Jennys tankar

Tillbaka, för en stund iaf :P

Publicerad 2011-02-26 21:21:40 i Allmänt,

Tjoho!

Springer runt på infektion fortfarande, jättekul som vanligt! Trivs verkligen där, har haft 2 egna patienter nu där jag får fixa allt med dom, ringa samtal prata med anhöriga mm. Jag fick också en ny patient så jag fick träna på ankomstsamtal, epikrisen har jag också fixat på en patient. Så jäkla roligt, ska får lite mer nålvana bara.. Satt några fler PVK'er, ska försöka få ta lite mer prover. 


Halvtidsbedömning har vi också haft och det känns bra att få vissa saker bekräftade och att jag kan det här :).


Gissa vad som mer har hänt på torsdagen lämnade jag Vincent på dagis utan massa protester och gråt, äntligen!!
Annars har han börjat gråta och säga nej nej nej mamma nej nej mamma så fort han ser dagis, det har räckt att gå förbi och han har börjat. Min älskade lilla pojk! Men nu har det gått suveränt i 2 dar, en när jag lämna och en när broder lämna YES!!
 

Min lilla pojk börjar bli stor..

- är du mammas stora pojk?
- nej
- är du inte?
- nej
- Är du mammas bebis då?
- nej

Vi är lite oeniga om vad han är, han vill inte var nåt medans jag tycker att han är min stora lilla duktiga pojk :P.

Pössen

Böter

Publicerad 2011-02-26 20:50:16 i Allmänt,

Så jävla typiskt att jag åkte på parkeringsböter *suck och stön och stånk*!!!
1000 jävla spänn, dags att bli bättre på ögonmåttet tror jag :P. Det var 7 meter och inte 10, så jävla sur jag blev på mig själv!

Jajja det är bara att se glad ut och betala. Tur att jag jobbat lite extra, med betoning på lite 1200 spänn fick jag, så man kan säga att jag fick 200 :P.

DRET!

Vincent

Publicerad 2011-02-21 10:23:24 i Allmänt,

Vet ni vad mitt lilla busfrö gjorde inatt, han vakna halv 4 och hade ont i munnen, han har en tand som inte riktigt vill komma fram.

Så han fick alvedon och jag la han i min säng brevid mig och ställde alvedonen på sänggavlen (heter de så?) huvudändan på sängen iaf. Så låg vi där och jag försökte trösta och sjunga.. så blev han tyst och han smacka och sög, tänkte det var väldigt vad han suger på nappen.. Tänkte att jag får nog titta vad han gör egentligen, tände lampan och då ligger han och bäljar i sig alvedon för fulla muggar.

Jag tar alvedon med spruta så det är ju perfekt att suga ur den korken, det rinner liksom inte ut själv.
Tänkte fan i helvetes jävla dret ryckte flaskan ur nävarna på han och börja läsa hur mycket är för mycket att få i sig.
Stod inget så hämta telefonkatalogen och ringde giftscentralen som hade kontorstid och de hade de inte klockan 4 på morron.. Då jag tyckte att det var lite överdrivet att använda akutnummret 112 för att nå giftcentralen,  plingade jag broder som fick hoppa upp och sätta sig vid datorn för att surfa till giftinformationscentralens hemsida..

Sluta med att jag ringde 1177 för att rådfråga, de skulle dubbelkolla med giftinformationscentralen så de kopplade mig dit.. De sa att det inte var någon fara men att jag inte ska ge han nåt mer alvedon nu, det är ganska stora marginaler på alvedon som tur är..

Sista gången jag lämna den in vid sängen pga trötthet kan jag säga..kram

VFU'n

Publicerad 2011-02-21 09:58:57 i Allmänt,

VFU'n är skitrolig, skitbra huvudhandledare, handledare, "arbetskamrater" och klasskompisar.

Har grejat mycket med CVK'er nu och det är jättekul, fick till och med dra en vilket kändes skitkul. Har nog aldrig hållt en grej som varit så nära hjärtat, förutom på obduktionen då men det gills liksom inte..
Har även tagit mer blodprov, vilket gick skitbra, men jag behöver öva mer när jag ska byta rör och inte har en butterfly.

Blandat massa mediciner och gett sprutor, ja allt är jättekul!! Så kul att få prova mycket som man bara läst om och min handledare har varit jättebra och verkligen ser till att jag vågar och får göra massor av saker :).

Jag tycker det är kul att gå dit och inte jobbigt alls.

Kram


Söndasmys

Publicerad 2011-02-21 09:52:47 i Allmänt,

Igår kom Bark hit som vanligt :), massa tjöt och onyttigheter :P. Vi har haft ett uppehåll på 2 veckor nu pga av jobb/praktik/förkylningar men igår då var det dags igen. Vi glor alltid på serien som går på 5:an klockan 20:00 och sen byter vi till 1:an vid 21..

Vi började med att se Beck varje söndag, sen blev det morden i misdomer och nu tittar vi på vad det än är som börjar på 1:an vid 21 :P.

Trevlig "tradition" vi börjat med :)Mums!


Ja det var nog allt, ville egntligen bara visa vad vi moffa igår :P

Kram
Pladder

Publicerad 2011-02-18 21:23:25 i Allmänt,

Tjoho!
 
Idag har jag haft mitt första seminarium, nervös som satan.. Men det gick bra :P.. Känns mer som om det drog ut på tiden och hon hann inte gå igenom betygen med oss en och en, så hon sa det gick ju bra detta hörrni :P.

Godkänd blev man iaf..

Praktikplatsen är verkligen underbar, så fina människor som jobbar där, hur trevliga som helst! De umgås privat också och det tycker jag märks, de är så goa och roliga mot varandra :).

idag innan seminariet så samlade handledare P oss och vi pratade massor om vad vi tyckte hur vi kände osv. Vi pratade om mycket och vi kom in på döden. Vi vet jue att vi kommer att möta det nångång, det är en del av yrket liksom.
Vi kom in på om vi hade sett någon död människa och om vi hade sett nån dö osv.. Ja sa att jag hade varit med om båda men att jag aldrig varit med och gjort iordning nån som dött.

Ja sa också att jag försökte läsa rutinerna för hur de gör men ja klara inte de för jag höll på att börja grina. Sa att jag vill bara springa om jag vet att nån ligger död i ett rum och jag vill absolut inte stänga dörren och bli instängd där.
P frågade vad jag var rädd för och om det hade hänt nåt?
Ja sa att jag inte orkade prata om de och tårarna rann.. Vad jag vet har det inte hänt nåt..

Vet inte varför men jag är skitkänslig för allt nu och kan knappt prata om farfar utan att grina, känns som om det börjar komma ikapp en igen..

Har grina 2 gånger på praktiken nu, lr grina och grina, men tårarna börjar rinna liksom, inte så att jag sitter och nöbölar.

Andra gången var när jag H och S satt och prata om att vi aldrig har tid för våra barn och vilket dåligt samvete vi har och att det är så svårt att få tid över. Allt man göt plockar de få timmarna man har med barnen, gå ut med sopor, diska, dammsuga, tvätta, handla, bara att ta en dusch. Allt tar tid, tid som man egentligen inte har..

Ja sa att det känns i hjärtat när man tvingas lämna bort honom och att man får nalla på timmarna av "hans tid", då kom tårarna igen..

Tror det börjar bli lite mycket igen och att jag har en hel del som borde bearbetas, kommer liksom när det börjar bli för mycket stress för mig.. Poff så kommer alla känslor till ytan, rädsla, ledsenhet, förbannad mm..Ne nu ska jag njuta va filmen på tv, börjar sent imorgon så man får jue passa på :P.

Kram kram

Förkyld

Publicerad 2011-02-15 22:31:43 i Allmänt,

Tack för de fina kommentarerna om tårtorna :).

Är helt slut i kropp och huvud, asförkyld så jag vet knappt vad jag heter. Då kan man undra varför jag kutar runt på Centralsjukhuset, men jag kan faktiskt inte missa nåt mer. Var hemma hela förra veckan och jag har inte tid att ta igen det i sommar..
Så plutt har varit hemma i 2 dar nu, han hade feber i månad igen, min lille bebis. Snälla mamma har haft semester och passat honom i 2 dar, då broder också legat i feber. Vet inte vad som gör huvudet mest snurrigt, alla tider, barnvakter, dagis, mm  lr själva VFU'n.

Men idag sörrni, vet ni vad... *trumvirrvel*
Jag har satt min första PVK!!!

Jag hitta kärlet direkt <-- skryt, men missa att stasa av så det förstörde antagligen kärlet.. Så jag fick göra ett nytt försök och poffs å satt den som ett smäck :). Har bara stuckit dockarmen förut, så det var riktigt fränt att få prova att sätta en på riktigt :). Har en riktigt bra handledare som sparkar mig i arslet och ser till att jag faktiskt vågar prova :).

Så nu ska jag försöka se till att jag får sätta några fler..

Ne skolarbeten måste göras, sova får man göra när man blir gammal..

Kram

Dopet

Publicerad 2011-02-13 21:21:00 i Allmänt,

Igår var det Zack's stora dag, han blev nämligen döpt :).
Han var så duktig så, sa inte ett ljud den lilla sötnosen.
Min sötnos var också jätteduktig<-- måste skryta lite om min egen också :P. Han satt still under hela dopet och sa inte heller särskillt mycket. Bakom oss hade vi en liten bebis och innan dopet började skulle Vincent klappa och gosa hela tiden. Min lilla sötnos!

Medans han klappar och gosar så säger han gärna ooooåååå sådär lite försiktigt :P.

Kanske ska säga att Vincent såg russinen i min väska efter typ halva dopet, så kanske var därför han satt så fint i kyrkan :P.


Gudföräldrarna och den fina lilla familjenSång, Kulla spela klockrent och hon - va hon nu hette =/- sjöng jättefint. Jag vill också ha en sån röst.Döpt :)

Kram kram
Tårtverkstad

Publicerad 2011-02-13 20:44:00 i Allmänt, Tårtor och annat bak,

Tjoho!

Ja så här ser de ut när jag pysslar och dolar för att få till lite tårtor, iaf när jag dolar med marsipanen :P.Kan säga att de där rosetterna var inge roliga att göra, riktigt pillgöra var de..


Fick många fina komplimanger för dem, så det var kul.
De är inte jätteavancerade som ni ser, men de tog tid att göra ändå :P

Kram kram11 februari

Publicerad 2011-02-11 21:31:28 i Allmänt,

Idag har jag varir ganska aktiv om jag får säga det själv :P.

Klockan 10 skulle jag vara på vårdcentralen, men innan jag pusla iväg dit så hann jag med att slänga ihop 2 tårtor.
Inte helt klara då, marsipanlocket och dekorationerna skulle på, men jag är nöjd.

När jag tittade ut genom fönstret så funderade jag faktiskt på om jag verkligen hade ont och inte bara inbillade mig, var inge sugen på att traska till vårdcentralen i snöstromen. Kan säga att det var jävligt trögt att gå med barnvagn på sina ställen..

Besöket slutade med tabletter för min de onda i mina leder och hjälper inte dem eller jag får ont igen måste jag höra av mig.

Fick också remiss på gastroskopi och ultraljud, efter tisdagens besvär så skulle de inte bara kolla där jag har ont utan hela "magområdet" om jag fatta rätt, eftersom jag har ont där njurarna sitter också.
Hittar de inget på nåt av undersökningarna så skulle vi gå vidare sa hon..
Så det är väl bara vänta och se, ska bli skönt att få de kollat iaf, även om jag verkligen verligen INTE ser fram emot gastroskopi'n.

Eftersom jag skulle göra tårtor hela dagen så kom Nipha hit och underhöll Vincent, halv 6-6 var jag äntligen klar. att det ska ta en hel dag och göra tårtor.. Känner mig nöjd faktiskt, fick ändra en design under tillverkningen då den blev mycket snyggare nu :).

Kommer upp kort någon annan dag, då jag vill att Jessica och Perra ska få se dem först :P.

Nu blir det en nattsmörgås och sen väntar sängen, borde egentligen stryka kläderna också men jag orkar faktiskt inte..


kram kram


Surt :P

Publicerad 2011-02-10 20:14:44 i Allmänt,

Så.. Nu känns det som jag har lite tid över <-- så ska man väl aldrig säga, för det är väl då helvetet brakar loss :P.

Jo som ni vet är det väldigt lyhört här i huset..
Det är ett jävla väsen ibland och när jag hade suttit och lyssnat på deras jäkla bårk i över 1 timme, så orkade jag inte mer. Hur orkar man stå och skrika på varandra i över 1 timme?? Samma sak jämt!

Iaf så jag tog mod till mig och gick och ringde på :P.
Sa att nu får ni faktiskt ta och lugna er lite.. Va tror ni händer, jo dom gaddar ihop sig och skäller på mig hahaha :P.

Flickvännen inne i lägenheten gormar att vi bor för fan också här. Va jag vet bor han där med sin sambo och inte flickvän men fine.

Mannen gormar om att vi har aldrig klagat på dig så du ska för fan inte komma och klaga på oss.. Jag tyckte att det kan bero på att jag inte har min tv i bott hela tiden och jag sitter inte och skriker i timmar om vem som knullat med vem.

Dom skällde lite till och ja sa att ni överröstar min tv, så lugna ner er lite nu..
Då drog han igen dörren och så börja dom skrika om mig inne i lägenheten, jag bara skratta så jävla oväntat liksom :P.

Hahaha

Mannen fick väl lite dåligt samvete och kom och bad om ursäkt och sa att han var lite arg på sin fru <-- konstigt  att hon blir lite vrång när han har flickvännen där :P

Är det inte porr så är det bråk..

Strax efter ursäkten så kom Anders förbi på spontanbesök, de gillas :). Vi han inte sitta i många minuter innan det började gormas igen.. När de hållt på ett tag till fråga Anders hur fan orkar dom skrika så på varann?

Kanske därför det är så tyst vissa dagar, de skriker sig hesa :P..

Jaja tyckte bara det var lite kul :P

KramenUpdate

Publicerad 2011-02-10 11:46:15 i Allmänt,

Hej hej!

Ska försöka mig på att uppdatera lite medans plutt sover.
Denna vecka har vi varit hemma och varit förkylda och spytt endel, så jag bestämde mig för att vi behövde vila och ta igen oss, så inge dagis och ingen VFU blir de.

Ska in till infektion en snabbis på söndag och kolla datorn, då vi har seminarium till veckan, man ska utgå ifrån en patients journal och det är lite svårt att fixa hemifrån.

Jag knallar runt på infektion nu för er som missade de i meningen över :P. Avdelning 31 och 32 knallar jag runt på och tar hand om en massa patinter som är inlagda av olika orsaker. Faktiskt riktigt spännande med alla dessa sjukdomar man kan få.

Blandar en heldel mediciner, fixar dropp och försöker hinna med så mycket som möjligt. Mycket hygientänk blir det, så det känns jättebra att få börja med 6 veckor här innan man går till en kirurgavdelningen.

Händer faktiskt inte så mycket mer än att försöka få tid till Vincent <--- ja vet de låter hemskt att man ska försöka få tid med sin son. Men det är bara en period och detta är nåt jag gör för oss båda, för att vi ska få (eller iaf ha chansen till) en bra framtid.

Tidiga mornar och sena kvällar, plugg och seminarier där emellan, så bus med min lille älskling också. Försöker göra alla måsten sen när han sover, så vi ska få tid tillsammans.

Jag har även förberett lite fyllningar till doptårtorna som ska göras imorgon, har en bild i huvve om hur de ska se ut, ska bli spännande att se om jag kan få till det lika fint i verkligheten.

Provar även några nya fyllningar, hoppas de blir bra iaf.

Imorgon blir det VC igen, handled och mage ska kollas, vi får se om det blir någon remiss eller inte..

Ja det var nog allt för nu..

Kram

Hjärtebarn

Publicerad 2011-02-07 19:11:01 i Allmänt,

Är det någon som vet vart man kan köpa Hjärtebarnpins'en(?), hjärtebarnspin'en (?) (det står still nu..).
Februari månad är väl hjärtebarnsmånaden??

Förra året designade Måns Zelmerlöw och Eva Funck hjärtanen och då gav jag bort dem i alla hjärtans dag present till nära och kära. Skulle gärna vilja göra samma sak i år, men de finns ingenstans.

Jag har varit in på Hemköp, Lekia, Euroflorist, kollat internetsidorna som ska ha dem, men ingen har dem.
Det står iofs att hemtex ska ha dem, så ska nån dit kan vi väl kika efter den och tipsa mig :).

I år är det Mojje som designat hjärtat, finns även reflexer och hjärteband..


Snälle du någon som råkar springa på dem, tipsa mig om vart, (helst i Grums eller Karlstad då :P)


KramBrum brum

Publicerad 2011-02-02 20:47:52 i Allmänt,

Vet ni vad, vet ni vad...

Gissa vad det står på min parkering här, en röd volvo v40 :). Så fin, så fin, så fin!!!
Det är inte min egentligen men pappa har köpt en bil som jag får låna och ha här nu när jag har praktik :).
Så man kan nästan säga att jag har bil.. Så jäkla glad!

En annan sak, jag har haft mammas bil 2 dar nu och dessa 2 dagar har jag hunnit ikapp samma jävla volvo precis där det blir enkeltfiligt och kamerorna börjar.

Och denna förbannade volvo ligger och puttrar i 70 och vägrar flytta på sig!! AAAAAAAHHHHH!! Han ligger där och puttrar ibland kan han gasa upp till 80 men det är få sträckor, ska fasiken skriva ett brev till han :P. Jäkla stoppkloss!


ja det var nog allt jag ville för tillfället, nu ska jag plugga som vanligt.

Pöss och Kram

Tårta

Publicerad 2011-02-01 19:36:51 i Allmänt,

Familje kom hit på fika för att fira mig, så jag slängde ihop en tårta.
Fick bli en lite enklare då tiden var knapp..
Första gången jag provade att göra en bård på tårtan, jaja den är hemma gjord så det blir lite skavanker här och där :PNe nu blir det plugg innan klockan ringer halv 5 imorgon..

Pöss och kram

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela