Jennys tankar

Irriterad

Publicerad 2014-01-24 14:19:00 i Allmänt,

Ibland blir jag så irriterad och frustrerad över hur världen ser ut!
 
Abortfrågan som fler och fler länder röstar om, och som något parti tar upp i Sverige nu. När vi ändå är igång ska vi inte ta och plocka bort rösträtten för kvinnor också, kan vi inte få ta beslut över vår egna kropp ska vi då verkligen klara av sådana svåra beslut som att rösta?
 
Inte nog med att män kan våldta hur de vill, för någon dom verkar det ändå aldrig bli, hemskt att säga men den lagen kan man nästan slopa helt! Varför ha en lag som ska skydda oss, när det enda den gör är att skydda förövaren som på något knasigt sätt lyckas bli offret.
 
Så män ska alltså kunna våldta, kvinnan blir gravid och kan inte göra ett smack åt detta mer än att se på när förövaren vill ha delad vårdnad, vilket han säkert kommer få då han faktiskt är pappa. Heja Sverige!
 
Hur ska man bli våldtagen för att förövaren faktiskt ska bli dömd, att skrika nej hjälper tydligen inte. Ni vet fight or flight, det finns även freeze. Något som många kvinnor går in i när de blir våldtagna, man kan säga "spela" död, men det är inget man gör medvetet. Finns forskning på detta som de tog upp på föreläsningarna i "våld mot kvinnor", en kurs alla genusmotståndare borde gå, är ni anti efter den ja då finns det nog inget som kan få er över på "genussidan".
 
Jag tror faktiskt att om man börjar uppfostra barn lika och inte skiljer dem åt beroende på könen, så tror jag våld och våldtäkter kommer minska.
 
Var en kvinna som blev våldtagen i ett tält, hon vaknade av att någon låg på henne och höll på, han dömdes inte för att hon sa nej för sent, hur skulle han veta att hon inte ville? Ja stackars män hur ska de kunna veta såna här saker?
 
Om vi ändå ska ha en lag måste det då vara upp till kvinnan att säga nej, kan vi inte ändra den till sa hon ska ha sagt ja innan man får göra nåt.. Bara en tanke..
 
 Sex är ingen jävla rättighet för människan!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela