Jennys tankar

Västerbottenlax

Publicerad 2015-03-15 08:37:00 i Allmänt, Mat,

Hej hopp!
 
Igår åt vi detta och det var en hit, ja kanske inte för V, men för mig och Matz.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Du behöver:
1 kg benad färsk lax ( jag tog några laxfiléer)
400 g Philadelphia ost
300 g Riven västerbottenost
Flingsalt
Citronpeppar
Citron
Lite dill.
 
1. Lägg laxen i en smord form, salta och krydda med citronpeppar.
2. Blanda ihop västerbottenosten och philadelphiaosten.och bred sedan ut över laxen.
Jag passade på att ha i morötter, rödlök, broccoli, paprika mm innan jag la på ost blandningen.
3. Pressa citron över och strö på lite dill.
4. Låt stå i ugnen i ca 25-30 minuter, vi hade säkert 10 minuter längre och körde på grill sista tiden för att få det lite mörkare på ytan.
 
vi hade kokt potatis till och sallad.
 
Mums!
 
Receptet har jag hittat här,.
 
Hoppas ni gillar de :)
 
Tjingeling!
 

Fredagen den 13:e

Publicerad 2015-03-13 09:04:00 i Allmänt, Mat, Vardagslyx, Vänner,

Hej hej!
 
I fredags var jag ledig så jag passade på att åka och prata med Grums kommun, de hade fått mitt namn via BVC och enhetschefen visst vem som var min pappa och på den vägen fick de mitt nummer.
 
Sen bar det av till Säffle och hotellet, jag skulle nämligen ut och äta med Attendo :) och vilken god mat!! Kan verkligen rekommendera detta.
Man grillar kött och grönsaker själv på lavastenen.
 
Gänget.
 
Trevlig kväll, kom hem vid 22 och då var jag så trött att det var raka vägen i säng, somna som en stock kan jag meddela.
 
Tjingeling
 

Kycklingpanna med Curry

Publicerad 2015-03-09 21:07:00 i Allmänt, Mat,

Idag har vi provat detta receptet,.
Mamma tyckte det var jättegott, jag och Matz tyckte det var lite för starkt.
Men dagen efter i matlådan tyckte jag det var bättre?
 
Du behöver:
4 st kycklingfiléer
4 msk kycklingfond
1½ msk Curry
1 röd paprika
1 grön paprika
4 dl creme fraiche
½ tsk dijonsenap
½ tsk gurkmeja
salt
peppar
 
Nästa gång ska jag prova att ha i purjolök och champinjoner känns som om det kan passa.
 
1. skär kycklingen i mindre bitar och stek i olivolja och kycklingfonden i ca 10 min
2. skär paprikan i bitar och stek tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt creme fraiche, kryddor och dijonsenap och låt puttra i ca 15-20 minuter.
 
Servera med ris och sallad.
 
 
 
Vi ska prova det någon mer gång så får vi se vad vi kommer fram till då :P
 
Tjingeling!

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela