Jennys tankar

HLR-kursen

Publicerad 2010-03-25 20:43:13 i Allmänt,

Var på HLR-kursen med inriktining på barn 0-1 år.
Den var grymt bra!!

Vi hade också turen att en som gick på kursen med sin sambo, jobbade på sos så vi fick ställa massa frågor om sånt också =).
När vi ändå höll igång så tog vi upp falsk krupp, brännskador, feberkramper, cykelhjälmar, lekhjälmar och lite annat smått och gott.
Vi tog även upp lite äldre barn och visa hur man skulle göra då.
Allt var jätteintressant får ni chansen, så gå den!

Han som jobbade på sos sa en smart grej: alla har så fina hemförsäkringar och bilförsäkringar, men en av de bästa livförsäkringen man kan ha är att se till att ens sambo kan HLR (vuxen).

Hur många av er har de??

Det hjälper jue inte att DU har gått flera kurser om det är DU som ligger där.


Prata lite om priser och han som hade kursen berätta att hans kompis hade gett bort i julklapp en HLR- kurs till alla som nångång passade hennes barn.
Visste ni föresten att det inte är obligatoriskt för dagispersonal att kunna HLR, det borde man väl ändå kunna ställa som krav att de gått dessa 3 kurser. Ska ringa kommun och fråga vilka dagis som kan detta, för där vill jag ha Vincent, man vet aldrig när olyckan är framme.

Funderar skarpt på att ge bort, lr samla ihop en grupp med alla barnvakter.

Grymt intressant var det iaf, ska hålla utkik efter "1- puberteten" kursen också.

Ne nu ska jag åka hem till mamma där mitt lilla hjärta ligger och sover.  Vill inte flytta på honom när han sover, så mamma får nattgäster =).





Pöss och kram



Host host host

Publicerad 2010-03-25 10:13:29 i Allmänt,

Tjoflöjt!

Så igår somnaplutt som vanligt, allt var perfekt tills jag skulle lägga mig.
Jag hosta som en tok, kändes som nån satt och rispa med en fil i halsen. Försökte hosta i täcket, trycka kudden över ansiktet, ja allt för att plutt inte skulle vakna.
Annars väcker han mig på nätterna, men nu var det jag som väckte han =(. Flytta över han till mig så försökte vi somna om, han var så trött så han somna om, jag hosta han vakna och titta på mig.. Han var nog för trött för att göra några ljud =P, så där höll vi på fram till halv 12 ungefär. Sms'ade mamma och fråga om hon var vaken, mamma mutter ringde upp och jag fråga om hon hade nån hostmedicin. Det hade hon inte =/..

Ringde broder, såg p facebook att han kanske skulle gå till Grums =P. Fråga om han kunde ta med hostmedicin, slutade iaf att pappa och broder kom med de =).

Efter de så somna både jag och plutt ganska snabbt, brukar "sparka" till lampan så den gungar lite. Så den låg vi och titta på innan vi somna =P, den var inte tänd men gatuljuset lyser in så man ser lite ändå. Lovar de e världens bästa nattlampa, mycket bättre än den där spöklampan =P.

´Blev inget Vagga gunga gå idag =(, känner mig nästan sämre idag. Vakna halv 6 imorse upp ta en alvedon sen låg vi och drog oss och myste. Min söta fina lilla älskling, han är så go!!

Fast han kan vara mindre go också, jag funderat allvarligt på att börja sova med rånarluva, en sån där så lite av ansiktet syns.
Det ska dras i öron, läppar, hår allt han får tag i och när han ska till och somna har han fått för sig att han ska dra i min underläpp.
Eller hjälm skulle jag ha, med galler =P. Då kan han inte "skalla" mig lr dra i hår öron och läppar =P.


Ne nu ska jag hosta lite mer


Pössen och kramen

Sing for moments in the past, and times to come

Publicerad 2010-03-24 21:20:30 i Allmänt,

Tjena tjosan!

Imorgon ska jag på HLR-kurs med inriktning på barn 0-1 år, får se om jag tar mig iväg.. Är snuvig och hostar och kvällarna är alltid lite värre med hostan.. Hade ont i halsen förra veckan och nu har hostan kommit, sån där torrhosta/rethosta. Så nattningarna går väl inte lika smärtfritt längre =/. Försöker hålla igen och inte hosta när plutt är precis på gränsen till att somna, ja ni har väl alla haft rethosta nångång och den är jue lätt att hålla tillbaks..
I såna här lägen saknar jag verkligen att ha nån mer här!

Plutt är jue bättre iaf, han var jue snuvig ett tag.. Men han är fortfarande lite rosslig, så han sover lite sisådär på nätterna och vaknar skittidigt. Känner mig mer sjuk på morron halv 6 när han vaknar så då skulle jag kunna betala en rejäl slant för att få sova bara lite till..

Håller tummarna för att han sover hela natten nu, fast egentligen ska jag inte klaga. Han har vaknat 1 gång/natt de senaste nätterna och somnat om efter max 2 minuter. Fast jag somnar jue inte om lika fort, så det märks på morron =P.

Så fuskade jag och vägde mig idag, och det har gått neråt mer än förväntat =). Men veckan är inte slut än så vem vet hur det ser ut på måndag när det är vägningsdags. Ska fan fixa detta nu, trött på att vara en "tjockis".  Känner mig pepp och håller tummarna än så länge.

Satt och kolla på gamla kort och varför var man inte nöjd med hur man såg ut förr?? Jag har aldrig varit smal (enigt mig själv), men nu när man ser på det med andra ögon så kan jag inte säga att jag var så jättefet som jag tyckte att jag var då.

Jörgen jörgen jörgen =P

Imorgon är det Vagga Gunga Gå och jag såg fram emot att gå dit =P. Men är jag inte bättre imorgon så får de bli till att stanna hemma. Inte för att jag tror att jag smittar, men jag hostar så på nätterna så man hör på mig att jag är hes och låter tjock i halsen + snuvan då. Vill jue inte att de andra mammorna ska tänka att den där idioten gick hit fasten hon är sjuk.. Gick jue inte förra veckan för att då hade jag ont i halsen, så det är jue bättre nu =).
Men vi får se imorgon, ska känna efter och ringa några för att höra om jag låter sjuk, för jag känner mig bra, inte tipptopp, men bra liksom..

Händer inte så mycket här annars, försöker plugga in i mellan åt när tid finnes.. Så efter den 31:e ska jag ta det lugnt nån dag sentänkte jag försöka mig på en liten tenta mellan de stora om jag orkar, vi får se. Men känner mig så peppad och jävligt stark just för tillfället, tror de hjälpte jäkligt mycke att jag fixa en sak, en liten sak men jag kände hur jag sträckte på mig efter de. Många bäckar små vet ni =P..

Nej nu blir det lite mer Grey's innan sängen.

Jörgen jörgen jörgen =P



Pöss och kram 
 

Så nu ni..

Publicerad 2010-03-22 10:28:57 i Allmänt,

Snart är det påsk också =), min kusin blir 25 år då. Va de går undan, minns det som igår =P bla bla..

Men vi hade allt bra kul förr, Strömstad, fester, badning.. Glömmer aldrig när vi var och bada och hon skrek så förbannat, så jag vägra bada om hon skulle skrika =P hahaha.

Undrar vad man ska hitta på för nåt till henne, sen finns det en liten prins som snart fyller 1 också =). Tjabo som han hette för ett år sedan, går snart över till år istället för att räkna månader =).

Lite nervös inför påsk nu, när jag ska försöka gå ner i vikt. För första gången ska jag nu ta detta på allvar och verkligen försöka. Hoppas motivationen håller i sig, det var Malin som smittade av sig lite på mig =). Så nu ska vi snart springa runt i bikini och vara babes =P.

Påskgodis kan ställa till det lite för mig känner jag, men ska försöka hålla koll på kalorierna. Förhoppningsvis kanske min kusin Jessica kan slå mig lite på fingrarna, hon är skitduktig på detta.. ja inte att slå folk på fingrarna utan på mat och kalorier, hon kanske säkert daska folk på händerna också men det är inget jag har superkoll på =P.

Iaf så för en massa år sen köpte jag en digital köksvåg och den används dagligen nu för att väga och kolla maten. Ska inte bli nån freak och väga maten jämt, men nu i början vill jag för att se hur mycket jag äter av vad. Sen när man lär sig att ungefär så här mycket är 5 gram osv kommer jag att höfta mer.

Nu när jag skriver det i bloggen så känns det som att nu måste jag lyckas för annars vet jue alla att jag misslyckats, ja ni fattar.

Nackdelen för tillfället är jue att jag är snuvig/förkyld och det vill jag inte förvärra, så det blir inga snabba hurtiga promenader. Men det blir promenader, fast kortare och inte så snabba.

På nåt sätt ska de gå, mitt mål till drömvikten är att 15 kilo ska bort, men först och främst är det 5 kilo som ska bort. Man får ta lite i delmål =P.

2 inlägg som säger emot varandra lite =P..

Om ni undrar varför jag skriver Jörgen lite här och där så fick jag reda på att han kollar min blogg. Men han kollar korten, sen söker han på sitt namn och läser om han står med =P <-- nu hänger jag ut dig =P. Så för att han ska få lite mer att läsa, så blir det lite Jörgen här och där =P.


Ne nu ska jag plugga, mint 3 kapitel ska in idag + repetition av de som jag gjorde igår =).

kram

Matigt

Publicerad 2010-03-22 10:06:43 i Allmänt,

Tjosan!

Så igår åkte jag och plutt till mamma mutter, jag skulle ägna dagen åt tvätt och plugg. Tvättar fortfarande hemma hos mamma, då det är ett projekt att ta sig ner till tvättstugan med tvätt och plutt samtidigt.

Mamma hade jue varit på klassfest kvällen innan så jag sms'a och fråga om de var vakna och vi kunde komma, och de kunde vi =). Hos mamma satt Lena och Eija  också, de var också på klassfesten. Vincent charma dem som han gör med alla =).
Tjejerna, tanterna, flickorna, gummorna lr va man nu ska säga =P hade både hunnit med för och efterfest =).
Låt som de hade haft riktigt kul!

Jag och Lena prata lite hälsokost och kravmärkning, då jag försöker ge plutt så bra mat som jag kan, men ekonomin spelar roll där också. Tror jag såg att kravmärkt kött gick på 219 kronor kilot =/, så de lär jag inte ha råd med varje kött måltid han får.
Vi pratade också lite sötningsmedel, hon sa att stevia var bra, vilket jag läst om. Har också kollat upp Agave nectar, som jag fick för mig var snäppet bättre, men de kanske det är inte är.. Vet inte varför jag fick för mig de =P. Det är synd att "bra" mat ska vara dyrare.. Satte bra inom "" tecken bara för att vi har (Jörgen =P) väl alla olika åsikt om vad som är bra mat och för mig får ni gärna äta vad ni vill. Detta är inge pek-pinne inlägg, utan lite bollande fram och tillbaka från mig. Och jag säger inte att det jag tycker är bra mat, är rätt lr att jag äter på rätt sätt!
Inge präktigt från min sida heller, lr se hur duktig jag är om nån skulle tolka det så..
Jaja nog om maten =P..

Måste också tacka för alla recept =). Jag gillar mat när det inte är för många "konstiga" ingredienser i.
Vet ibland när man ska göra nåt speciellt och man köper 14 olika grejer ock så ska man ha 1 msk av varje sak, sen står det i skåpet och blir för gammalt =/.

Kräm =P

tjoho..

Publicerad 2010-03-21 00:25:37 i Allmänt,

Så idag har det inte blivit nåt plugg =/, så de får bli desto mera till veckan.

Idag så tog jag och plutt en promenad till min lilla mamma, hände en ganska kul grej på vägen.. Eller kul är väl inte rätta ordet, men ähh..

Jag och plutt tog en tur till Borgvik, då jag får ha bilen nästan hela helgen =). Mamma är på klassfest idag och de hade förfest hemma hos henne innan, så vi var portade =P.
I borgvik var det riktigt roligt, fick se massa kort som Vivianne tagit på plutt, va liten han var.

Plutt fick leka flygplan med farfar igen, han skratta högt och tyckte det var jättekul, min lille plutt de =).
Vid 3 började han bli trött och kinkig så vi for hemåt, somna som en stock i bilen. Han sov till och med när jag lyfte ur han från bilbarnstolen, han som alltid vaknar!

Annars så har det inte hänt så möe..

Jag, Jörgen och syster kolla på film, trevligt som vanligt.. fast lite för många pet kanske om man frågar Jörgen =P.
Men de var trevligt, mysbyxor de e grejer de =).

Ne nu blir det sängen

pössen

Fredag

Publicerad 2010-03-20 00:31:54 i Allmänt,

Hej hopp!

Så idag vaknade jag och hade mer ont i halsen, hoppas fasiken det går över snart.
Tog iaf en promenad med Malin, var riktigt skönt att komma ut en stund och ännu skönare var det att slippa dra vagnen i uppförsbackarna =P. Min rygg håller på att gå av ibland.. Guldklimpen min börjar bli tung..

Ringde också och fråga om bostadsbodraget idag, de hade fått in ansökan den 25:e januari, men hon jag prata med kunde inte svara på varför inget hade hänt..
Får väl se vad som händer där..

Skulle inte bli ett dugg lessen om de kunde få igång de =P.

Annars har det inte hänt så mycket idag, jag och plutt har busat och lekt med leksakerna. Han är väl även försökt att käka upp min mobil för 20 000:e gången  =P.
De lär inte finna några fuktskador i den =P.

Pratat med anders muppen idag också, vi pratar alldles för sällan.. de gör jag iofs med alla mina vänner =/. jag skulle vilja ha någa fler timmar på dygnet..

Syster var här ikväll och vi hade filmmys =).. Riktigt kul, då jag inte ser syster lika ofta längre =)..

Ska försöka mig på att ta en tur till plutts farfar imorgon, men vi får se..


Pössen och kramen

Mat

Publicerad 2010-03-18 17:04:17 i Allmänt,

Hallå bloggare!

Jag behöver lite hjälp i köket =P. Min fantasi är noll nu, äter alltid samma sak! Eller lite variation är de..
Jag har iofa massa kokböcker, men jag vill ha lite recept på nåt som nån har smakat på =P.

Va brukar ni äta?
Jag känner att det alltid blir de "recepten" jag kan och de e dom jag varvar, provar inte ens att krydda annolunda..
Ungefär som med sminkningen, sminkar mig precis likadant jämt =/..

Iaf..
Så kan ni inte maila, lämna en kommentar, slänga upp ett inlägg på bloggen med er favorit rätt?
Fin mat, vardagsmat, burkmat ja vad som helst =P

Helst inget jätteavancerat som tar mycket tid, då jag inte har tid att stå i köket i flera timmar..


Pöss och kram

Farfar

Publicerad 2010-03-15 22:13:26 i Allmänt,

Idag skulle min fina underbara lilla farfar ha fyllt år.
Saknar honom såå mycke!
Är väldigt glad över att jag fick vara med honom, hans sista dag.
Fast hade jag vetat att det skulle vara han sista, hade jag aldrig lämnat sjukhuset.


Måndag

Publicerad 2010-03-15 22:02:12 i Allmänt,

Hej hopp!!

Vad händer och fötter..
Känner mig fortfarande sliten efter helgen, van festare som man är =P. Tror det är nåt på gång i kroppen, sen är det lite för lite sömn också, så man kan inte bara skylla på helgen =P.

igår så kom broder och Fesk hit, alltid lika kul! Vi rata om dittan och dattan och Fesk fick mig att känna mig riktigt gammal där några gånger. Han är så söt! Broder var hungrig och moffa  ostbågar och chips.. Vi kolla iaf på Wallander, lr nja vi prata en hel del också..

Ska iaf låna badkaret av Fesk nån dag, de ska bli kul för plutt =).

Sen har jag skurit mig på en ciderburk också, förbannade skit va det sved och kändes.. Svider fortfarande lite =(, alkohol är farliga grejer lr iaf grejerna man förvarar alkohol i =P. Inte så att jag druckit, utan jag skulle sortera flaskor oh burkar för att gå till glasinsamlingen.. Man måste ju göra dubbelarbete, för vem vill gå och sortera medans man håller på att plockar =P..

Idag så tog jag och plutt en promenad till Konsum, var tvungen att köpa smör, av nån anledning har inte Ica den sorten jag vill ha =/. Så det var härligt att va ute i detta vädret, jackan var lite för varm på hemvägen bara.. Måste rota fram några tunnare!

Lagade lax idag också, inte efter nåt recept.. Jag vet att det inte är svårt, men för mig som inte är duktig på mat och alltid följer recept till punkt och pricka (typ) för att inte göra fel så är det en bedrift.
Känner mig skitnjd och jäklans gott blev det också =). En liten lunchlåda blev det också..

Nu blir det boston tea party

Kram kram

Tjejmys

Publicerad 2010-03-14 13:29:41 i Allmänt,

Så igår kom då dagen när det var dags att dricka vin igen, lr nja jag och Pillan fuska och tog ett varsit glas redan på fredan =P. Inte druckit vin sen sommaren 2008 så det var dags nu, favvo vinet slank ner och de var gott!!

i Fredas så var pillan här och vi satt och töla och skvallra och prata om allt. Vi har så himmla kul ihop!! Tur att hon stannar några dar till =).

Igår så var det jue tjejmys med tjejerna, jag hade jättekul och jag hoppas ni andra också hade de.
Pillan trillade in först, sen Annica B, Linnéa, Nina, Marie, Annika och sist men inte minst Cissi =).
Lagomt många i mitt lilla tv-rum.
Vi spela spel, sjöng, skvallra, skratta tror vi hann med det mesta =).

Cissi var dunderförkyld enligt henne själv och kunde inte sjunga, Marie övertalade henne lite och så att du låter inte förkyld. Nåt med lösa och fasta busar =P..
 Så när det var dags att gå hem var det en hes Cissi som gick =P.

Vi började med att spela "tjejmiddag", de var nog inte riktigt Annikas grej, som suckade lite över löjliga och töniga frågor =P.

Sen blev det lite Buzz och sen sjöng vi som tokar, jag och Pillan ska ställa upp i idol, för enligt Centrumgruppen (lr iaf delar av den) så sjunger vi bra och de ska vi hälsa juryn =P. Hörde riktigt vilka toner man fick till, men det var kul!

Måste göras om fler gånger, man bor jue så nära många nu =).



Spelet.. Ska nog göras lite senare på kvällen , när man fått i sig lite =P..






Marie och Pillan visar hur det ska gå till..











Cissi lirar luftgitarr =P









Frukost =P (tog faktiskt 2 smörgåsar innan jag började på chipsen =P)


Tack för en jätterolig kväll tjejer!


Kram kram




11 Mars 2006

Publicerad 2010-03-11 22:51:24 i Allmänt,

åhh har jobbat idag.. gu så segt det gick.. svinkallt var det imorse när ja skulle gå till jobbet oxå.. 14 fucking minus grader.. brrr trodde bakdelen skulle fysa bort jue..
ska ta med mina böcker till nea oxå.. den lilla prydisen törs inte köpa såna böcker =P fast hon köper grejer ja inte törs.. =P
mår fan helkasst oxå.. hoppas ja piggnar till lite under natten.. sitter och dricker sånt där blä som tar död på alla bacelusker.. whisky heter de..urk på burk liksom.. ah fast flaska då.. slusk & slask på flask(a) kanske man ska säga istället.. =P där ser ni hur bra jag är på rim..
magnus är oxå sjuk.. han fantiserar om stavhoppare kvinnliga såna då.. =P måste hitta på nåt eget oxå.. måste köpa t-shirtar som ja kan skriva på.. har så bra grejer så ni bara vet.. man får mobbas genom en t-shirt va?
yes boobera ska hoppa.. ja sådär ja.. =P hahaha har fan inget att skriva.. precis tölat med hagforsingen..
 trevligt trevligt.. måste oxå färga håret snart.. dax att ta tag i allt "innan sommaren är här arbete".. nej nu ska ja glo på disneychannel.. film där sörrni..

pössen

Min fina fina älskling

Publicerad 2010-03-10 20:58:55 i Allmänt,

Hej hopp!

I tisdags (igår alltså =P) så gick jag och plutt till babycafét som vanligt, fast denna gången så provade jag en annan overall.
En som är halkig så in i norden, fick dra upp honom flera gånger för att han kana ner i vagnen , ja ni fattar.
Även när man bär honom så får man hasa upp honom flera gånger..

Iaf så låg plutt såhär tillslut, jag vet inte om det var för att det var skönt att ha händerna där eller om han höll i sig för glatta livet =P.



Min fina lilla älskling!

vanligtvis har han vantar på sig, men han plockar av dem hela tiden.. Naturligtvis känner jag flera gånger om han är kall om händerna..


Pöss och kram

Fru Ananas

Publicerad 2010-03-10 20:52:33 i Allmänt,

Vi får jue inte glömma bort att denna goa tjej också har fyllt år!
Den 8:e blev hon 1 år äldre, Grattis Grattis i efterskott =)

 
Råka låna bilden, hoppas det är okej.


Hipp Hipp hurra för Anna


Grattis kramar från oss

Lösenord

Publicerad 2010-03-10 13:21:44 i Allmänt,

Hej hopp!

Nu tänker jag sätta lösenord på bloggen igen.
Så om det finns någon ny läsare som inte fick lösenordet förra gången så hojta till och lämna mailadressen..

Ni "vanliga" mailar jag ändå, vare sig ni vill lr inte =P


Pöss och kram

Tisdag

Publicerad 2010-03-09 23:16:51 i Allmänt,

Tjenis!

Idag så väckte plutt mig tidigt, så när vi ändå var upp passade jag på att ta en dusch. Sen bar det av till babycafét, jag tyckte att jag var senare än vanligt med allt, men ändå kom jag dit tidiagre.. tycker de e ganska duktigt av mig, man får vara glad för det lilla =).

Efter Cafét så hoppade jag in på centrum för att töla och träffa tjejerna lite =), alltid lika trevligt!!
Pratade om dittus och dattus och Vincent fick gosa med tjejerna, mitt lilla charmtroll.. Han bjussade även på lite miner så Annika O fick sig några skratt =P.

Efter de så traskade jag hemåt, hoppade in på ica för att handla lite mat.. tänkte göra torsk, den där smarriga som Malin lärt mig.. Men jag latade mig och tog hemmagjorda hamburgare istället, men imorgon ska de bli torsk. På Ica träffade jag Anki, från babycafét och hennes stora tös så jag fick mig en liten pratstund där också =).

Träffade broder på Ica så han följde med hem och var social, han skulle hämta sin cykel.. så när han cykla hem ringde mamma som kom och hämtade mig för att åka till Miwo och hämta mitt paket. Så nu är det äntligen hämtat =).

Så fick jag se att jag hade ett sms av Bark på mobben så vid 7 kom han på besök =). Så vi har tölat, stt på tv och käkat vindruvor.. Eller han drack kaffe och jag käka vindruvor, var så himmla fruktsugen förut..

Så detta har varit en riktigt rolig dag.. Råkade ringa och väcka Malin också =/, var inte meningen. Stackars lilla malin ligger hemma och är sjuk..
Både jag och Vincent skickar massa krya-på-dig kramar åt ditt håll!!

Nu bli rdet sängen!


Pöss och kram

Måndag

Publicerad 2010-03-08 21:02:05 i Allmänt,

Tjoflöjt!

Idag så gick jag och plutt en promenix som vanligt, jäklar i min lilla låda va guppigt det är på trottoarerna och vägarna. Såg ut som om plutten skulle åka på Whiplash nästan, gupp, gupp, gupp.

Sen så letar jag fortfarande efter korten på plutt, har jue förstorat några kort och jag la dem i brevet tillsammans med dopbeviset, men det är helt borta! Finns ingenstans =(, fattar inte vart det kan ha tagit vägen..

Nån som känner att de dyker upp lite "Saida syner" och har nåt förslag så tar jag tacksamt emot dem..

Plutt somna jättetidigt idag, redan vid 7, tror iaf klockan hann bli lite över 7. Hörde att han vakna till förut, så jag gick in och titta till honom.. Då ligger han på mage och kryptränar, ja kvällgympa är väl också bra antar jag..
iaf så rullade han över till rygg när jag kom och så log han så där stort som bara han kan. Jag prata lite med honom gav han nappen, några pussar och sa godnatt och gissa vad.. Han rulla runt på sidan och la sig och sov, de var lite oväntat faktiskt =).

Tänk vad ett leende kan bota mycket, jag kan vara hur trött som helst, hungrig, ha huvudvärk vad som helst, så får man ett av plutts leenden och man blir helt varm i hjärtat och allt är bra igen =). Att man kan älska nån så mycket.

Imorgon blir det babycafé som vanligt, Camilla kanske skulle gå dit så jag håller tummarna för de så man får se den lilla prinsessan =).


Ne nu ska jag snart hoppa i säng, måste försöka sova ikapp lite..

Pöss och kram

Hos morfar och farfar

Publicerad 2010-03-07 22:56:19 i Allmänt,

Sitter här trött som en gnu.
Jag hör läst igenom massa av era bloggar, men det går inte att kommentera =/.. Så typiskt nu när jag äntligen fick tummen ur och skulle lämna lite avtryck..

Igår så gjorde jag ju tentan, känns inge bra, den var skitsvår.. Inte bara jag som tyckte de!
På onsdag har jag en telefontid med studievägledarn för att prata om mina studier, måste få lite klarhet i vissa gerjer och sen om hon (skolan) kan hjälpa mig lite.
Tentorna jag gör nu, de e 2 år sen jag läste dessa kurser och vad de verkar så tar de upp lite andra grejer, så jag skulle behöva hjälp med lite annteckningar. Ska höra om hon har nåt tips lr kan hjälpa mig att få tag i nån 1:a, som man kan kopiera lr köpa annteckningar ifrån..

För att sätta mig och plöja igenom boken på 800 sidor och dessutom engelska skulle jag behöva mycket längre tid på mig inför tentorna.. Lr ja tentan de andra 2 har en varsin feting bok på engelska också=P. Sen så har jag lite prblem med att fatta allt i boken som står på engelska, måste skaffa mig nåt bra lexicon med medicinsk engelska..
"Vanlig" engelska fattar jag, men med alla termer och sånt är svårt att översätta ibland.. Jaja ska inte gnälla..

Imorgon är det nya tag inför nästa tenta..

Efter tentan så gjorde jag och syster staden, kom hem en lampa, kläder och några grejer rikare, men med en fattigare plånbok. Köpte iofs bara grejer jag behövde, var riktigt kul att springa på stan några timmar =).

Sen på kvällen så gjorde jag hamburgare, skulle bjuda mamma och Lennart på lite mysmat till melodifestivalen. Nu när jag gör egna köttbullar och hamburgare så kan ja inte fatta att man tyckte köpta var så goda för.. Skulle aldrig köpa såna nu =P.. Snälla Lennart passade på att sätta upp min nya lampa, vilken lyx är det inte att ha en elektriker. Han kopplar om saker byter knappar, så har han bestämt att jag ska ha en dimmer där och en sån knapp där =).


Idag då, jag och plutt for och hälsade på morfar imorse, sen åkte vi till Borgvik så plutt fick träffa sin farfar =). var längsen de såg varandra nu så jag tyckte det var dax för en fika, Plutt fick träffa Vivianne också så han har fått stå i centrum hela dagen. Han fick även en liten gos stund med Saga, några pussar fick han =).
Min stora fina plutt


Om de låter konstigt och är massa felstavningar så beror det på trötthet, ser i kors här så nu ska ja hoppa i säng!

pössen och kramen

Matz

Publicerad 2010-03-07 22:22:04 i Allmänt,

Även denna grabb/gubben blev 1 år äldre, fast den 3 Mars.
Han fick paket, tårta men inget naket =P. (De va dåligt Erik =P)



Hipp Hipp Hurra för Matz

Kram

Mattias

Publicerad 2010-03-07 22:17:42 i Allmänt,

Den 2 Mars blev Plutts ena gudfar ett år äldre =).



Hoppas du fick en toppen dag, med massa tårta och presenter =)

Hipp Hipp Hurra för Mattias.


Kram

tjoflöjt!

Publicerad 2010-03-04 12:54:50 i Allmänt,

Tjoho!

Nu sover äntligen min lilla plutt, han vägrar jue sova på dagarna fast han sitter och gäspar hela tiden! Så fort man lägger han ner så skakar han och försöker pigga på sig och sen kommer det ett stort leende.
Han har jue varit varm nån dag nu, så snälla mamma mutter kom med en temrmometer igår.. Jag lånade ju ut plutts till brollan när han var sjuk och inte hitta sin..

Så inatt har jag pluggat sprungit in till plutt som vaknat och gråtit, pluggat lite till springt in till plutt.. Har hört att han låter lite slemmig men inget värre så...


Just de, jag har rint och bokat in mig på hjärt-lungräddningskursen med inriktining på barn 0-1 år, får jue den senare i skolan. Men det är jue bra att kunna, ska hålla utkik efter den för lite äldre barn också.. Ska bli intressant faktiskt =). Hoppas nån mer bokar in sig som jag känner bara, feg som man är, alltid roliagre om man känner nån..

Skulle egentligen vilja spendera mer tid utomhus när det är så fint väder, eftersom det är bra för plutt att vara ute lite mer än den ynka timmen jag är ute och går.. Men ja måste plugga och det är lättast att göra inomhus så jag kan skriva och kludda på papper. Och i längden så är det jue "nyttigt" för både mig och plutt att jag faktiskt försöker plugga och inte ger upp.

Ville bara kludda några rader.. Efter den 6:e så kommer det upp mer =P.. Måste jue gratta alla födelsedags"barn" =P


Kram kram

Idag

Publicerad 2010-03-01 22:12:01 i Allmänt,

Hej hopp!!

Igår så for jag och plutt till mamma mutter, jag skulle på "klädparty" hemma hos Anna och plutt fick underhålla mormor.
När jag kom tillbaka så körde jag hem broder och åkte hem för att hämta vagnen och lite tvätt, edtersom jag inte vill se Wallander själv så sov jag och plutt hos mamma =).
Plutt har jue varit jätteduktig nu, han somnar vanligtvis runt 8 och håll i er nu.. Sover till 6 halv 7 för att få lite mat och sen somnar om...

Inte för att jag känner mig nåt piggare, somnar aldrig före 1 typ.. Alltid massa tankar som far runt i huvudet =/..
Idag så kom Josefin hem en stund och underhåll plutt =), min söta fina lilla älskling. Det händer så mycket nu, så jag måste verkligen börja filma honom mer..

Står man och gör pussljud så kommer han och ska pussas, tar tag runt huvud på en så drar han huvudet mot sig så får man en sån där stor blöt och mysig puss =). De e mammas älskling de..

Så har han somnat 2 nätter utan att tutta på mig och utan gnäll, han får lite extra välling på kvällen så då hinner man knappt lägga han i sängen innan han sover..

Lägger han sen så brukar jag lägga mig brevid, så han ska känna sig trygg. Kanske är mer jag som vill ligga brevid när han somnar =P.. Lägger ner han så burrar han in sig i kudden och poff så somnar han, kan jue iofs vara 2 lyckoträffar nu men jag tänker se det positivt..

Skulle jue till staden till helgen och shoppa lite efter tentan, men ja tycker man läser om tak som rasar in överallt och vem vet hur ikea- , bergvik- taket ser ut, lr universitet bara..

Såg ett dagis förut där de låg massa snö kvar. Taket var liksom om ni fantiserar lite och får detta till ett tak vvv..  Så i varje "v" var det massa snö.. Ne ska inte nojja in på detta nu och tro att vart enda tak ska rasa in..


Ne nu ska ja se på Boston Tea Party!

Pöss och kram

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela