Jennys tankar

idag då..

Publicerad 2011-01-27 21:56:33 i Allmänt,

Så idag känns det lite bättre, har vant mig vid tanken liksom.

Det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa sig igenom denna terminen, ska spara så mycket jag kan så jag slipper jobba hela sommaren. Få då ska jag och Vincent mysa och hitta på massa skoj, så jag håller tummarna för att de ska gå att spara..

Brukar vara ganska duktig på de, men vi får se..

Idag så gick jag in och satt mig brevid en tjej och började prata lite med henne, det visade sig att hon också precis börjat i klassen och inte kände nån. Tänkte att jag får väl öppna käften om jag ska lära känna nån :P..

Idag så har jag tagit det lungt med pluggandet, gjort en del ärenden och pluggat lite.. Kände att jag behövde ta det lite lugnare en dag, men imorgon så blir det plugg igen. Nu jäklar ska jag klara allt, fast jag är jäkligt nervös för att sätta KAD på nån för första gången..

Har egentligen ingenting alls att berätta, ändå så kluddar jag dravvel :P

Ne nu blir det sängen!

Kram



28 år ung och fräsch, nu 29 gammal och sliten :P

Publicerad 2011-01-26 20:56:00 i Allmänt,


Just de jag blev 1 år äldre igår den 25:e också :).


Grattis till mig, hipp hipp hurra!! :).

Tyvärr så hinner jag nästan aldrig med nåt annat än att ha näsan i böckerna, jag har bestämt mig för att plugga som en tok så när jag väl är ledig ska Vincent kunna få så mycket tid med mig som de går.


Kram



Student

Publicerad 2011-01-26 20:42:38 i Allmänt,

Så i måndags började jag då äntligen skolan efter en lång lång mammaledighet.
Hatar att komma till ett ställe där alla känner alla och jag känner ingen, va ska man säga, vem ska man börja prata med. Alla har sina gäng och jag, ja känner ingen.

Har iaf hunnit prata med några stycken, men jag tycker det är svårt att ta sig in i grupper som redan bildats. Man skulle inte vara så förbannat blyg :/.

Iaf så några namn kan jag iaf nu :P.

Det värsta är att det har varit heldagar sen start och det känns som Vincent bor på dagis :/. Eller ja kanske inte eftersom han fick feber och Brorsan fick sitta barnvakt igår och idag.

Igår fick jag mitt schema för praktiken och jag grina som en tok så fort jag fick se de.. Grinat idag och vänt och vridit på de..

Det känns som om jag får välja mellan skolan och Vincent, det valet är inte särskillt svårt, Vincent går alltid först men.. ja ni vet hur ja menar va..

Det känns som om jag aldrig kommer att få se honom. Jag måste lämna över ansvaret på någon annan, hade vi varit 2 om detta så hade jag nog inte känt samma sak. Det är skillnad att be en sambo att hjälpa till än vad det är att be nån annan ta över nattningar och lämningar på dagis.
Fan det gör ont i hjärtat bara jag tänker på de, min fina lilla plutt.
 
Han kommer inte glömma bort mig va??

När jag börjar sent får jag lämna honom 11 och nån annan får hämta och natta honom, och har jag börjat sent så börjar jag tidigt nästa dag, då behöver jag nån som lämnar på dagis och jag kommer antagligen gå innan han vaknar för att sen hämta honom på dagis runt 17.
Inte många timmar jag får se min underbaring. Helger kommer vi också göra..

Jag känner bara att när ska jag kunna umgås med min lille prins, handla, laga mat, städa, plugga mm?
Slutar jag sent är jag hemma ca 23 lr 24 beroende om nån hämtar eller inte, för att sen gå upp 5 för att hinna med bussen som går 5 i 6..

Jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska klara eller orka detta???

Det känns kanske bättre när jag börjat och sett att de inte blir så illa som jag tror, men just nu känns det jävligt dystert kan jag säga!

Nu är jag ändå bara i Karlstad, hur fan ska det bli när jag ska vara i Arvika??


Kram

Söndagsmys (17/1)

Publicerad 2011-01-26 20:21:38 i Allmänt,



Som varje söndag har vi mys här hemma framför tv'n :)


Tv-tajm :)






Nam nam.. Kladdkaka är nåt som börjar bli vanligt här hemma :P
En vanlig och en med geisha, mumma


Kram

Busungen!

Publicerad 2011-01-21 14:05:15 i Allmänt,

Igår morse när jag skulle göra gröt så såg jag hur Plutt blrja dra i sin stol, tänkte inte mer på de för han brukar flytta på den om han vill under bordet osv..

Så jag vände mig och gjorde klart gröten och när jag ska ställa den på bordet så sitter plutt här och ser nöjd ut..



Blev lite paff där och tänkte men jag satt väl inte han i stolen...


Kram

Fniss

Publicerad 2011-01-20 13:12:08 i Allmänt,

Vi var hos mamma för att se hur det gick med flytten, fick även med mig några kartonger hem. Min lägenhet exploderar snart :P...

Vi fick även skratta lite åt min smidige morbror :P

Lennart och Anders lasta på sängen, det sluta med att Anders blev "fast" :P..
Hade jag haft en snabbare kamera hade jag fotat när han bökade runt längst inne i flaket :P






Det var roligt att se och höra iaf :P

Kram kram


Herr Biltema på besök

Publicerad 2011-01-15 22:39:24 i Allmänt,

Idag har jag haft bästa Håkan här på besök, vi träffas alldeles för sällan och hörs alldles för sällan nu =(.
Jag har alltid så jäkla kul med han, skrattar alltid så magen värker och även denna kväll blev så.

Håkan har en tendens till att alltid klumpa till allt och han lyckas alltid träffa knepigt folk som inte ger sig liksom. Allt som kan hända och inte borde hända, händer Håkan :P.

Kvällen bestod av kladdkaksätning, saftdrickning och massa massa prat och självklart lite gos med Snobben. Vincent ville inte lämna Snobben ifred :P.

Måste bara säga att kladdkakan blev perfekt, smarrig som bara den..


Såg nu att det ser ut som om jag gör "smygreklam" :P






Vincent mumsa kladdkaka som bara den..
Vill bara påpeka att diskberget beror på att vi har varit utan vatten hela dan..



Håkan leker :P



Broder och Snobben



Alla flaskor bakom herr Biltema beror på att pappi roll kom hit med vatten idag :)


En rolig kväll med massa gamla minnen som kom upp :). Förhoppningsvis ska vi träffas redan till helgen, men sånt kan ändras ganska fort när det gäller Håkan :P


Kram kram


Stora grabben

Publicerad 2011-01-15 00:00:38 i Allmänt,

Så här såg han ut innan klippningen, sen kapade mormor luggen på han..
Efter de gav mig jag på hårbollen och försökte få till de, halva huvudet gick jättebra sen skrek han som en stucken gris och bara gråt. Varken en spegel, glass, russin lr morfars knä hjälpte han skulle inte klippas mer punkt slut.
Så ena sidan ser bättre ut än den andra :P, fick snabbklippa den och det är inte riktigt jämt överallt.. Sen finns det lite stöllhår här och där..


*suck* Tror du att du är rolig nu eller?


Pratar med mormor


Efter klippningen..



Den braiga sidan är med på kort :P



Idag var vi på BVC, plutt skulle mätas och vägas :). Min lilla pojk är nu 87cm och 14 kilo tung, fredrik konstaterade att han inte ens är en meter längre än plutt :P


Kram

mmmm

Publicerad 2011-01-14 23:42:45 i Allmänt,

Min snälla mamma kom förbi med den här igår, MUMS!



Semlor är det bästa jag vet eller choklad och semlor ligger nog på första plats :P


13 Januari

Publicerad 2011-01-13 22:11:05 i Allmänt,

Idag var dagen D, då Vincent skulle vara själv på dagis, min stora lilla pojk.

Jag "förberedde" honom hela morron på att:  mamma bara skulle vara bort några timmar, så mamma lämnar absolut inte bort dig. Mamma älskar dig mest i hela världen vet du, mer än till månen och tillbaka det får du aldrig glömma. Men du är en stor pojk nu så detta klarar väl du? Ska väl bli kul att leka med alla barnen och det är bara för en stund vet du, mamma kommer och hämtar dig, hon lämnar inte bort dig.

Det bästa med att lämna honom 10 på dagis är att vi hinner med massa bus, dvs morrongympa för mig :P. Vi springer fram och tillbaka, jag bär upp och ner, upp och ner hela tiden :P. Massa skratt och kramar :).

Iaf så vid 20 i 10 började vi plocka fram ytterkläder och kolla så vi hade mjau och tuttisen med, saker man absolut inte får glömma.
Snälla mamma har varit i Stockholm på kurs så jag har haft lyxen att kunna brumma till dagis i 2 dar :). När ytterkläderna var på gick vi ut till mormors brum brum och packade in oss, jävligt kallt imorse och jag fick skrapa alla rutorna :/ *suck*.

Iaf på dagis så klev vi in jag tog av kläderna hejjade på personalen och pussade plutt och han började gå in mot alla barn.. Jag sa Hej då Vincent och en fröken tog upp han och då såg han att jag stod vid dörren, då var det kört.. Men jag sa hej då älskling också gick jag, vinka till han i fönstret en snabbis och sen vandra jag snabbt därifrån mot bilen. Min lille pojk.. Fast han har haft jättekul idag :) och han och den andra killen till och med sov på dagis idag :).
Men det kändes ändå lite i mammahjärtat när man gick därifrån..

Det var faktiskt riktigt skönt att vara barnledig på dagtid, om man nu får vara så ego :P. Men jag passade på att stryka gardiner och få bort julgardinerna, jag fixade kalopsen vi skulle äta när han kom hem, jag skrev ut massa saker till skolan, ja timmarna gick fort..


Gardinerna är uppe, men på bordet är det kaos.. Lite julsaker kvar, som de röda krukorna och ljusen, men de tar jag en annan dag :P


Kram


YES

Publicerad 2011-01-12 23:16:34 i Allmänt,








Yes, jag fixade tentan, sjukdomslära och farmakologi 2 är avklarad!
De 3 tentorna fixade jag på första försöket också =).
Bara en kvar nu, den fixar jag den 22:e (
hoppas jag iaf) :P











Dagis

Publicerad 2011-01-12 23:11:11 i Allmänt,

Jag vet, det heter förskola..

Vi knallade till dagis i måndags för första gången, Vincent trivdes direkt. Vi gickin och han gick fram till en fröken och skulle sitta i knä, där satt han och fick banan. Han älskar banan, han kunde leva på banan och clementin om han fick :).

När vi skulle gå hem första dagen så stod jag och krångla med att sätta tillbaks åkpåsen i vagnen, då knallade Vincent iväg till ett par fröknar på en annan avdelning och sträckte upp armarna, min tuffa lilla sötis de. Vet iofs inte om jag tycker att det är så bra att han går och sträcker upp armarna åt främmande människor..

Det är en annan kille som också skolas in på samma avdelning som Vincent, som är i samma ålder så de har varandra iaf. Det är mest äldre barn på avdelningen så det känns bra att de 2 har varandra :). De andra barnen är så söta också, Vincent springer mest runt så jag brukar pussla och prata lite med de större barnen. Sen kommer iofs Vincent springnas och ropar mamma för att visa eller att kolla läget lite :P.

Det är svårt för dessa 2 små gossar att somna också, de röjjer runt som bara den i vilorummet :/, hoppas de kommer gå bättre snart.. Ska försöka ändra så han får den sovtiden här hemma också..

Iaf..

Fröknarna är underbara och jag tror inte vi kunnat hamna på ett bättre ställe :).
Det känns som att detta kommer bli kanon
Inskolningen har än så länge gått jättebra, imorgon ska han dit själv för första gången.. Spännande..




Trött kille påväg hem efter sin första dag på dagis :)


kramen


Tjorven

Publicerad 2011-01-12 22:51:22 i Allmänt,

När vi var hos mamma och Lennart och hälsa på, passade min lilla mor på att kapa luggen på Vincent.
Han kan jue inte ha luggen i ögonen, han ser jue inget..

Resultatet blev att han fick något tjorven över sig :P
Men söt som socker ändå :)




Sen bara en sötis bild




Kram


Shopping

Publicerad 2011-01-10 21:28:22 i Allmänt,

När det var tenta dags för mig var jag as trött, Vincent vaknad typ 4 gånger den natten och det är inga små vakningar där man ger nappen och han somnar om.

Vet inte hur länge jag var vaken, på morron satt jag med han i famnen och han grejsa med nåt och jag bara nicka till orka inte hålla ögonen öppna. Men nu ska jag inte klaga på de, min lille plött är värd all tid i världen även om det är natt och jag knappt vet vad jag heter.

Var som en zombie hela tentan, men jag lyckades koncentrera mig tillslut iaf..

Efter tentan så for vi till elgiganten för att kolla min dator, snälla va inge dyrt.



Det var sladden som tur var, fråga killen vad en sladd kosta..
-ja, just den här kostar 1700 kronor
-1700 spänn för en sladd??
- ja men det finns från 300 kronor och uppåt..

Tur för inte fasiken hade jag lagt 1700 på en sladd!

När vi ändå vandrade runt inne på elgiganten så köpte syster en skrivare till mig, eller jag ska få den i födelsedagspresent av mamma, bordet och syster. Det bästa med den är att tonerna (lr vad det heter) kostar 149 kronor. Så jag behöver inte punga ut med multum för att skriva ut skolarbeten :P.

När vi ändå var ute och åkte passade vi på att åka in till sommarlagret och där sprang jag på ett billigt köksbord och stolar, så nu är mitt kök super najs som Ica säger :P.



Ja det var nog allt för fredan..

Pöss och kram




Sjukdomslära :P

Publicerad 2011-01-10 21:17:08 i Allmänt,

Förra veckan bestod av massa plugg, på torsdagen hämtade mamma mig och Vincent eftersom jag skulle ha tentan på fredan.
Snälla mamma och syster yster var barnvakter :). Hela torsdan satt jag och plugga, vid 8 på kvällen tvingade jag i mig kaffe till och med och inte lite kaffe heller (för att vara mig är det asmycket). När mamma skulle gå och lägga sig förflyttade jag mig in till systers lägenhet. Jag stängde av datorn som vanligt, satt mig i systers soffa för att fortsätta plugga och då var datorn död. AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH, Fan!
Av alla tillfällen en dator kan lägga av så är det inte när man sitter och pluggar, nåt datorn borde veta om tycker ja.

Så jag bestämde mig för att gå och lägga mig istället, hur tror ni det gick efter ett mega glas med kaffe :P.



Se så "lite" kaffe det är kvar.

Tentan känns sådär, men förra tentan var jag övertygad om att jag missat på och den blev godkänd, så jag håller tummarna :). Hoppas hoppas!!
Klarar jag denna så är det en rest-tenta kvar och den har jag den 22:e klarar jag den börjar jag från noll när jag börjar teminen. Skulle vara så skönt att starta från noll och inte ha nåt släpandes efter sig. Så det är bara att bita ihop och sätta fart med pluggandet. 


Kram


3 Januari

Publicerad 2011-01-10 21:03:58 i Allmänt,

Hej hej!

Nu är det äntligen dags för lite uppdatering, den dåliga uppdateringen beror på tenta plugg och data krångel.

För en vecka sen tog jag och plutt en morronpromenad för att tillbringa dagen på Östermalms sidan, massa bus och skoj! Påvägen dit trodde nog folk att jag var en mupp som var ute och gick med ett gossedjur.



Full fart hela dan, jag fick till och med se en hemlig låda, några kramar och lite info om alla flickvännerna :P. Så söta små killar, med mycket spring i benen. 

Det var en trött liten kille som somna i vagnen hem den kvällen. Bäst av allt när man är ute och går med killkompisar, de drar vagnen i uppförsbacken vid lillkyrkan :P.


Kram

Dagis

Publicerad 2011-01-04 20:43:56 i Allmänt,

För några dagar sen smet vi iväg och kollade på dagiset som Vincent ska börja på.
På måndag börjar vi med inskolningen, hur i H-vete gick det så snabbt?
Tror det är värre för mig än för honom, min lilla lilla pojk.

Hit ska vi på måndag iaf.. Närmare bestämt till avdelning Stjärnan :)





Kram kram

 

ZZZzzznark

Publicerad 2011-01-04 20:29:34 i Allmänt,

Inatt satt jag och "nöplugga" fram till 3, var svårt att sluta när man väl kommit igång. Finns så mycket som måste in i huvudet. Vid 3 vaknade iaf  min lilla plutt och var helt otröstlig, vid 5 somna han om. Klockan kvart i 6 tittade jag på klockan sista gången för att sen bli väckt halv 9 av en pigg plutt. Jag är så ini nordens trött, ska tvinga i mig kaffe snart.
Hade tänkt plugga lite under dagen, men plutt har vägrat sova middag. Vet inte vad som hänt men han har krånglat sen innan nyår nu. Han vaknar och bara skriker och gråter, det går inte att få honom att somna om heller, han skriker gråter, klättrar på en så fort man närmar sig sängen. Tar jag inte upp honom försöker han dra sig upp ur sängen, nån som känner igen detta?

Försöker lägga honom brevid mig, sjunga, vagga, lugna ner honom mm, men han bara skriker och gråter. Det tar alltid flera timmar att få honom att somna om och då är det oftast av att han stupar i säng.

Jag har provat med att tända en liten lampa så det inte ska vara kolsvart, men det funkar olika varje gång.
Jag tycker inte det verkar vara nån tand, han har ingen feber, inge snuvig. Tips nån?

Har till och med funderat på om han kan ha fått nåt hål i nån tand, men då borde det väl göra ont jämt, inte bara på nätterna?
Det har varit lite problem med tandborstningen och mycket gott har slunkit ner nu under jul. 
Fast jag tror (trodde iaf) att problemet låg i att han ville borsta själv och att jag inte får hjälpa till, så det är krångel varje kväll där av hål i tanden tanken.

Men det kanske kan vara nåt i munnen ändå??

Han tar sig iofs för en handled och armen flera gånger per dag och visar att han har ont(gråter och visar där, där där), men jag får klämma och känna utan att han reagerar och det syns ingen svullet heller. AAAHHH det måste vara nåt, jag går inte med på en fas, jag måste få sova så det får lov att gå över nu. Vad är fel??


kram


känsla..

Publicerad 2011-01-01 23:51:35 i Allmänt,

Usch idag har varit en jobbig dag, tjaffs och jävelskap. Sur och besviken på mig själv för att jag känner som jag gör, sur på andra och ja ingen bra start liksom.

Får skylla på sömnbrist, stress och onödiga kommentarer, jag vet inte..
Bara så jobbigt, mest jobbigt att jag känner som jag gör för man ska inte känna så, och jag har väl egentligen ingen rätt till att känna som jag gör, jag vet inte??

Kommer inte fram till nåt vettigt, så nu blir det sängen.


Pöss och Kram

30 dec

Publicerad 2011-01-01 14:48:31 i Allmänt,

Jag fick en bok med massa choklad recept i julklapp, så när Malin skulle komma på besök passade jag på att prova ett recept. Nåt måste man ha att bjuda på :).




Duktig som jag var gick jag och handlade det som behövdes, kom hem och la Vincent. Då fick jag se att jag betalt för kanel som skulle vara i  muffinsen, men att de antagligen ligger kvar i affären *suck*. Hade Vincent varit vaken så hade jag gått tillbaka och frågat efter kanelen, men nu fick jag baka utan..

De blev helt okej ändå, inte sådär sliskigt söta, men goda och väldigt mäktiga!


Det är vit choklad i dem, så det är inge mjölklumpar ni ser :P


Sådär bara att pudra över lite kakao, sen är de klara..


Sen på kvällen som kom Bark och syster yster över för att spela bingolotto, jag hade förväntat mig fler spel än 1 faktiskt!

Plutt vakna och var otröstlig, magen och tänder tror jag. 2 somna vi, tur att syster yster stanna kvar, för jag kunde knappt hålla ögonen öppna.

Kram


Nyår

Publicerad 2011-01-01 12:53:30 i Allmänt,

Gott Nytt jävla år då!

Igår så var jag bjuden på en trevlig fest i Borgvik, jag däremot var inte en lika trevlig gäst. Satt själv och skyllde på att jag var trött, men om sanningen ska fram så satt jag och höll mig för att börja grina, hade jag öppnat käften hade fan allt brustit. Så jag satt och spela i min mobil en hel kväll och ville bara hem och grina i soffan.

Var mycket igår och mycket med skolan, ska inte gå in på detaljer men jag är så jävla trötta på allt!!
Jag kan, Jag är bra! Kom igen Jenny, liksom!

Nyårs löftet får bli att ta en titt på mitt liv och kanske värdera om vissa saker.

Och ja du har rätt i det du säger, så om du vill att framtiden ska se annorlunda ut kanske det är dax att börja ändra på ditt beteende!

Suck!

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela