Jennys tankar

Påsktårtan

Publicerad 2013-03-29 22:14:00 i Tårtor och annat bak,

I år så gjorde jag påsktårta för första gången, vincent hade bestämt hur den skulle se ut.
 
Så här har ni dem :), hjälpte Matz att göra en också :).
 
 
 
 
De innehöll skumbananfluff och daimganache, tyvärr så tog banansmaken över :/.
 
Lägger ut recept och hur jag gjorde ifall det är någon som vill göra en egen..
 
 
Kram kram
 

Påskpyssel

Publicerad 2013-03-27 22:42:00 i Tårtor och annat bak,

 
Hej hopp!
 
Idag så har vi målat påskbrev med Camilla och hennes små. Eller nja så mycket målande blev det väl inte men, några iaf :P. Vi gjorde även påskklubbor som lät som en bra ide, men det är nog inget jag gör om snart :P, kanske nästa påsk :P.  Goda blev dom men vilken tid och pyssel de va.
 
De är doppade i vit choklad som jag färgat gul, bara de va ett pyssel. Sen färga vi sockerpasta för att få till näbb och kammen.. Det som är i "klubban" var det lätta kan jag säga :). Riktig rolig dag även denna gång :). Har iofs alltid kul med Camilla och hennes töser och våra pluttar leker så himla bra :).
 
De var alt för nu!
 
Kram
 
 

Barnkläder

Publicerad 2013-03-26 13:45:54 i Allmänt,

Hej hej!
 
Måste klaga lite nu, så håll i er :P.
Sitter och kikar på kläder till plutt och blir så irriterad på att det är uppdelat i "tjejkläder" & "killkläder" vilket resulterar i att jag får sitta och glo i bägge kategorierna och klicka ram och tillbaka *suck och stön*. Varför inte bara barnkläder storlek 110-116?  
 
Nån som har något tips på en bra sida med barnkläder, med bra priser?
 
Kram

Fyndat

Publicerad 2013-03-26 07:28:00 i "Fynd", Allmänt,

Hejsan!
 
Igår så köpte jag mig en sådan här liten maskin.
 
Jag hoppas den är bra :). Har varit helt förälskad i kitchen aid förut, men efter att ha provat mammas så vart jag inte lika kär längre. Denna har starkare motor, vilket jag tycker är bra. Har läst att visparna inte riktigt kommer åt i botten och på sidona, men det tycker jag iofs de flesta verkar ha problem med :/.
 
Ska bli riktigt kul att baka nåt nu när man har denna :).
 
Sedan köpte jag en present till Vincent som han ska få i födelsedagspresent.
Jag köpte nämligen biljetter till detta :). Fick maila om att de hade påskerbjudande och man behövde boka biljetterna innan den 3/4. Hoppas han kommer gilla de :).
 
 
 
Kram kram
 
 
 
 

Måndag igen!

Publicerad 2013-03-25 11:08:09 i Allmänt,

Hejsan hej!
 
Sitter här med en liten nakenfis brevid mig som inte mår så bra, det boomar i magen :(. Började igår eftermiddag, vet inte hur många gånger han var på toa igår..Men han är pigg ändå, så jag hoppas att det är något som går över fort.
 
Igår började vi iaf dagen med att baka bröd, alltid extra gott med frukost om man får nybakat :), medans de låg i ugnen så passade jag på att duka fram frukosten och plutt såg lite på tv och fick sen i uppgift att väcka Matz :P.
En mysig frukoststund blev det.
 
Runt lunch tog vi en promenad till lassehall, vi tog en stig där och letade efter skatter innan vi fikade. Vi snaskade på hembakta bullar och varm o'boy. Känns skönt att ha laddat med lite d-vitaminer :P. Efter promenaden så var det bara att starta med middagen, köttfärslimpa, potatis, sås och grönskaer blev det. Har aldrig lyckats med att få köttfärslimpan bra, men med tips från Matz mamma blev den toppen igår :). Vincent mage började krångla nästan direkt vi kom in efter promenaden :/. Får ta och hitta på något som är snällt mot magen sen..  
 
Håller tummar och tår för att det går över snabbt så jag hinner med att göra påsktårtor har lovat Vincent och han pratar om denna äggtårta.. Kort kommer om den hinns med at göra..
 
Pöss och kram

Mysig lördag

Publicerad 2013-03-23 22:41:00 i Allmänt,

Jag och plutt har idag varit hos Nina och hennes killar och målat påskbrev :). Blev inte så många målade som det blev godisätning och kata sig på stora kuddar :). Men grabbarna had kul och jag fick mig en pratstund :).  
Efter att ha spenderat dagen hos Nina så for jag, plutt, broder och Lennart till kyrkan för att för att titta på mamma och resten av kören :).
 
 
Kikaren måste med mamma, så jag kan se mormor bra :).
 
Kram
 

Måndag

Publicerad 2013-03-18 18:50:00 i Allmänt, Familjen,

Hej hå, då har ännu en dag gått.
 
Idag har mitt humör verkligen pendlat, ena stunden muttrar jag för mig själv, andra stunden är jag glad. Har varit lite mycket nu på sista tiden känns det som. Idag har varit en sån där dag då man haft tider att passa och det är svårt i mitt arbete kan jag säga, alltid händer det nåt.. Något som tar otroligt mycket tid är att fixa recept till alla och hämta ut läkemedel, vissa dar kan jag vara på apoteket 4-5 gånger, man lär känna den trevliga personalen iaf :).
 
Idag kommer pappa hem från sin resa, 18 dagar han vart ute och haft det gött :). Som vanligt när man sa hämta pappa efter en resa blir det fel :P. Fick ett mail där det stod att de skulle vara i stan runt 4 och att de skulle ringa när det landat i arlanda.. Eftersom jag är hemma 17 efter jobb och dagis, så skulle Matz hämta.. Inte hört något på hela dagen, ringt och kollat mailen NADA! Efter lite efterfoskning visade det sig att de skulle ha landat 16:10.. Iaf så ringde pappa precis och de hade nyss landat, men som tur är för mig är de i Karlstad när hockey är slut så Matz kan hämta dem ändå :).
 
Förra gången han kom hem från en resa tog han fel på dag, jag stod där och vänta och ingen pappa dök upp, när jag väl fick tag i honom så var det nästa dag han ville bli hämtad :P.
 
Hade inget intressant att berätta idag, nu ska jag sätta ig i soffan och mysa med min lille plutt <3
 
Kram

Söndag

Publicerad 2013-03-17 16:45:31 i Allmänt,

Åh va helgen går fort!
Hinner knappt hem och i säng på fredag innan det är dags att lägga sig på söndag.
Jag är så sliten, så jag får dåligt samvete.. När lördan kommer vill jag bara ligga på soffan om jag fick bestämma själv, jag är trött och vill sova, men de kan man jue inte när man har en plutt. Denna helgen har vi inte gjort något speciellt, Matz var på hockey och jag hämta efter de. Plutt har busat med Gammelmorfar bernhard och mormor. Så har han varit jättemammig denna helgen, annars brukar mormor va nr 1 :P. Jag har iaf sorterat kort och ska väl få tummen ur och få in dem i album typ nästa helg kanske. Skulle behöva städa också *suck och stön*.
 
Hur orkar man va en rolig mamma jämt? På tisdag ska vi ha playdate med Camilla och hennes små töser igen, och till helgen är det måla påskbrevs träff på trulsövägen, ska bli riktigt kul :). Ikväll ska jag och Matz spela bingolotto, jepp vi har blivit gamla :P jag som trodde han skulle hålla mig ung :P.
 
De va allt för nu!
 
Pöss
 
 
 
 
 

Håkan Biltema

Publicerad 2013-03-17 08:52:12 i Allmänt,

Det har äntöigen hänt, efter x antal år som vänner och x antal semestrar, jul och annat så har Mr Håkan äntligen fått tummen ur :).
Det lovade vykortet har kommit :)
 
 
Bättre sent än aldrig :).
 
 
Kram
 
 
 
 

Buhu stackars lilla torsk

Publicerad 2013-03-14 21:29:00 i Allmänt,

http://www.nwt.se/karlstad/article1273247.ece?service=refresh
http://www.nwt.se/karlstad/article1273248.ece
 
Är det bara jag som blir sur när jag läser detta, ingen annan som reagerar på det? "Men det känns riktigt bra att polisen fått en person i alla fall, säger "Roger". Nu har de något att börja med, som kan leda till det andra.
 
Ja stackars dig, utpressad på pengar för att du köper sex. Skulle hellre vilja se att skithögar slutar köpa sex, än att läsa om hur duktiga du/ni är som hjälp polisen sätta dit en utpressare. 
 
Suck!!

Torsby

Publicerad 2013-03-11 20:06:00 i Allmänt,

Tjenixen!
Jag och Vincent bestämde oss för att bada, vi åkte till Torsby badhus en gång med Matz förlängesen, efter att jag suttit och googlat badhus :P. Vi gillade badhuset förra gången och bestämde oss för att ta en tur dit :). I mitt huvud fick jag för mig att det var Tisdag, "Åh va bra då öppnar det tidigt tänkte jag". Vi var i Torsby vid halv 11 och badhuset öppnde 14:00. Jippie!! Så vad gör man i Torsby frågar ni? Den frågan frågade jag i kassan på pekås, hans svar va att det finns absolut ingenting att göra i Torsby. Jaha det här blir jue lätt tänkte jag.
In på pekås och köpte fika, där inne hade de massa lådor med 10-kronors saker, så det blev 2 lås, 2 kortlekar och en ubåt allt för 30 kr.
 
Så vi satt på pekåsparkeringen och fikade, sen splade vi svälta räv för att avsluta det hela med lite ubåts-lek. Sen åkte vi runt en sväng för att kolla läget :P.
Så satt vi i bilen igen låste fast lite saker innan vi brummade till biblioteket för att läsa 2 böcker och pussla lite :P Halv 2 var vi tillbaks på badhuset igen och en ur personalen visade oss en korridor  där Vincent kundespringa snabbt :). Lite springvändor och sitta och titta på vattnet genom glaset så var klockan ÄNTLIGEN 14 och vi kunde gå in och hoppa i badkläderna.
 
Vi badade och badade, åkte rutchkana, åkte i den lilla strömmen, simmade i stora poolen och i lilla poolen :).
Kvart över 4 var det färdigbadat och vi drog oss mot omklädningsrummet.
 
 
 
 
 
 
Kramen

Strömstad

Publicerad 2013-03-10 21:07:00 i Allmänt, Familjen, Semester och utflykter,

Lördag morgon hämtade mamma, Lennart och plutt (som spenderat natten hos mormor) upp mig och vi brummade mot strömstad för lite mellomys :). Jag bara älskar Strömstad! När vi kom dit tog vi en promenad och gick och luncha på park :). Tack snälla mamma för maten! Vi traskade runt i Strömstad, handla och lite sånt.. På kvällen blev det mellamys, Vincent heja på Sean-banan och sjöng hans låt hela söndan :P. När vi kolla på andra chansen gillade han dans nånting nånting också, de som var så många på scenen.
Det var en trött plutt som somna efter mellon. När den va slut kändes de som klockan var 2 på natten, jag var så trött!
 
Söndagen bestod av picknick, lekparken och köra runt på några öar innan vi brummade hemåt! Detta ska vi göra om!
 
 
 
 
 
 
Pöss pöss
 
 

Skutberget

Publicerad 2013-03-09 09:17:00 i Allmänt, Semester och utflykter,

Förra helgen var jag ledig i 5 dar, 5 dagar!!! Det händer inte ofta.. Jag och plutt passade på att umgås massor och mysa. Fredagen var vi lediga så vi åkte till skutberget i det fina vädret, vi tittade på isen, klättrade i berg och lekte "bara stöta sten". Hur mysigt som helst
 
 
 
 
 
Efter skutberget åkte vi hem till Matz och prata lite med Robin, Vincent busa med Matz pappa och mamma som vanligt :P.
Efter töl körde vi hem Robin och styrde vidare mot mammas jobb, vi brukar hälsa på där ibland när vi har vägarna förbi. Vincent går runt och säger hej, han har redan lärt sig vilka som har godis på rummet, busungen!
 
Vincent var momor sjuk så jag fick åka hem utan plutt :/. Jag och Matz hade fredagsmys och tog en sovmorgon.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela