Jennys tankar

Måndag

Publicerad 2011-03-28 22:15:14 i Allmänt,

Hej hopp!

Imorgon är det äntligen dags för ultraljud, lite nervös faktiskt. Ska de se nåt lr inte..
De går nog bra! Men lite nerrvig kan man väl få va :P.


Magen krångla igår kväll igen, lr jag tror det är lite känningar innan de kommer bli värre.. Brukar få ont över njurarna några dar innan, men ja vi får se vad som händer.

Har inte så mycket att skriva faktiskt, det är bara plugg, praktik, Vincent, bilåkning och telefontöl i mitt liv för tillfället..

Så det är väl lika bra jag forstätter med en tenta till :P

Just de, jag och bark har börjat våra nya liv idag, första träningspasset avklarat.. Får väl se hur länge de håller i sig :P


Kramen

Våffeldagen

Publicerad 2011-03-27 14:45:55 i Allmänt,

Så i fredags var det våffeldagen, det missade ni väl inte..
Jag hade lovat familjen att göra våfflor, så klockan 4 började jag dona i systers kök.
Jossa, Jag, Vincent, Mamma och Lennart käkade våfflor så man kunde tro att vi inte sett mat förut :P.

Efter att ha moffat, så åkte jag till Köp Barnvagn och hämtade Magnus, hade lovat att köra hem honom, så han slapp vänta över en timme på bussen. Iaf så passade jag på att göra lite mer våfflor till honom, trevligt som vanligt när Magnus kommer på besök.











Till hade vi blåbär, mango, vaniljglass, chokladglass, grädde, sylt, och hallon.
Behöver jag säga MUMS!

Kram


Grillpremiär

Publicerad 2011-03-26 18:17:00 i Allmänt,

Det var ett tag sen nu, men eftersom man kan ändra datum så hamnar det på rätt plats. Men ni får tänka på att det är skrivet nu (17/4), så de kanske blir konstiga formuleringar.

Mamma och Lennart duka upp med grillat på systers Altan, behöver jag säga mums! Trilla mat ur öronen tror jag. Älskar att grilla och sitta ute och äta :). Ja inte i snö och kyla då men annars så äter jag gärna ute.

Här kommer korten från dagen iaf..






'













Gött var de :)

Kram

Torsdag

Publicerad 2011-03-24 23:01:45 i Allmänt,

Tjoho!
Hemma från Arvika och jag är ledig imorgon, då är det plugg som står på schemat för mig. Så jag hoppas min lille älskling och jag kan kompromissa, så jag får lite pluggtid.

Igår så slutade jag 22, så jag traskade bort till rummet, när jag öppnar dörren ligger det en tjej där inne.. Det är 2 sängar i varje rum, men det var så snopet ändå.. Tror hon blev lika snopen av att nån kommer och rycker upp dörren halv 11 på kvällen :P.  Vi pratade lite innan vi, men somnade ganska snabbt, det töliga var att hon börja sent och jag tidigt :/.

Idag då, tagit lite prover som gick kanon! Jag och V övade lite på varandra också, så jag har haft pvk i båda händerna idag :P. Alltid bra att få träna lite, ska försöka vara på labb nån dag när jag ska på VC vfu'n, så se till att bli lite sjuka nu grumsfolk :P.

Annar har det inte hänt allt för mycket idag, jag och plutt sover hos syster yster inatt för bilen ska lämnas in imorgon.. 
Livet är rätt behagligt ändå, helt okej att få kämpa lite nu med att hinna med plugg, prakti, dagis, Vincent och allt annat.

Det var nog allt för nu..

Pöss och kram



Arvika

Publicerad 2011-03-22 21:44:39 i Allmänt,

Hej hopp!

Ibland måste jag övernatta i Arvika, jobbigt nog att gå upp 4 på morgonen när man lägger sig i normal tid.. Inte så sugen på att kliva upp 4 om jag kommer hem halv 12 på natten efter ett pass, så då får man sova kvar..

Så här såg det ut sist jag sov kvar..







Som tur var, slapp jag dela rummet med någon okänd.. Det står nämligen 2 sängar i varje rum.


Fredagsmys

Publicerad 2011-03-19 11:04:54 i Allmänt,

Gårdagen var kanon :).
Jag och plutt hämtade Magnus på hans jobb, där vi fick en säng. Tackar!
Han visade oss även lagret och hans arbetsplats, plutt passade på att ratta i en truck :). Han är så söt när han sliter tag i ratten och svänger fram och tillbaka, medan han säger brum brum bruuum brum. Min fina underbara älskling!

Alltid trevligt att hälsa på Magnus, sen rattade vi hem till mamma där Lennart dukade upp med fika (med fika menar jag smörgås, massa pålägg, te och kaffe). Anders kom också, jag försökte guida honom rätt hahaha 2 gånger körde han för bi huset :P.

Blev en trevlig kväll, med massage, kladdkaka, töl, turtles och jalla jalla :). Måste göras om snart igen.
Mina grabbs är bäst bara så ni vet :)

Det var allt för nu, måste paca väskan och röra mig mot Arvika.


Pössen och kramen

Dagen som gått

Publicerad 2011-03-17 22:34:56 i Allmänt,

Hejhopp!

Så idag har det varit fullt upp, massa som ska fixas och grejas.
Kikat på stugor och lite resor, jag och Vincent ska göra nåt i sommar! Vägrar sitta i Grums och rulla tummarna!

Så har vi varit på Centrum och hämtat schema :), Camilla jobba så vi fick oss en liten pratstund. Saknar dom, och jag har så roligt med henne så nu saknar jag dom ännu mer :). Men Vi ska försöka få till en dag snart :).

Sen så har vi hälsat på Nipha och Anders, full fart på Vincent :). Han skratta som en tok och fick både mat och bulle :). Min fina älskling!













Så var vi på bibblan en snabbis, massa böcker som ska plöjas igenom. Försöker läsa in mig lite på mäns våld mot kvinnor..


Vi har också för första gången i den här lägenheten ätit mos och vi har provat fiskpinnar (behövde nåt som gick snabbt att laga). Vet inte när jag smaka på mos senast, men de sa på dagis att han gilla de så man får väl försöka göra mos om man ändå ska koka potatis..

Imorgon är jag också ledig, så det får bli att tvätta och städa, innan vi drar mot staden för lite töl med Anders och ev kil och töla med Magnus. Vi får se vad dagen bjuder på.

Pöss och kram


Bad

Publicerad 2011-03-17 20:45:36 i Allmänt,

När vi ändå var hos morfar bestämde vi oss för att bada :). Så gött!
Vi bubbla och körde lite ryggmassage, ja ska sno detta badkar för han någongång :p.
Har man i lite badskum när man drar igång bubblet och massagen så blir det massa massa massa skum på ett kick :)


Vi började utan skum, som ni ser <--onödigt konstaterande :P


Kram

Övningskör

Publicerad 2011-03-17 20:40:59 i Allmänt,



Vincent rattar för fullt :).

Behöver jag säga att bilen är avstängd och att vi står hemma hos pappa på uppfarten.. Vi Vänta på att pappa skulle komma hem och plutt behövde underhållas :P



Kram



farfar

Publicerad 2011-03-15 20:56:54 i Allmänt,

Idag har vi (jag, broder och Vincent) varit och tänt ett ljus vi farmor och farfars grav. Min underbara lilla farfar skulle ha blivit 86 år, vad jag saknar honom! Min fina fina farfar <3



Ibland har jag fortfarande svårt att förstå hur världen bara kan forsätta som inget hänt, utan att min farfar finns här hos oss.

Önskar så att han skulle ha fått träffa Vincent, de skulle ha passat så bra ihop!

Grattis farfar!

Kram kram

VFU

Publicerad 2011-03-15 20:27:53 i Allmänt,



Hej hopp!



Idag ringde klockan kvart över 4, behöver jag säga att jag var trött som ett as.  Upp och göra sig iordning, jag har som mål att sitta i bilen senast kvart över 5, det klara jag idag iaf <-- så bra början.

Var första riktigta dagen idag i Arvika på avd 8, spännande fast det är lite jobbit med nya rutiner. En avdelning säger att så får man inte göra nästa säger att det är okej.. Men det ska nog gå bra, blandat lite antibiotika och satt en pvk, vilket gick så där.
Jag blev så snopen när nålen inte hade stickskydd så jag visste inte vart jag skulle göra av den, där stod jag som ett fån.. Man har blivit bortskämd på infektion.. var även med när de satt en KAD så det ska bli spännande att få sätta själv.

Personalen verkar jättebra och läkarna också, ska bli kul att få vara med på operation också, fast jag är lite nervös. Man vill jue inte svimma liksom, men det ska nog gå bra hoppas jag..

Dagis var stängt idag så min snälle underbare bror ställde upp som barnvakt :). Får lite dåligt samvete med allt ansvar han får ta förVincent nu, lämna på dagis som han redan gjort under hela praktiken på infektion. Nu måste jag åka ännu tidigare så han lämnar nu också, pappa, mamma och syster turas om att hämta då jag slutar 22 kommer hem skitsent de dagarna. Jag som hatar att köra i mörker, inge älgstängsel finns det heller..

Ne, nu ska vi inte gnälla :P

Jag och min handledare idag har pratat barn och bebisar, en manlig ssk la sig i och vi hade inte riktigt samma åsikter :P.

Ne nu ska jag hoppa i säng snart..


Pöss pöss




uppdrag grillning

Publicerad 2011-03-14 20:31:23 i Allmänt,

Den 5:e mars när det var urtjusigt väder, bestämde vi oss (alltså jag) för att här skulle det grillas.
Barkus vad gör du? grillning?
En timme sen kom han hit, så runt 10 var han här. Vi for till Slottsbron för att hämta upp broder, okej innan så åkte vi runt och leta ved, men vi orka inte gå in på nån mack utan åkte bara förbi och kika in :P. SÅ vi fick ingen ved, men vi hade 2 engångsgrillar <-- mycket smart idee!

Väl vid trulsen så blåste det storm, så vi bestämde oss att grilla i kanten på parkeringen iställe. Plutt somnade lägligt i bilen när vi nästan var framme *typiskt*. Kan säga att det var ett helt jävla projekt att få igång engånggrillarna, många skratt blev det iaf.


Ser ni bilen med öppen bagage, lämna den öppen för att plutt sov i bilen :P. Måste jue höra och se han :)



Det börja ganska bra..



Sen sket de sig, men skam den som ger sig. Hur svårt ska det vara liksom... Det blev lite svettigt när det börja bli få tändstickor kvar..



Vi prova med lite vindskydd :P



Nej fan, efter att ha "eldat" på båda grillarna fick vi bygga en egen variant :P



Men grillat blev det, sa jag att vi hade varm o'boy också :)



Väntar på korvarna



Just de, Arron blev också sugen på grillat :). Här visar han sin snygga mössa med inbyggt skägg :).



De var nog allt


Kram

Öna

Publicerad 2011-03-11 18:42:24 i Allmänt,

Vi har också hunnit med en tur till Öna, det var jue så fint väder en dag :).
Blåste som f*n gjorde det iofs när vi väl kom dit..




Kram





Kram

Handlar

Publicerad 2011-03-11 18:38:30 i Allmänt,


Jag och Vincent följde med mamma mutter och Lennart och handlade :).
Självklart skulle Vincent ha en egen vagn.








Kram


Gnäll igen

Publicerad 2011-03-07 13:33:14 i Allmänt,

hej hopp!

Så igår kväll for jag in till akuten, orka inte med magen längre..
Ringde mamma och gnällde för jag orka knappt bära Vincent, mådde pyton!
Så vi for in och jag kom in på ett rum och la mig och sov, blev väckt och där stod det en doktor huxflux. Okej, kanske inte så huxflux för jag fick vara där i 4 timmar, men det fanns tv i väntrummet så det var helt okej :P.

Hon klämde och kände på magen och de tog lite prover. Alla prover är bra, fick grejer med hem för att lämna baj-prov (fackspråk ni vet :P).
De skulle kolla att det inte är salmonella eller nåt sånt eftersom att det kommer en hel del bakvägen så fort jag stoppar nåt i mun.
Hon misstänker gallan, fast man kanske inte ska baja så mycket av de.. Hon skrev ut smärtstillande och tabletter mot illamående så det känns gött att ha de att kunna ta till när det behövs.

Så idag då.. Plutt vakna och hade feber igen! Fick tid på VC, så nu har han fått mediciner en för hostan och penicillin 400 spänn som hittat, jag fick också äran att betala 100 spänn för att lämna in ett bajprov, så kosta det 300 på akuten igår så 800 spänn och jag har inte hämtat mina mediciner än. Så nu får det absolut inte bli några fler böteslappar.. Ja spar ju massa i matpengar nu iaf :P om man nu ska vända allt detta till nåt positivt :P.


Vet detta blev flummigt..


Ne nu ska jag göra nåt vettigt


Pöss och kram


Maggen..

Publicerad 2011-03-04 22:35:56 i Allmänt,

Min mage och jag kommer inte riktigt överens, ont som satan och allt kommer ut snabbare än snabbast. Som förra gången går det bra så länge jag inte äter nåt, ont som satan och det hugger och gör ont att andas ibland *suck och stön* . Väntar på att det ska gå över, sist satt det i en vecka..

Fast det har faktiskt blivit bättre sen de konstiga "anfallet" ja hade som rådgivningen promt skulle ha till magsjukan och jag säger att det var nåt annat. Det satt i en dag och dagen efter vaknade jag upp utan att ha ont i  magen och det var längesen jag hade den känslan.

iaf så hade jag skitont i magen och svullna upp där vid den punkten jag haft ont, jag kissa grönt kunde knappt gå vissa stunder för jag hade asont över njurarna och jag spydde x antal gånger den dagen. Men efter den dagen blev de bättre, läkaren tyckte vissa saker stämde in på gallan, sen var det lite annat också..

Längtar iaf till jag ska få göra ultraljudet och gastron så jag slipper detta snart! Om de nu hittar nåt, fast de måste de..

Ne nu ska ja halv slumra lite på soffan och hoppas på att jag slipper både ha ont och toaletten..

Pöss


Fredagsmys

Publicerad 2011-03-04 22:24:14 i Allmänt,


Okej tantvarning på mig, men jag gillar de.
Sitta och klura och få ihop alla ledtrådar innan J.B Fletcher berättar allt i slutet :P.

Kram

Besök

Publicerad 2011-03-04 22:22:04 i Allmänt,

Hej hej!

Även om jag typ bor på CSK (känns så), så hinner vi med att hälsa på lite folk..

Vi har vart hos morfar och busat, klättra upp på bordet och dutta på lampan är verkligen jättekul. De eller att bada i morfars badkar..




Vi har varit och hälsat på plutts farmor och busat med katterna..


Sen hälsade vi på morfar en gång till, så bestämde vi oss för att övernatta där. Riktigt mysigt att bara umgås med familjen :).


Påväg till Mattias, jag gör ett försök på att ta kort på oss båda.. Tyvärr kan jag knappt med mobilen, så det blir inte bättre än så här :P..
Ni får vara glada om jag svarar när det ringer..


Mattias som också är en av Vincents gudföräldrar, har fyllt hår så jag slängde ihop nägra muffins och fick med mig bark, broder och Vincent dit :).






Vi har också varit hos mormor och Lennart, syster yster har också fått sig ett besök.

Snälla mamma tog semster i onsdags, så jag kunde vara med på seminariet och göra en praktikdag till :). Vincent fick feber på tisdagen igen så då fick han vara hemma på onsdag.. Eller hemme och hemma, jag fick lämna han hos mamma på jobbet vid halv 1, men han trivdes som bara den där :). Mamma tog semster halva dagen..

Han drog ut i korridoren och gick förbi alla rum och sa hej :). Sen satt han och måla med 2 stycken, han fika med en tredje och lekte med bilar med 2 andra, känns bra att han ändå är så framåt när det gäller karar.
När han fika med mormor, lr när han tyckte att han fikat klart så tog han Marianne i handen och följde med henne :P. Busungen!


Kram

..

Publicerad 2011-03-04 22:05:19 i Allmänt,

Hej hopp!

Snart är det slut på min 6 veckorsperiod på infektion, kan inte fatta att det gått 6 veckor redan.. Det är nu som man börjar komma in i det hela, super plats att vara på!!!
Alla är kanon!
Många intressant människor man får möta både personal och patienter :).

Börjar bli lite säkrare på att ta prover och sätta PVK, bara för att jag skrev de skiter sig väl allt till veckan.

Jag och plutt då, vi busar på som bara den på eftermiddagarna, jagar varandra fram och tillbaka. Min lilla goding.











Kram kram

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela