Jennys tankar

Tårtbotten

Publicerad 2013-04-20 07:54:00 i Allmänt, Tårtor och annat bak,

Hej hej!
 
Tänkte dela med mig av detta lätta tårtbotten recept, det blir oftast toppen bottnar :)
 
Förberedelser.
Smöra formen och sätt en krage av bakplåtspapper, klipp även ut en en rund botten.
 
 
 
"Tre lika"
 
Ta fram 3 likadana glas, ha ägg i ett av dem.
Form på: 15-18 cm 2 ägg, 1tsk bakpulver
20 cm 3 ägg, 1 tsk bakpulver
24cm 4-5 ägg, 1,5 tsk bakpulver
26 cm 6 ägg, 2 tsk bakpulver
 
Ugn 175 grader
 
Äggen blir måttet för resten av ingredienserna :). I glas 2 häller du upp så mycket socker som du har ägg ( sockret kan man minska om man vispar riktigt länge så äggen blir fluffigt vita).
I glas 3 mäter du upp hälften potatismjöl och hälften vetemjöl + bakpulver. Mängden bakpulver beror på mängden du valt innan, som du ser ovan :). Ta en sked och blanda runt mjölet, bakpulvret och potatismjölet.
 
Vispa ägg och socker så det blir vitt pösigt/fluffigt.
Sikta ner mjölblandningen och vänd in/ner mjölblandningen.
Häll upp i formen, slå ev ur några luftbubblor.
 
Grädda på nedersta falsen i:
2 ägg 20 min
3-4 ägg 30 min
5-6 ägg 40 minuter.
 
Prova med en sticka, du ska kunna sticka ner en sticka/kniv utan att du får någon smet på den.
 
Låt svalna en stund innan du stjälper uppden och tar bort bakplåtspappren. (Jag brukar den svlna i ca en halvtimme innan jag tar bort form och bakplåtspapper.
 
Låt kallna helt, plasta in den och ställ i kylskåpet eller frysen tills du ska använda tårtbotten.
Finns nog många varianter på denna så googla lite och prova er fram :).
 
Välj gärna ekologiska produkter :)
 
Plätt Lätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela