Jennys tankar

Lill lördag :)

Publicerad 2013-04-24 22:40:00 i Allmänt, Mat,

Hejsan!
Imorgon är jag ledig, ska bli riktigt skönt att hinna med hemmet lite. Idag har vi rensat bland vinterskor och jackor. Provade ääven att baka lite med Agave sirap igen, blev sådär.. En "dutt" till så hade de nog blivit bättre.
 
Någon som vet vart man kan köpa ren Stevia? De jag hittar innehåller bla Maltodextrin och de vill jag undvika!
 
Maltodextrin innehåller PFGA (Process free glutamic acid) vilket kan orsaka ungefär samma problem som natriumglutamat. Naturlig glutsminsyra är fri från föroreningar och som vår kropp kan bryta ner.  Används det som smakförstärkare är det en färädlad som är helt främmande för våra kroppar.
Den kan bla orsaka fetma, hormonstörningar, fibromyalgi, fosterskador, ADHD-liknande reaktioner hos barn, ångest, sterilitet och en mssa annat skit. Glutamaterna tillhör de farligaste tillsatserna vi kan hitta i mat. Så då vet vi de..
 
Idag har mormor och Vincent lekt skattjakt, jag fick extraknäcka som dodde :P. Ibland var mormor Jake och ibland var Vincent jake. Efter det har vi grejat med en brandbil Vicent fick av sin farfar i julklapp. Vi upptäckte idag att man kunde ha vatten i den och pumpa på en liten spak så spruta brandslangen vatten. Mycket roligt tyckte plutt :). Sen har vi så klart pratat om dagen och myst i soffan.
 
Natt natti på er

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela