Jennys tankar

Mandarin paj

Publicerad 2013-10-31 17:22:00 i Allmänt, Tårtor och annat bak, Vardagslyx,

Plätt lätt att göra, fick receptet på jobbet och tänkte dela med mig av detta fantastiska recept :).
 
Pajskal
150 g Smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blanda ihop allting, tryck ut degen i en pajform och nagga. Förgrädda ca 10 minuter i 175 grader.
 
"Smeten"
2 dl cremé fraiche
½ dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk mandariner, väl avrunna.
Blanda ihop allting och häll smeten över/i pajskalet.
Grädda ca 30 minuter i ca 200 grader.
 
Servera med lösvispad grädde eller glass.
 
Som ni ser inga krångligheter alls :)
 
 
 
 
 
 
 

Just dance

Publicerad 2013-10-31 10:45:46 i Allmänt,

 
Som sagt jag kan inte låta bli att skratta, bara älskar denna serien och filmen.
 
 
 
 

Trollhättan

Publicerad 2013-10-27 21:04:00 i Allmänt, Semester och utflykter,

Jag och plutt packade oss in i Forden och styrde mot Trollhättan, vi skulle träffa min fina vän Karin och hennes lilla familj :). Vi har inte setts sen jag fyllde 30 och då var hon gravid och sen dess har hon hunnit med ytterligare en graviditet :). Vi ses allt för sällan så jag har inte träffat någon av hennes små knoddar, så vi tyckte det var dags :). Vägen dit tog minst 10 år om ni frågar Vincent " men det tar ju lång tid dit" Är vi inte framme snart" osv osv..
 
Jag tycker nog det gick ganska bra att köra dit även om vägen var sååååå tråkig.
Runt 13 var vi i Trollhättan och redo för bus :). Jag och Karin töla om allt möjligt, jag snosa och gosa med hennes små sötisar och min egen också så klart, det blir lite mammigt när någon annan ska sitta i knä.
 
Vincent och A lekte för fullt, gos med O hann både jag och Vincent med.
När Karin nattat sina barn satt vi och prata en stund innan vi hoppade i säng runt 20, man blir trött av att pendla :P.
En jätterolig helg och så roligt att träffa Karin igen :). Nästa gång kör vi barnfritt, sa vi :P.
 
Runt 4-5 var vi hemma på söndag och då var det bara att starta tvättmaskinen som vanligt.
 
Kram
 

Filmkväll

Publicerad 2013-10-26 08:14:04 i Allmänt, Familjen,

Hej hopp!
Igår efter jobbet var det full rulle, inte nog med att man fick jobba över, hade bilen igår så det fungerade bra :P.
Eftersom jag fick jobba över och upptäckte att klockan var halv 5 när jag var hos en vårdtagare fick jag kasta mig på telefon och ringa morbror Fredrik och Lennart som fick rycka in och hämta på dagis :). På vägen hem svängde jag in i Grums och sprang in på konsum, jag resonerade som så att det måste vara mindre folk på konsum i Grums än på Maxi i stan. Så in där och handlade fredagsmyset, på väg in mot stan svängde jag in på Biltema, då jag lovat jobbet att hoppa in där och köpa gravljus. Tror jag rensade hyllan för dem 50 st kom jag ut med iaf. Sen bar det snabbt av hemåt, hemma satt Vincent och Fredrik och spelade Xbox, mycket uppskattat av Vincent :).
 
Jag gosade och hejjade på mitt lilla hjärta, sen gick jag in till mig gjorde en mandarinpaj, som jag ska lägga ut receptet på senare och tog en dusch medans den var i ugnen. Sedan kom M en sväng, han glömde sin dator och var bara tvungen att åka hem och hämta den :P. Så plutt följde med på en bilfärd mot våxnäs, medans jag startade med att göra hemmagjorda hamburgare, finns det några andra? :P.
 
Hann röra ihop nötfärsen med kryddorna och resten av ingredienserna innan Matz kom in oh sa att han hade en sovande liten plutt i bilen. Min fina lilla trötta pojk. Han hade sagt till Matz i bilen vi får nog skynda oss hem för jag somnar snart.
Strax efter hade han sagt Jag orkar nog inte spela mer tv-spel för jag är så trött. Sen sov han som en stock :P
 
När hamburgarana var färdiga satt vi oss framför tv'n med broder och kollade på en riktig B-film, den var sååå dålig att den blev rolig. Nu visste vi iofs att den skulle va askass, det hörs på namnet :P. Men det kändes ändå som en sån där film man bara måste ha gått igenom och sett ungefär som braindead och bad taste också urkassa filmer. Vi kollade på, håll i er nu, SHARKNADO. Vi satt och gissade så puckade grejer och jajjemän det som man sa hände i filmen, hahahaha.
Ska ni ha en riktigt B-film kan jag rekommendera denna :P
 
Det var allt för nu.
 
Pöss och kram

Kvartsamtal

Publicerad 2013-10-23 20:57:00 i Allmänt, Familjen,

Föräldrasamtal eller vad det nu heter.
Jag har varit på tallen och haft just de sörrni.
Dagarna innan fick jag ett papper med frågor på, som vi skulle gå igenom. Spännande hans första på nya förskolan :).
Vincent trivs som fisken i vattnet :).
 
Hans plats i hallen :).
Det som var extra roligt med detta samtalet var att Vincent hade också fått svara på frågor, något jag inte visste om. Vad gör dig glad, ledsen, rädd mm. Vad är du bra på? Vad vill du lära dig här på förskolan? Vad är roligt att leka med? vad är tråkigt att leka med osv. Så hade han fått ritat ett självporträtt :). 
Det var så roligt att få lite insyn av vad han tycker när det inte är jag som frågat honom :). Jätterolig idé :).  Kanske är så på alla förskolor vad vet ag, men jag gillade det iaf :).
 
Min fina stora lilla unge <3.
 
Eftersamtalet så kom snälla mormor och hämtade oss, och när vi kom hem bjöd Lennart på äggsmörgåsar :).
 
 
 
 
 
 

Full fart

Publicerad 2013-10-20 21:42:00 i Allmänt,

Hej hopp!
I helgen har det varit fullt upp, inte hunnit med nåt här hemma men vad gör de :) Igår kom Camilla hit med sina små busfrön :). Vincent, Linnéa och Saga har busat som bara den :). Jag och Camilla satt i soffan och prata, en sväng till lekparken hann vi med också. Måste bli bättre på att ta kort! Lunchade på en familjepizza, så mätta och belåtna blev vi.
På söndan for vi hem till pappa för att fira honom, han fyllde år den 5:e när vi var på bröllop så det har inte blivit någon firing än. Hjälpte pappa att plocka lite efter kalaset och väntade på att klockan skulle bli 16. Jag och plutt skulle nämligen åka till Segmon och träffa Annica hennes grabbar och Linnéa. Var en evighetsen vi sågs :/. Längtar redan tills nästa gång, ska försöka vara barnledig då så man kan sitta och prata mer :).
Trevligt som alltid att träffa tjejerna och supergod kladdkaka bjöds det på :).
 
Har faktiskt hunnit träffa Matzn lite också.
Just det hann med ett besök på gripen på lördagsmorgonen också. UVI igen :/.
 
Det var allt för nu :)
 
 

Snabb uppdatring

Publicerad 2013-10-17 22:57:00 i Allmänt, Vardagslyx,

Har varit på fika hemma hos Malin och hennes fina familj :). Vilken fin familj.
Fina Cissi kom också dit, så det blev prat hela eftermiddagen fram till ca 20:30 :). Vincent var lite blyg i början, men sen tinade han upp och det var full fart. Gosa med Bam, såg på hockey med Casper, busade lite med jossen, ja Vincent han stormtrivs hemma hos Malin :). Många skratt bjöds kvällen på också lite allvar hann vi med. 2 Fina vänner som jag träffar alldeles för sällan :/.
Måste planera in lite fikamys hemma hos mig så de får se hur vi har det.
 
Kram

Lunchdate

Publicerad 2013-10-16 17:24:00 i Allmänt, Vardagslyx,

Jag och Vincent mötte upp Caroline på torget för en lunchdate, Vincent älskar att åka buss så inga problem med att få med honom :P.
Jag och Caroline gick massagen ihop och har hållit kontakten lite sporadiskt efter det, sen sprang vi på varandra på Ica Maxi och bestämde att det var dags att träffas :).
Vincent ville egentligen bara ha pannkakor men jag är inte så hemma i stan än att jag vet vart de serverar de :/. Det blev iaf en varsin nachotallrik till slut, en med mycket creme fraiche till Vincent.
 
Jag och Caroline satt och töla efter maten, min 4-åring med mycket spring i benen tyckte inte att det var så kul att sitta där och lyssna på när mamma prata. När han längre inte stod ut med att titta på folket genom glasrutan och sitta på en barstol så gick vi vidare. De hade något jippo vid Ecco affären så Vincent fick en ballong och staden blev genast lite roligare :).
 
Vi gick till Tidens Melodi och köpte varsin fika, kan verkligen rekommendera det cafét! Hembakat, så mumsigt :). När alla gottigheter var uppätna var det dags att ta bussen hem. Jag brukar ta buss 2 då man får gå lite kortare och just denna dag hade jag gärna tagit 2:an då det regnade. Men 8:an var en sån där dragspelsbuss och den var vi bara tvungna att åka tyckte Vincent. Han har stenkoll på vilka bussar vi kan åka med. Så det blev en liten promenad i regnet också :).
 
 
 
 
 
 
 
Kram
 

Barnfri helg

Publicerad 2013-10-13 09:27:23 i Allmänt, Vardagslyx,

Idag kommer Vincent hem :). Han har spenderat helgen hos Moster med mormor. De har haft jättekul, mormor uppdaterar med massa mms och det är så kul att få dem. Men oj vad jag saknar min lilla pojk nu.
 
Igår tog jag en lång sovmorgon, vaknade tidigt men la mig och läste somnade om efter någon timme.. Sen åkte Matzan och köpte frukost så jag fick frukost på sängen :), UNDERBART! Så jag låg i sängen hur länge som helst innan det var dags att hoppa in i duschen och fara mot staden. Jag och Matz lunka runt i stan och jag fyndade lite födelsedagspresenter, fast det är över 1 halvår kvar innan de fyller år, men man ska  vara ute i god tid :P. Brukar alltid ha födelsedagar i bakhuvudet ifall man springer på något som skulle passa.
 
Julklappar har jag redan börjat med och jag är faktiskt klar med några också :).
 
När vi ändå strosade runt på stan passade jag på att hämta våra biljetter till Disney on ice, så nu är de i tryggt förvar hemma hos oss. Tänkte Vincent skulle få sin biljett i julklapp.
 
Annars har det inte gått i många knop här hemma, jag och matz har fått tid för varandra och sett massa filmer och pratat, skrattat så vi gråter. Jag sa ju att Inbetweeners  är  super!
 
Helgen har varit jättebra men jag har saknat mitt lilla hjärta, ska bli så skönt att få hem honom så jag kan lura till mig en kram och puss. Ibland får man det bara sådär och annars är han för stor :P.
 
Jag skulle ge honom en gomorgonpuss och kram något jag alltid brukar göra och då sa han -" men mamma jag är 4 år nu och för stor för pussar."
 
Kramar också men han är inte för stor för att sitta i knä det blev an först när han är 15 så sa han :), så jag får väl va nöjd med de :P.
 
Vid 2 kommer han och innan dess ska jag och M ta en fika på stan.
 
Kram för nu.
 
 
 
 
 
 

Juice

Publicerad 2013-10-13 09:07:00 i Allmänt, Mat,

Kolla vad jag har hittat, eller egentligen var det min mamma som hittade dem och rekommendera mig :).
Riktigt goda och jag gillar att det är bag in box :). Finns på obs Bergvik, finns säkert på fler ställen..
 
 
 
 
 

Äppelkaka

Publicerad 2013-10-10 18:13:00 i Allmänt, Tårtor och annat bak,

Vi fick massa äpplen av Nipha, vi kunde inte äta äpple vid varje mål om dagen, så jag och plutt bakade en äppelkaka och en äppelpaj. Det är inte lika kul att baka som att äta tycker Vincent :P. Så några äppelklyftor med socker och kanel hann han norpa till sig. Kakan kanske inte ser så mycket ut för världen, men det blev godkänd av en fikaexpert :). Lennart har nämligen inte bara svart bälte i pelargoner utan även i fika :).
 
Pajen blev också godkänd, men den fick jag inte med på bild :P.
 
 
 

Pyssel

Publicerad 2013-10-09 17:22:13 i Allmänt, Hemmet,

Det här har jag sysslat med idag :).
Blev riktigt bra om jag får säga det själv.
 
 
Hittade detta i denna bloggen :).
 
 
 
 
 

Mera buss åt folket :)

Publicerad 2013-10-09 17:11:09 i Allmänt,

Hej hopp!
 
Nu har jag börjat pendla med buss ans i love it! Hur skönt som helst att slippa köra själv, okej jag är fortfarande dödstrött och stupar i säng klockan 20 redan.. Men jag kan göra saker på bussen som jag vanligtvis inte hinner med, läsa böcker!! Åh vad jag har längtat efter att läsa böcker, borde börjat åka buss för länge sen :). Har redan läst ur en bok och på fredag börjar jag på nästa, egentid, LYX!
 
Enda nackdelen är att jag inte hinner lämna på dagis då min första buss går redan 05:58. Men jag hinner hämta och det känns som om vi får mycket mera tid ihop :).
 
Det var allt för nu.
 
 
 
 
 
 
 

Bröllopstårtan.

Publicerad 2013-10-06 22:41:00 i Allmänt, Tårtor och annat bak,

Jag fick äran att göra min kusins och Perras bröllopstårta :). Den skulle vara vit och innehålla Choklad var perras  krav. Jag och Jessica hade ett tårtmöte och våra busungar lekte för fullt :). Så vi kom fram till hur den skulle se ut.
 
 
På onsdagen var det dags för att baka formar och förbereda ganache i detta fallet chokladganache.
 
På torsdag så byggde jag tårtan och gjorde rosor hela natten med broder.
Man tager vad man haver, syftar på "formen"
 
På fredagen var det dags att spackla och klä tårtan
 
Okej så stor behöver man inte kavla, men jag tycker det är lättare om den är mycket större än tårtan.
 
Mamma och syster kom och ville göra något, jag hade blå/turkos sockerpasta kvar, så varsegoda :).
 
Här har ni resultatet, skulle egentligen ha slingrat sig mer rosor på tårtan, men det blev inte så :/.
Det fina brudparet var nöjda och det är huvudsaken :).
Jätteroligt att göra tårta även om jag svor över dem en del också :P.
Undrar vad jag ska hitta på nästa tårta jag gör :).
 
 
 
Kram
 
 
 
 
 

Mimmi och musses turné

Publicerad 2013-10-06 22:02:00 i Allmänt, Semester och utflykter,

Då var det äntligen dags för Musse och Mimmis turné. Vincent tyckte det skulle bli kul att få se Musse på riktigt, kanske puh var med, Tarzan kanske?
Min fina lilla busunge :). Något som var mindre roligt var bilfärden dit och hem, herre jistanes vad de tog tid och säkert flera år om man är 4 år och inte alls vill sitta still. Jag tror Vincent uppskattade showen och jag tyckte det var ganska kul jag också :). Snälla pappa bjöd vi med då jag hade en biljett över. Alltid skönt att slippa åka långt själv.
 
 

 
Snurrmojäng som han bara var tvungen att ha :P.
 
 
 
 
 

 
Längtar redan tills vi ska på Disney on ice :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Rökt kalkon

Publicerad 2013-10-03 23:19:00 i Allmänt, Mat,


Stabiliseringsmedel
E407 Karragenan. Framställs av alger. Kan bland annat orsaka Cancer, magsår, fosterskador, leverskador, crohns sjukdom, försenad tillväxt, tarmsjukdomar. Innehåller PFGA.
 
E451 Pentanatrium- och Pentakaliumtrifosfat. Misstänks orsaka njurskador, tarmstörning, försvårar kroppens förmåga att ta upp mineraler mm.
 
Antioxidantmedel
E301 Natriumaskorbat. Kan förstärka effekten av vissa cancerogena ämnen.
 
E331 Mononatriumcitrat. Tillverkas numer av majs istället för citron. Innehåller PFGA.
 
Konerveringsmedel
E250 Natriumnitrit. Misstänks kunna orsaka cancer, fosterskador, tumörer mm. Används för att tex clostridium botulinum (en bakterie) inte ska bildas i vår mat. Många andra länder har produkter utan E250 och har aldrig haft något problem med detta.
 
Sedan innehåller det annat också, men de kan ni kika på själva :P.
 
Kram

Fight Cancer

Publicerad 2013-10-03 20:52:00 i Allmänt,

Dessa 2 armband köpte jag av en fd arbetskompis. Hennes dotter och hon är det som gör dessa fina och alla pengar de får in ska skänkas till olika organisationer som är relaterat till cancer. Det började med att en i deras familj drabbades av denna hemska sjukdom :(.
 
 
Sök på fightcancer på facebook och köp ett du med :). Minst 80 kr kostar dem.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela