passade även på att åka tåget Conrad Höök och gissa vad, vi såg trollen i skogen, mycket spännande tyckte V. Vi klappade djuren, lekte i lekparken och åt glass på glasserian. Vi bestämde att vi snart skulle ha en mamma-son dag igen :), mitt älskade lilla hjärta va stor du blir.
 
 
 
 
 
 
 
Moffandet av glass hanns inte med att ta, då vi båda ääälskar glass *mumma*
 
Tjingeling! 
 
 

Morgonmys

Publicerad 2014-08-01 10:26:00 i Allmänt,

Morgonmys, vilket egentligen betyder att mamma behöver sova lite längre, trött efter ha varit chaufför åt den stora älsklingen + att jag borde fått medalj för att ha lyckats med bedriften att få upp honom och iväg honom till Statoil tills klockan 7idag! Han var ute igår med några arbetskamrater och idag skulle de mötas upp ett gäng klockan 7 för att ha svensexa för en kompis.
 
Lägg gärna märke till foten som smög sig in i bilden och det stora chabraket a.k.a AC'n till höger. Krånglade hit broders ac, så var slangen för kort ?=()(/%&¤" tyckte jag om de!!
 
Tjingeling!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela