Jennys tankar

Middagstips

Publicerad 2013-12-02 18:44:07 i Allmänt, Mat,

 

Detta provade vi i helgen, Vincent tyckte att det var sådär :P. Men jag gillade det :). Hade ingen rosepeppar så de hoppa jag över..
 
4 portioner
 
Ingredienser
500 g Kycklingfiléer
1 msk smör
2½ dl grädde
1 msk Kycklingfond
1tsk krossade rosépeppar
1 krm svartpeppar
1 msk svartvinbärssaft
1½ tsk kinesisk soja
1½ dl Kvibille ädel riven
färsk rosmarin
 
Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, portvin (eller saft) och soja. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner osten mot slutet. Strö över rosmarin
 
Prova ni också..
 
Har ni några enkla men smarriga recept på lax så får ni gärna tipsa mig :)
 
Kram

Kommentarer

Postat av: Milla

Publicerad 2013-12-04 11:44:17

Det där lät supersmarrigt! :D Jag läääängtar efter rödvin och förbjuden ost som mögelost och sånt.

Sedärja, vilka bra saker du hittade att shoppa! Alltid kul att fynda, älskert! :)

Postat av: Milla

Publicerad 2013-12-04 11:48:42

Har förresten ett skitlätt recept på lax som jag brukar göra till M, själv äter jag inte lax.

Jag blandar CF och vispgrädde med frysta torkade örter, tror de heter provencalska örter, (mycket örter) och kryddar med svartpeppar och lite citronsaft + skal (inget salt i hennes mat då, men till er kan du ju med fördel använda det)sen lägger jag bara allt i en form och kör in i ugnen. Serverar med potatismos eller pressad potatis och kokt broccoli. Hon gillar det jättemycket! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela