Jennys tankar

Ulvsby

Publicerad 2014-07-30 20:05:00 i Allmänt, Familjen, Vardagslyx,

Dagen har spenderats i Ulvsby hos mina fina kusin Jessica och hennes barn. Lek lek och åter lek stod på schemat och de har så kul tillsammans och har peppar peppar aldrig bråkat om nåt, lugna barn, lugna mammor!
Efter att ha intagit lite korv och bröd hos Jessica bestämde vi oss för att åka och bada, bra bestämt om jag får säga det själv! Vi har haft jättekul, jag Z och Vincent var på det djupa(med djupa menar jag typ lår höjd för mig).
Där har de hoppat från mina knän, simmat och vi har slungat oss runt i vattnet, 2 mycket glada barn!
Jessica och E kom ut för att kika vad vi gjorde. Fika och sandslottsbygge hann vi också med, där på nåt konstigt sätt slutade med att barnen satt i en grop och mammorna grävde febrilt för att få vattnet att rinna till gropen. det hela slutade med att vi grävde en mindre grop närmare vattnet, vilket resulterade i protester från de 3 cheferna. Facket trädde in oh hjälpte de stackars arbetande mammorna och det blev bad istället för grävning.
 
Det var lit protester när vi skulle åka hem också, men det löste sig och vi hann med lite lek hemma hos Jessica också innan det var dags för oss att åka hem.
 
Hemma så väntade moster på Vincent, hon hade ordnat en skattjakt och skatten behövde hittas. Vincent följde karta på karta innan han hittade sin paket :).
 
Tjingeling!

Hipp Hipp Hurra för Vincent blir 5 år idag!!!

Publicerad 2014-07-29 20:44:00 i Allmänt, Familjen, Firarhörnan,

Idag fyller min stora Vincent 5 år, hur det gick till har jag ingen aning om, då han fortfarande borde va en liten bebis eller max 2 år.
 
Jag hade ställt klockan på 06:15, tänkte att då hinner M vara med innan han ska iväg till jobbet. Men tji fick jag, det var någon som vaknade vid 5 kom in till mig och sa att han fyller år och att ha ville ha paket. Jag försökte med att nej det är mitt i natten kom upp och lägg dig brevid mig. "jag är pigg mamma det går inte att sova" -jo lägg dig rätt, så blundar du och slappnar av, gissa vad det resulterade i. Någon som låg och knep ihop ögonen och tjuvtittade varannan sekund, medans han låg och puttade mig på axeln hela tiden. Det slutade naturligtvis med att jag masade mig upp samlade ihop paketen och sjöng för fulla muggar vi gratulerar, vi gratulerar.. Sången bestämde Vincent sen innan.
 
Tåg mamma, titta tåg <3
 
 
 
När alla paket var öppnade så kom mormor med paket till Vincent, som innehöll en bok och en skattkarta. Skattkarta på morgonen var toppen!
Min stora fina älskling <3!
 
Skattkartan ledde till ett jättestort paket som innehöll 2 stora kuddar med Spindelmannen som mormor sytt :).
Efter födelsedagsfrukost och bus med presenter bar det av till Råtorps café, vi brukar cykla dit och ha födelsedagsfika för Vincent varje födelsedag!
 
 
 
På kvällen fick Vincent åka med Lennart och mormor på liften, för det får man nämligen när man är 5 år :).
 
 
 
En fantastisk födelsedag för en fantastisk liten människa.
 
Tjingeling
 
 

playdate

Publicerad 2014-07-27 21:11:00 i Allmänt, Vänner,

Idag tog vi en tur till Segmon till fina Camilla och hennes barn. Vincent och L har lekt som bara den, S också naturligtvis, hon blir så stor!
 
Camilla bjöd på lunch smarrigt som bara den, varmt som busen var det också så vi åkte till buda för att ta ett dopp. Så skönt, fast man var minst lika svettig innan man var framme vid bilen.
 
S och L hade fått kaniner som de ville visa för V, så söta och snälla. Får väl erkänna att jag är ganska rädd för kaniner och inte gärna lyfter dem, jag tror de ska bita tummen av mig.
V var tuffare än mig och satt i buren och gosade med Pippi och Ronja.
 
 
 
 
Efter badandet så fikade vi, Camilla hade bakat paj, mumsfillibabba var det kan jag meddela.
När vi satt där och fika så kom värsta ovädret, blåste, åska, blixtrar och regn. Var riktigt mysigt att sitta på deras inglasade altan och fika då.
 
 
Efter regnet blev det riktigt ruggigt så jag fick köra värmen i bilen. Burrrrr!!!!
Riktigt bra dag, var en ledsen Vincent som inte ville åka hem, de hade inte lekt klart!
 
Tjingeling!
 
 
 

Mössa

Publicerad 2014-07-26 21:36:00 i Allmänt,

Jag har sytt min första mössa och det var skitkul. Lite skavanker här och där men va fasiken, det var första gången! Så nu vet ni vad det blir i julklapp detta året :P.
 
 
 
 
Vincent blev jättenöjd och det är det viktigaste :)
 
Tjingeling!
 

Måndag

Publicerad 2014-07-21 19:16:00 i Allmänt,

Idag var jag på vårdcentralen jag och Vincent skulle vaccinera oss. Vi var egentligen där i fredags för vaccination och jo vi fick en spruta både jag och Vincent då. Det enda var att vi skulle ha 3:e dosen Twinrix men fick TBE-vaccination, förklara det för en 4-åring ni!
Vi fick ny tid på måndag för vaccination, men jag ville att de skulle titta oss i halsen först då jag på lördag natt haft feberfrossa och halsont. Det slutade med att vi fick ingen spruta, men vi fick penicillin både jag och Vincent för streptokocker.
 
Förutom febern har halsen varit ganska bra, tänker på hur det var i Januari då jag vissa nätter satt och gråt och inte kunde svälja för att halsen gjorde så ont. Jag låt helt förstörd, men det syntes ingenting i halsen, inte ens lite rodnad, INGENTING! Hela Januari höll det nästan på och jag mådde skit och satt i slutet av månaden och funderade på om jag skulle kontakta psyk för jag kanske inbillade mig och inte hals hade ont i halsen på riktig.
 
Läkaren sjukskrev mig veckan ut, eftersom jag sjukskrivit mig själv veckan innan men det är en annan historia.
 
Så denna veckan gästar Tikacillin min medicinering sen förra veckan.
 
Vincent har by the way varit jätteduktig och tagit medicinen själv, så stor han blir <3
 
Tjingeling
 

Elvis 2 år

Publicerad 2014-07-20 22:43:00 i Allmänt, Familjen, Firarhörnan,

Hej hopp!
Idag har vi varit på kalas, jag kände mig sådär men vi pallrade oss ändå iväg. Pallra oss iväg och pallra oss iväg vi kom direkt från Stockholm, så vi var ändå ute och körde så att säga.
Kalas hos Jessica och Perra är alltid lika trevligt, massa smaskens att äta och alla trevliga släktingar. Vi ses varje helg nu på sommaren nästan, för det är kalas hela tiden :)
 
säga.
 
Fina kusin Camilla som aldrig är med på kort själv, utan tar kort på alla andra. Den obligatoriska fotografen på alla kalas :)
Fotografen in action!
 
Busiga barn :)
 
 
Tjingeling!
 
 
 
 
 

Stockholm

Publicerad 2014-07-20 20:56:00 i Allmänt,

I början av sommarn bokade vi hotell för en miniweekend i storstan med familjen. Tillfället var inte det bästa nu eftersom jag varit sjukskriven och mådde faktiskt ganska dåligt. Men smärta är bara en högre grad av njutning eller vad är det dom säger. På Panodil och diklofinak kan man ta sig långt.
På fredagen packade vi ihop oss och åkte mot Stockholm, Jag Matz och Vincent i ena bilen och syster, broder och pappa i den andra bilen. Vi skulle upp och träffa Mehris familj, vilket var trevligt, men jag är inte den roligaste när jag har ont och känner mig usch och fy.
Hoppas det inte märktes för mycket iaf.
 
Runt nio halv tio var vi framme på fredag-kväll, vi chekade in och sen ville jag bara sova. Broder, syster, Vincent, pappa och Mehri gick ut och åt lite, snälla Matz höll mig sällskap där jag låg och knappt kunde röra mig. Nacken tar verkligen kål på mig.
 
Dagen efter blev det frukost buffé, gott gotti gott gott!
Klockan 10 skulle vit träffas och spendera dagen på Skansen ihop.
Tunnelbana och färja, tack gode gud för att Mehri var med bönderna :P, Fredrik och Pappa hittar bra, men vi andra inte så bra. Vincent tyckte det var spännande att åka tunnelbana.
Man fick inte gå upp på sceen, hade platsat ganska bra där annars!
Med Matz i publiken ställde jag mig iaf framför sceenen och skrek ÄR NI MED NU SKANSEN! sen kom ljuvliga toner med jag vill vara din margareta från mig. Är man på allsången så får man väl ta chansen :P.
 
Mycket lekparkshäng och titta på djur, åkt karusell, lott-tagning har det blivit, vi fick även in en pankakslunch där på skansen. Kan meddela att alla pannkakor var gluten och laktosfria, tummen upp för de!!
 
 Utsikten.
 
 
På tur :)
 
På tur med moster
 
 Grisridning
 
 
 
Mitt ägghövve <3
 
Säl
ÄÄlg
Lo
 
 
 
Morbror med Vincent's vinst på huvudet, eller ja det var vinst varje gång :P
 
Farfarsbilar (typ) med Matzan :)
 
Flyger med moster.
 
Vet inte vem som har roligast.
 
 
Denna var en favorit, man stoppa i en peng så åkte man runt till den tog slut.
vi tog tunnelbanan hem till Mehri och fick se hur hon bodde, tölade lite och vätskade upp oss.
 
 
Här är vi på Stage och väntar på kvällsmat.
 
När vi kom till hotellet hade jag ont över allt, jag ville bara hem orkade ingenting. De andra fundera på att gå ut med pappa och Mehri då de skulle möta upp hennes son och ta en öl lite senare.
Det slutade iaf att vi åkte hem hela högen. Jag somnade ganska snabbt, vaknade vid 12 av att jag frös, stängde fönstret, tog alla täcken jag hitta. Matz vakna av att jag låg och skaka, han försökte värma mig. Feberfrossa! Hua! Lyckdes till slut somna om, efter några timmar. Dagen efter var febern borta, men jag kände lite i halsen, mycket mindre iofs än vad jag kände på lördan. Var faktiskt ganska pigg på söndagen, men sliten och trött.
 

Tjingeling!

Pyssel

Publicerad 2014-07-17 13:10:00 i Allmänt, Pyssel,

Vincent är på semester med Lennart och Mormor, så jag passar på att pyssla ihop lite inbjudningskort. Det är snart dags för 5-års kalas. Gjorde det väldigt lätt för mig som ni ser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Barnkorten gjorde jag av svart lite hårdare papper jag hittade i pyssel-lådan, sedan klistrade jag på presentpapper. Har tyvärr inget kort på det, men fina blev dem, enligt mig iaf :).
 
 
 
Tjingeling!
 
 
 
 

Sjukskrev mig idag...

Publicerad 2014-07-14 22:50:00 i Allmänt,

 
Sovit i omgångar hela förmiddagen, sagt hejdå till Vincent som åkt med mormor till Strömstad. inte rör mig särskilt mycke.
Min superbrorsa tog körkort idag också :). Han tjatade med mig ut på firarlunch, äta måste man sa han! Hade inte orkat ställa mig och göra nån mat själv kan jag säga så vi tog en firarlunch på mat och muffins :) <3.
 
Kände mig som en fuskare hela tiden, även om jag vet att man får faktiskt gå utanför dörren även om man är sjuk.
 
Jag fuska och åt pasta för första gången på flera månader ( alltså riktigt pasta ej glutenfri).
 
Tjingeling!
 

kalas-söndag

Publicerad 2014-07-13 22:31:00 i Allmänt, Familjen, Firarhörnan,

Idag är det fullt upp som vanligt.
Kalas för min käre morbror och för Kermith, Matz pappa.
Så det har blivit mycket smarrigt att äta. Hos morbror och Nipha bjöds det på mat, fikan hann vi inte med vilket nog var tur.
Roligt att träffs släkten en snabbis innan vi fick fara vidare till Karlstad igen.
Hos Matz päron bjöds det på grillat som var så gott, som ni vet är jag inget fan av korv och äter bara korv om någon bjuder på det och nån prinskorv på jul och påsk. Men de hade grillspett där de bla hade en korvbit på och den var så god. Smakade inte gris på det sättet om ni förstår.
Mums faktiskt.
 
Vincent tittade lite på film med Matz och lekte mede bondgården som Matz hade när han var liten.
 
Det är den här lilla människan som gör att jag orkar <3
 
Den där stora har också en del i mitt orkande att göra <3
 
 
 
 
 
Tjingeling!
 

Fynd

Publicerad 2014-07-09 21:51:00 i "Fynd", Allmänt,

Bryggan är paj efter att det blev så jäffla mycket vatten i älven, jag har inte hittat någon badplats som "öna" än, en som känns hemma liksom. Så det fick bli en pool, brummade till rusta där jag tittat ut en i reklambladet, SLUT!.
Snabba på till toys r us, där var poolen också slut. Så till broder att vi drar till Maxi, behövde ha mjölk och lite plock. Sprang då på detta underverk som dessutom! Lite större än poolen vi tittat på och dessutom billigare, glada tankar och tummen upp för de.
 
Nu ska den bara upp innan man kan svalka sig lite
 
Tjingeling!

Salong bakgården, pip och lite poolhäng

Publicerad 2014-07-05 21:30:00 i Allmänt, Familjen, Vänner,

Då de flesta pengarna sparas till ett vist 5-års kalas och presenter får man spara in på lyx som man unnar sig själv ibland. Så jag fik ta en tripp tipp Salongen här på bakgården, mamma fick leka frisör. Jag skulle ändå bara klippa topparna så hur svårt kan de va.
 
Snälla mamma klippte, medans Vincent hade lite poolhäng.
Kanske dags att köpa en ny pool :P
Tillslut fick vi fram en lite större pool.
 
Efter hårvård och lite käk drog vi till PIP för att kolla Dregen :)
 
Fina vännen GoaAnders och syster yster
 
Jag och hetingen, eller kanske hetingen och Matz :P.
 
 
 
Tjingling!
 
 
 

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela