Jennys tankar

Sunne

Publicerad 2013-12-30 15:09:00 i Allmänt, Familjen,

Igår var vi och hälsade på min gode vän L och hennes fina ungar :). Vi var och åt på Diner 45, mums filibabba konstaterade både jag och Vincent :).
Det var så kul att träffa L igen, var fulltankad med positiv energi när jag åkte därifrån :). Vi ratade och fikade och spelade på plattorna :P. Man behöver inte göra så mycket egentligen. vi var där hela dagen och det var en liten plutt som somna i bilen hem. Min fina underbara vän, vad jag saknar dig, vi måste ses oftare! Vi bor närmare varandra nu, så det borde gå bättre att ses.
När man väl ses så inser jag hur mycket jag faktiskt saknar min fina vän.
 
Vi har allt fina barn, men nästa gång tycker jag vi kör barnfritt :P
 
Kram

Leklandet

Publicerad 2013-12-29 21:43:00 i Allmänt, Familjen, Vardagslyx,

Jag och V passade på att åka leklandet för att göra slut på lite energi. Både jag och V har lika roligt där, klättrar, åker kana, hoppar, gömmer oss, kasta bollar, ja det finns något för alla tror jag :). Vi var där nästan hela dagen :).
Vi passade på att lyxa till det så vi lunchade där. V åt pannkakor och jag beställde från barnmenyn jag också, en hamburgetallrik och den räckte gott och väl!
 
Dock var det lång väntetid på att få maten, så V fick börja med efterrätten :P, man får fuska ibland :).
När vi åkte hem så var vi trötta båda två, jag var helt slut av allt klättrande!
Men jag hade en baktanke med att ta med V till leklandet, under ledigheten har det fuskats en del med läggningstiden. Tanken var att han skulle leka av sig och somna tidigt så jag och M kunde få en "barnfri" kväll ihop. Vi har nämligen knappt haft en kväll ihop, med att mysa, se på film, prata, dricka lite vin..
 
Tyvärr gick min plan i stöpet, då V var vaken jättelänge :/...
 
 
 
Jippie :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Resa

Publicerad 2013-12-27 10:45:41 i Allmänt,

Vi ska ut och resa :). I februari bär det av till varmare ställen, synd bara att man är så in i nordens flygrädd. I februari åker vi hit, jag, Matz, Vincent, Syster och pappa. Broder ville inte följa med, han var i Turkiet för någon månad sen och tycker det räcker med en resa var 10:e år.
 
Kanske skulle försöka prata med någon för att få bort denna flygrädsla..
Ska bli skönt att komma till nåt varmare, men det är med blandade känslor..
 
 
 
 
 

Giving people

Publicerad 2013-12-27 10:27:57 i Allmänt,

Ni har väl inte missat "matkassen" på facebook, numera "Giving People". Anmäl er som givare vet jag :).
Man kan anmäla sig som givare eller ta sig an olika akuta ärenden :).
 
Kika in på det, kanske kan vara något :)
 
Kram
 

Julafton

Publicerad 2013-12-25 23:32:00 i Allmänt, Familjen,

 
 
Vi har verkligen haft en jättemysig jul.
Det var mycket förberedning i köket dagarna innan, men det var det värt. Jag kan helt ärligt säga att jag kommer aldrig mer att rulla köttbullar, provade nämligen att spritsa dem i år och vilket snille det måste ha varit som kom på de. Tack du smarte uppfinningshen.
 
 
 
Jag hade bestämt mig för att vara hemma på julafton, så jag och Vincent fick en mysig morgon ihop innan vi smet in till grannarna och åt frukost :).  Det första jag och Vincent gjorde på morgonen, föutom att gosa då, var att titta i Vincents julstrumpa. Där låg äntligen paket nr 24, som han har väntat.
 
 
 
Nöjd kille som stolt visade upp plattan för mormor, moster och Lennart.
 
Vid 12 kom pappa, Fredrik och Josefin hit :).  Vi började med att äta julgröt, sen lite bus och ek innan det var dags för all mat. Mums va gott allt var! Efter maten var det dags för Kalle Anka, något som tog aldeles för lång tid enligt Vincent :P.
 
 Jag ska väl egentligen inte klaga för jag somna och missade iaf 10 minuter av Kalle.
 
 
 
 
 
Jag öppnar lite paket, Vincent fick skutan som ni ser på bilden, den blev väldigt populär. Tågen och pruttkudden gick också hem.
 
Tror pappa också blev nöjd med sin juklapp en Bosch Tassimo Joy :).
 
Efter firandet här hemma så for vi till Matz oh hans föräldrar för lite snabbfirande innan vi fick styra bilen hem mot mamma för lite julfirande där.
 
Sen på kvällen kom min stora älskling hit.
Vår julafton är jag mycket nöjd med, hoppas nyår blir lika bra.
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julkalpp

Publicerad 2013-12-21 10:48:00 i Allmänt, Vardagslyx,

Jag har fått en julklapp!
På jobbet igår hade vi julavslutning, all personal samt vikarier fick komma på julmys, där vi smaskade godsaker.
Nu snackar vi vårdpersonal och där är vi inte vana med såna här lyxigheter :).
 
Jag som inte ens är anställd av Attendo fick julmysa och julklapp, + att jag blev bjuden på julbord med julshow, jag är så tacksam och glad över att jag får vara med :). Är inte van med denna lyx:).
 
All fast personal, även mammalediga fick detta stora paketet.
Tungt som bara den är det.
 
Och paketet innehöll en jättebra julklapp!
En emaljerad gjutjärnsgryta och fyra ungsfasta smågrytor av keramik
 
 
 
 
Tack snälla Attendo (H, M & M)
 
Alla vikarier fick en stor fin pepparkvarn om jag nu tjuvlyssnade rätt :P.
 
Säger det en gång till, detta är lyx!
 

Onsdag

Publicerad 2013-12-21 09:27:00 i Allmänt, Familjen, Vardagslyx,

 
 Idag har vi varit och hälsat på Järpen, V's gamla förskola :). Det gick lite segt i början, han ville absolute inte gå in. Han skulle sitta kvar i bilen! Men efter att vi dansat runt granen, började han tina upp :) sen lekte han som bara den :). Min fina stora underbara unge.  När vi åkte därifrån så sa han, mamma vi hälsar på snart igen va?. Vi har ett kort på en av dessa underbara stjärnan barn på kylskåpet, hen var med i gv-nytt och det skulle sparas sa Vincent. När vi kom hem tittade han på de och sa - mamma jag saknar hen (okej han sa inte hen, men jag vill inte avslöja vad det är för barn)
 
Efter massa bus och lek, tankade vi bilen och rattade hem till Nipha och Anders där vi fick fika och blev bjudna på midddag *LYX*. Ännu lyxigare var att Nipha lekte med Vincent och jag somnade på soffan med en värmefilt på mig, vad trött jag var! Inte ofta jag somnar på dagarna, men nu händer det då och då :/.
 
Fick även denna fina av Nipha.
Ni får ignorera fläcken efter Vincents O,boy mugg :P.. Det kan inte vara tipp topp jämt.
 
Snälla Nipha och morbror som alltid hjälper mig med massor och ställer upp, vad skulle jag göra utan er <3, vad skulle Vincent göra utan er <3
 
Vi fick även 3 burkar av Niphas hemmagjorda äppelmos med hem :).
 
Kram kram
 
 
 

Lucia

Publicerad 2013-12-16 22:49:00 i Allmänt,

Idag har jag och mormor varit och tittar på ett fint luciatåg :). V's förskola hade luciafirande och det var jättemysigt, men kallt. De har tåget utomhus och det regna det och blåste för fullt, blev iofs ett litet uppehåll i regnadet precis när tåget kom :). Barnen stod under tak och det är ju huvudsaken :).
 
De sjöng så fint och gjorde teckenspråk till några av sångerna :). Efter tågandet var det dags för fika inomhus :)
 
 
 
Känner mig som en tonåring när jag har kludd på händerna, men har man inget papper på jobbet får man koda om allt på händerna :P, men jag gör inte om tabben med att ta den pennan nåt mer :P
 
Fina mamma/mormor <3
 
 
 
 
 
 
 

Luciabio

Publicerad 2013-12-14 20:35:00 i Allmänt,

Jag och broder har varit på bio :). Det var jättekul, 3 filmer stod på schemat!
Kan verkligen rekommendera the secret Life of Walter Mitty den börja segt men sen blev den jättebra, tyckte jag. En riktig må-bra-film :). Vi åt popcorn för fulla muggar oh det var lite tävlingar.
 
Det gick faktiskt riktigt bra att hålla sig vaken fast jag sovit som en kratta 2 nätter innan, tyvärr fick vi skippa sista filmen American Hustle, då barnvakten var tvungen att å senast 7:15 :/.
5:30 kom jag i säng istället och fick sova ända till 8 då plutt vakna, kans säga att man var något mör i kroppen då, men det var bara att gå upp!
 
Delivery man var helt okej, kanske ingen biofilm, men het klart sevärd :). Bästa av allt inga hemsheter i någon av filmerna vi såg :).
Tycker ni ska prova på detta om ni inte gjort de :)
 
 
Kram kram

Mysdag med V

Publicerad 2013-12-12 20:46:00 i Allmänt, Familjen,

Idag har jag varit ledig :).
 
Jag och Vincent har myst hela dagen. Förts var vi och hämtade hans nya pass, vi var där igår och tog kort och hämta det idag :). Snabba puckar hos polisen :). V tyckte det var spännande hos polisen, vi brukar åka förbi där ibland och där bor tjuvar och de som gjort något dumt. Mycket spännande tyckte V men lite läskigt också.
 
Efter de åkte vi in till stan för att uträtta lite ärenden, V har inget tålamod när det gäller att gå i affärer, om det inte är en leksaksaffär då :P.
Man blir hungrig av att gå på stan så när vi ändå var där passade vi på att luncha :).
Min mat var helt okej, v åt pannkakor med grädde och sylt :).
 
Mysig dag tillsammans med min lilla plutt <3
 

provar..

Publicerad 2013-12-10 07:13:34 i Allmänt,

Sitter på bussen och tänkte prova att skriva från mobilen :). Försov mig imorse, som sagt kroppen är trött..
Vakna av att mamma kom in och fråga om jag sov.. Så snälla mamma körde mig till bussen :), tur annars hade jag missat "skogsbussen"..
 
Ne nu ska jag strax hoppa av..
 
Pöss på er

Måndag

Publicerad 2013-12-09 21:37:13 i Allmänt,

Hua, vad mycket det varit på jobbet nu!
Brukar inte ta med mig jobbet hem, men när jag känner att jag gör ett dåligt jobb pga att jag inte hinner med så naglar det liksom fast i en och tankarna kommer ändå här hemma. Har ett block här hemma som jag skriver upp allt i som ploppar upp i huvudet. Just de såret som jag ska titta på, dokumenterade jag den dosetten, har jag ändrat den signlistan, skrev jag upp den på rondlistan, den anhörig svara inte prova ring imorgon, just jäklar det ska tas prover också. Massa kolla upp saker och göra saker som i stressen försvann på jobbet men som nu gör sig påminda.
 
Längtar såå till julledigheten, kroppen och huvudet måste vila!
Är ledig torsdag och fredag iaf, men jag får jobba helgen och nästa vecka är en favoritvecka ledig tisdag och torsdag. Ska försöka byta så lediga dagar kommer ihop.
 
Idag hade vi möte på jobbet och kommunen bjöd på jul-lunch, mums så gott det var :). Smakade riktigt bra eftersom frukost hanns inte med denna morron så gissa om jag var hungrig.
 
På torsdag ska jag och Vincent och skaffa pass till honom, jajjemän vi ska ut och resa :). Nervös så in i norden då jag är aningens flygrädd. Fredagen ska jag tillbaka till hälsodynan igen, har blivit mycket slarv nu med julbord och mys så magen mår väl sådär, men jag har minskat på gluten och laktos även om jag inte slutat helt, vilket är målet.
 
M kom hem nu, vill ha dig här hos mig <3
 
Nej nu blir det sängen
 
Puss och kram
 
 

Kalasdags :)

Publicerad 2013-12-07 22:11:00 i Allmänt,

 
Idag har vi varit på Födelsedagskalas L fyllde 4 år och det skulle firas :). Extra kul var det också att få komma hem till Camilla och se deras nya hus :).
Jättefint var de :).
Ett gäng glada barn kom och firade L och fina presenter fick hon :).
Ett mysigt kalas, med gofika och pyssel :).
Så stora våra barn blir.
 
Koncentration på hög nivå. Ett mycket uppskattat pyssel kan jag meddela :).
 
Som ni ser har jag pixlat bilden för att man inte ska se vilket barn det är, men bir ändå nervös för att det ska synas..
Klar :).
 
Vincent hade jättekul och busade på..
 
Det var våran dag de.
 
 
 
 
 
 
 

Julbord

Publicerad 2013-12-07 21:34:00 i Allmänt, Vardagslyx,

I fredags så var det julbord på jobbet :).
Jag och den andra sjuksköterskan Annika fick följa med Attendo på julbordet :).
Vi är anställda av kommunen men arbetar på ett privatboende som drivs av Attendo och det får nog räknas som LYX att vi får följa med på julbord :).
Vi var på nöjesfabriken och såg Queens showen och det var kanonbra!
Och maten, vilken god mat! Jag åt och åt, åt så mycket att jag inte ens orkade dricka upp cidern som ingick..
Pröppmätt med andra ord!
 
 
Vilket toppenjobb jag har ändå :).
Tack snälla Attendo för ett fantastiskt julbord :)
 
 
 
 
 
 
 

Middagstips

Publicerad 2013-12-02 18:44:07 i Allmänt, Mat,

 

Detta provade vi i helgen, Vincent tyckte att det var sådär :P. Men jag gillade det :). Hade ingen rosepeppar så de hoppa jag över..
 
4 portioner
 
Ingredienser
500 g Kycklingfiléer
1 msk smör
2½ dl grädde
1 msk Kycklingfond
1tsk krossade rosépeppar
1 krm svartpeppar
1 msk svartvinbärssaft
1½ tsk kinesisk soja
1½ dl Kvibille ädel riven
färsk rosmarin
 
Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, portvin (eller saft) och soja. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner osten mot slutet. Strö över rosmarin
 
Prova ni också..
 
Har ni några enkla men smarriga recept på lax så får ni gärna tipsa mig :)
 
Kram

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela