Jennys tankar

Today

Publicerad 2011-04-29 22:13:40 i Allmänt,

Hej hopp!

Idag har varit en spännande dag, det var nämligen dax för mig att åka till Arvika och göra en gastroskopi.

Kan säga att det var inte det skönaste jag varit med om, snarare bland det värsta.
Hua, säger jag.
Vakna lite för sent idag så jag hann varken äta eller dricka något, hade tänkt ställa klockan på 6 för att hinna få i mig lite vätska iaf.

Men men klockan 13 skulle jag vara där, men de var lite försenade så jag kom in klockan 14. Sa att jag har svårt för att ha saker i munnen och att jag ville ha bedövning, fast då var jag tvungen att vänta till 16 innan jag fick käka.. Men skitsamma, bedövning är ett måste!

En gammal klasskamrat jobba där och hon var sköterskan som skulle vara med :). Hon gjorde et kanonjobb, peppa och lugna mig när jag låg där och hulka som en tok. Hennes jobb var att hålla rätt den där grejen jag fick ha i munnen, den man trär slangen igenom.
Fick klämma den andra sköterskan i handen, men sen var hon tvungen att hämta grejer så då fick mamma hålla handen iställe, mamma var med som chaffis och stöd :).

Nej fy sjuttsingen, de här lär jag inte göra om. Man kände hur det slingra i magen, så fort han rörde slangen.

Skulle nog vara fränt att få vara med och se denna undersökning från andra sidan så att säga. Se hur de ser ut från mun ända ner till tolvfingertarmen. Ska nog försöka få vara med på en sån undersökning..


I helgen ska jag hänga med mina grabbar, vi ska kika på elden för det har Vincent bestämt :).
annars blir det väldigt lugnt.

Nu blir det till att skriva in en tenta, har jag föresten sagt att jag var 1 poäng ifrån att ha alla rätt på förra tentan jag gjorde *stolt*!


Kramen

tjoho

Publicerad 2011-04-28 22:06:37 i Allmänt,

Hej!

Så nu är min andra dag gjord på min 3:e VFU plats, jag är nu på min psykplacering. Det är riktigt spännande, samtidigt som det är lite skrämmande att hjärnan liksom kan ta över en kropp och allt bara blir fel. Psykoser är lite läskiga tycker jag, alltså psykoserna nu, inte människorna.

Tänk va kropp och hjärna kan spöka till det, att hjärnan har sån kraft att påverka hela kroppen, när den blir "sjuk". Väldigt intressant!

Fick se bältesrummet idag och till veckan ska jag med på ECT. Personalen är jättetrevliga och goa.
De jag känner är att jag skulle vilja ha haft lite mer introduktion och lite mer föreläsningar i skolan om just psykiska sjukdomar. Känns lite som man bara blir inkastad på en avdelning och här sitter jag och vet inte riktigt vad jag håller på med.

Tänk att snart är T4 slut, det börjar närma sig sakta men säkert, känns som om man börjar se slutet liksom. Tänk "snart" kan jag kalla mig sjuksköterska :). Okej 1 år är inte snart, men det går väl fort, den här terminen har bara scvichat förbi.


Börjar tro att polismyndigheten behöver pengar och lappar min bil jämt, jävla skit. Fick en gul lapp i rutan idag, 1000 spänn igen *suck*.

Fan jag har frågat folk om jag kan stå där, jag har sett andra stå där, börjar tro att de väntar ut ensamstående studenter och lappar så fort de ser att de e studenter. Fan!
Jag som hade lagt undan pengar som vi skulle ha i sommar..
Ja vem behöver unna sig nåt i sommar när man kan lägga de på böter

ne nu ska jag sätta lite fart här, mycket som ska göras.. Imorgon ska jag få en lång slang ner i halsen, HUA!!


Pöss och kram


Borgvik

Publicerad 2011-04-25 22:21:08 i Allmänt,

Idag tog vi en snabbtur till Borgvik och hälsade på Vincents farfar, vi var jue tvugna att lämna påskbrev och lite påskbakat :). Christer var också där så plutt fick sig en pratstund med han också.

Vincent klappa vovven och var go, sen så ratta han i en av farfars bilar och så släpa Vincent med farfar på rundtur :P. De gick ut på altan och tog yttervägen till ytterdörren för att gå in i huset och gå till altanen igen, vet inte hur många varv de hann med :P.


Funkis undrade nog vad de höll på med.

Jag fick en liten påskpresent av Lasse också, inte en så liten heller :).

1,5 liter gottedricka :P. Tack så mycke :)!

Det är allt en snäll farfar Vincent har, ska åka och hälsa på han i Åmål nån dag :).


Det var nog allt för nu.

Just de, jag har en massa tårt beställningar också, eller en massa är det inte, men det är många tårtor som ska göras. Några till ett 80 års kalas och några till ett 50-årskalas, sen har vi en student också.

Så har vi syster och Vincent sen i juli, sitter och letar insperation till 50-årstårtorna. Ska bli kul, funderar på om jag ska våga mig på en 2-våningstårta, men vi får se..

Pöss och kram så länge gott folk

Påskafton

Publicerad 2011-04-24 10:29:42 i Allmänt,Påskbreven är målade, hela 8 st blev det tillslut.Godisskålen är fylld, inte vet jag varför jag skulle köpa så mycket godis. Jag och plutt var inte hemma många minuter den dagen iaf.påskäggen till gudföräldrarna är klara, moster har redan fått sitt därför är det bara 3 på bilden.


Påskbaket är klart, Vincent hade kakor med till alla som han gick påskgubbe hos, så fick de ett sånt kort som sitter på påskäggen också.
Vi gick bara till gudföräldrarana, morfar, morfars grannar, farmor, mormor och Lennart.
Han har fått så fina påskpresenter och så mycket godis, ska ta kort på hans presenter nån dag.


Påskgubben är klar <3


Första besöket blev hos tant Malin som är Vincents Gudmor, en av dem iaf :)

Besöket hos morfar blev ett tag och vi passade på att stanna på grillat.

Efter ett snabb besök hos mormor där han provcyklade sin påskpresent och sovit lite for vi mot kil till farbror Magnus som är gudfar till Vincent, en av dem, han har jue 2 av varje :).

Magnus och resten av mina grabbar var hos Magnus pappa, så vi fick en pratstund med magnus pappa också :).
Vincent och Anders satt i Anders bil, där min lilla plutt satt och ratta i säkert 20 minuter. Varje gången vi öppna dörren så sa han stängd eller så öppna han och sa mamma sitta där :P.

Anders och plutt satt där och prova varningsblinkers och vindrutetorkarna, sen hittade han tutan också. Den var jätterolig tyckte Vincent :P. Han tuta precis så det låt som ett billarm och efter en stund kika en granne ut, men när han såg att de stod 5 pers runt en bil och vinka så vände han :P.

Vincent provsatt Magnus Cross också, den var inte rolig.
Efter att ha provat olika färdmedel drog vi till lekparken där jag och Anders hade hopptävling, vi hoppa från gungan. Jag vann, lr syrran slog mig efter ett tag men hon var inte med från början.
Sista försöket gjorde jag en jättesnygg vurpa och blev sandig överallt :P, Mathias är gentleman och hjälpte mig upp :).


Magnus åker MC


Erik och Vincent gungar :)


Anders försöker slå mig i hopptävlingen.


Magnus blev en heting i uppsatt!

Vet inte hur många timmar vi var i lekparken, men vi hade jättekul allihopa och Vincent hade roligast av alla tror jag :). Han åkte rutschkana, med oss allihopa, min fina lilla söting. Han styr mig och grabbarna med järnhand :P!

Mathias lyckades jag inte fånga på kort, så han kan ni fantisera ihop :P

Det var en trött plutt som kom hem till mormor runt halv 9, där vi skulle spendera natten. För idag (Söndag) kommer släkten på påskmiddag :). Så ska vi ta en tur till farfar :).

En mycket rolig dag, med lite stress där emellan..


Kram

Coolingen

Publicerad 2011-04-24 09:38:03 i Allmänt,

Morbror har såna glajjer och då vill minsann Vincent också ha de :)

lägg märke till mina snygga ben :P.

Jag har varit sjuk i en evighet, känns som det iaf. Iaf så tyckte plutt att det räckte att sitta inne i 2 dar med mamma, sen var det inte roligt längre. Så jag fick tvinga mig ut i det fina vädret, plutt njöt iaf. Vi tog brum brum bilen till Öna.

Jävla skit..

Publicerad 2011-04-20 21:19:52 i Allmänt,

Halsont och feber sen i söndas och som pricken över i åkte jag på öroninflammation idag.
Sån jävla tur jag har då, får kanske vara glad över att jag inte är snuvig iaf, så alla snor baciller håll er borta!

Så vad jag gör jag då, sover och knaprar piller hela dagarna..

De va allt för mig nu blir det till att sova igen..


kram

Mariebergsskogen

Publicerad 2011-04-17 14:32:37 i Allmänt,

Igår efter tentan for vi iväg för att titta på djuren, vädret var för underbart för att sitta inne. Och det är det inte nu då?, tänker väl ni..
Men jag har precis käkat middag ute och jag har ont i halsen och svettas och fryser om vart annat, så nu vill jag sitta inne och svettas ett tag innan jag går ut och fryser :P.

Här har ni bilderna från igår, Vincent njöt av att springa runt :).

Här kommer det en hel hög med onödiga kort..Hörrni mammor och andra, skulle vi inte kunna samla ihop några och åka till mariebregsskogen? Ta med lite fika och låta våra guldklimpar se på djuren och busa i lekparken..  Bara en tanke..


Kramen på er!


sommardojjorna på

Publicerad 2011-04-15 23:03:00 i Allmänt,

Den 15 ska vinterskorna bort på våra vrålåk, de missa ni inte va?? Det är 15:e va? Har så dålig koll.
Att få bort vinterskorna visade sig vara ett helt projekt, som tog halva dagen av min plugg dag.

På torsda när pappa kom hem från jobbet åkte vi dit för att byta däcken, de gick bra att få upp alla muttrarna utom de där låsmuttrarna lr vad de heter. Dom som sitter på för att ingen ska sno däcken. Vem snor däck föresten?? Har man inte råd med däck, har man säkert inte råd att ha bil liksom..

Iaf varken jag, pappa eller broder fick upp dom. En satans massa svordomar lyckades vi väldigt bra med att få fram faktiskt, man får vara glad för det lilla :P.
på freda morgon ringde jag Grums Gummi och fråga om tid för att byta däcken, de hade dropp in så efter att jag varit på vårdcentralen for vi dit.

Där lyckades de byta 1 däck, de som inte hade sån där låsmutter. De sa lycka till och att jag fick vända mig till volvoverkstan.. Å vart skölingen ligger den då tänkte jag, ringde pappa som sa att jag skulle prova att åka till Grums motor.

De gjorde vi och där fick de bort de förbannade muttrarna, de fick svettsa på en annan mutter för att sen skruva bort skiten.

Innan frågade jag om de hade muttrar om vi kunde köpa för jag vill inte ha på de där låsmuttrarna igen. De hade de, sa dom.. Men de skulle nog ha tittar på lagret först.. När de bytt alla däcken sa fattades de en mutter, jag hade bara 2 extra med mig och de behövdes 3. De sa att jag kunde kolla på Grums gummi, ja sa att jag har redan varit där och dom har inte.. Det sluta iaf med att han sa att jag fick åka till Säffle lr Karlstad för att köpa en mutter.
Jag kunde köra med 3 muttrar så länge, men inte för länge.

Suck tänkte jag medans jag betala för däckbytet, kolla på OK om dom hade de hade dom inte. Men jag fick tipset om att höra med Grums gummi eller Grums motor, tack för de sa jag.

Ringde mamma som fick hoppa in på Volvo efter jobbet, vi skulle ändå sova i stan för att jag hade tenta på lörda morgon..Här har ni en mutter from Hell!!

Bjuder också på en bild av min broder och vrålåket :PKram kramFeber

Publicerad 2011-04-13 19:42:00 i Allmänt,

Min lilla älskling har börjat bli förkyld igen :(, så i onsdags ( 13:e) stannade jag hemma med honom. Han hade lite feber, låg snäppet över 38..
Men det var en pigg och uttråkad liten kille jag hade här hemma, vad jag än försökte hitta på så dög de inte..
Dagis är grejer de vet ni, där leker han för fullt och springer ruint och bjussar de andra barnen på kramar, då duger inte en heldag med mamma liksom.. Snälla broder passade honbom på torsdag och pappa tog semester på fredan, va skulle jag göra utan min familj?

Men när man har feber så får man äta gottit, så vi gottade till det med lite chokladpudding :).Vincent hälsar att det är riktigt kul att kladda med choklapudding..


Kram kram


knä-op

Publicerad 2011-04-12 20:00:00 i Allmänt,

Tjoho!

Ligger efter med bloggandet, men det finns inte tid över till de. Ska bli skönt när denna praktiken är över, helt slut jämt.

Iaf..

Jag har nu varit med på en knäoperation och det var helt fantastiskt att få vara med och se hur det gick till.
Det sågades så det flög bitar, det hamrades, skruvades och ja det var helt otroligt. Ännu mer otroligt är att patienterna reser sig upp samma dag.

De hade en lång jäkla grej som de körde ner i lårbenet för att på så sätt kunna hålla still de medans de greja runt på knät. Så jäkla fränt! Knäskålen bara hängde där på sidan och kläggigt och grejigt var det, men det enda jag vill var att få peta och känna lite :P.

Jag stod typ en meter från knät och titta, det är rena gympingpasset för operationsläkarna, jäklar va de hamrar och skruvar och bäljar runt med benet.  Får ni chansen att vara med på en operation nångång, ta den! Helt fantastiskt var de!

Den enda gången jag tyckte det var lite läskigt var när de tog sina gafflar och drog ner skinnet och allt annat för att benet skulle komma fram..


Kram kram


Fika

Publicerad 2011-04-10 19:37:00 i Allmänt,

Hej hopp!
I lördags ringe Nipha och ville bjuda på middag, det tackar vi inte nej till :). Var hos mamma när hon ringde så det sluta med att vi åkte dit hela högen :). Kyckling med massa gott var det, måste be om receptet, gillar grejer man kan göra i ugnen, då tiden ändå är knapp häe hemma.
Missade att fota maten, men här har ni fikan..nam nam sa vi och tackar för en trevlig eftermiddag :)


Kram KramSåsar

Publicerad 2011-04-10 14:12:07 i Allmänt,

Sånt här gör mig så positiv..
På väg till Arvika hamna jag bakom sisådär 10 bilar, allra först låg det en stor lastbil och såsa.
Fan jag har inte tid och ligga där och krypa fram *suck*

Finns inte direkt många ställen att köra om på heller, lr jo ibland har man turen att de inte kommer nån mötande trafik på raksträckorna så..

Plocka iaf några bilar i taget, sen kunde man fräsa på som vanligt :P *YES*.


Kram
Pippi fågeln.

Publicerad 2011-04-10 13:42:59 i Allmänt,

Numer när vi kommer hem från dagis, så ska min lille älskling gå runt på gräsplätten och vinka till alla fåglar. Samtidigt som han vinkar säger han Hej pippi, Hej pippi.
Kram


Vinkväll

Publicerad 2011-04-09 23:52:00 i Allmänt,

Jag har ockspå hunnit med en vinkväll med min gode vän Anders :). Klockan 5 åkte jag dit och 23 åkte jag hem, passa perfekt!

Vi satt och diskutera saker och prata massa skit som vi alltid gör. Vi blir så otroligt larviga när vi strir och träffas :P.

Han pimpla rödvin och jag höll mig till vitt, rödvin kommer med åldern säger de, de måste bvetyda att jag är ungdomlig va :P?

Vi satt och lira tv-spel, super mario bros, 8bit såklart!
Japp jag blir en tv-spelsnörd ibland :).
Anders, trött som alltid och var föresten bakis i 2 dar :P.


Putte kikade också förbi..Vi tittade på trolljeigern också (stavning?), för en gång skull bestämde jag film och håll i er nu, Anders gillade den :). Det har nog aldrig nånsin hänt!

Jag satt iofs och snarka i soffan halva filmen, hade bara sovit 3 timmar natten innan. Det blir mycket tentaplugg på nätterna :/..


KramStaden

Publicerad 2011-04-09 16:00:00 i Allmänt,

idag hade jag tenta, lr egentligen 3 tentor fast på samma tillfälle. Hoppas hoppas jag fixa åtminstone en! Jag hade praktik på fredagen, men snälla syster yster passa Vincent då så jag skulle slippa åka från Arvika till Grums och sen tillbaka till Karlstad.

Har jag sagt att jag har en underbar familj?? Det har jag iaf, jag hade aldrig klarat pratiken utan dom, jag hade faktiskt få hoppa av skolan :/. Eftersom dagis inte öppnat då jag måste åka för att hinna till praktiken, nu arvika tiden åker jag senast kvart över 5, Karlstadtiden åkte jag klockan 6. Jobbar jag eftermiddagen så har inte dagis öppet till 23-23:30 nångång så det är tur jag har min fina familj :).

Det blir iofs lite tid för Vincent :(, men det här är nåt jag gör för oss båda.. Måste kunna försörja oss och för att kunna de krävs det utbildning.

Men det var inte de jag skulle svammla iväg om, utan vi har varit i stan hos mamma, Lennart och moster, kanon att de bor så nära varandra :).Busat på mosters altan.Vi har åkt skrinda.Mamma/mormor sopar uppfarten..


Kram kram
Arvika

Publicerad 2011-04-06 23:17:37 i Allmänt,

Hemma efter Arvika passet nu, fick smita lite tidigare :).

Idag har avrit en kanon dag, tagit prover och gjort mycket praktiska grejer, lyckades med en PVK idag också. Gick bättre när man fick gå in själv, fast jag trodde kärlet skulle spricka där ett tag, men det gick vägen. Alla prover gick kanon också, men PVK den gjorde min dag :).

Träningsvärken börjar krypa sig på också, körde ganska mycket mage igår.. Annars händer det inte så mycket här, lr jo det gör de.. Jag hara bara inte tid att skriva de här och vissa saker vill jag inte ens skriva om här :P.

Ne nu är det dags att hoppa i säng, imorgon blir det ännu ett kvällspass.

Pöss och kram

Fika

Publicerad 2011-04-04 21:21:00 i Allmänt,

Vi har hunnit med en fika hos Malin också och efter fikat fick vi promenadsällskap av Jörgen som gillade plutts "gubbkeps".

Här har ni underbara Malin och min lilla plutt.


Kram

...

Publicerad 2011-04-03 22:12:18 i Allmänt,

Hej hopp!

Jag lever, känner bara inte för att blogga.. Eller jag har inte tid, jag träffar folk i verkligheten istället och jag njuter av de :).

Iaf ultraljudet gick bra, vad jag vet iaf :P. ca 35 minuter kolla de magen, så de gjorde en grundlig koll, inga gallstenar lr problem med gallan som alla misstänkt. Njurarna vet jag inte riktigt om de hitta nåt.. De fråga lite frågor och jag tjuvlyssna, på höger njure är det inge patologiskt iaf hörde jag. Jaja vi får vänta och se, nästa grej blir jue gastroskopin, är lite orolig för att jag ska bli tvungen att ta "andra vägen också" då ultraljudsköterskan föreslog att de kunde vara nåt med tarmen.

De löser sig nog..

Vi har även firat min lille kusin Camilla som inte är så liten längre :). Roligt kalas med massa stark mat, men gott var de, smaklökarna brändes tyvärr bort efter en stund :P.Min plutt såg lagom road ut av att få blomma i håret :P..
Jag har också fått tagit lite mer blodprov, gick in till en patient och fråga om denna var svårstucken. Vilket patienten var, men ja sa att jag känner lite och hittar jag inget bra att sticka i så hämtar jag en annan tjej. Men vet ni vad, jag lyckades!!! YES, en svårstucken också :).

Nu ska bara svackan med PVK'n jobbas bort, näst nästa vecka blir det operation också. Jag har önskat en knäoperation för det är lite mer "verkstad".

Mitt liv är att ganska bra, helt jäkla toppenbra om jag får säga det själv. Det var längesen jag kände mig glad, lycklig och såhär pirrig liksom. Jag har kul på heltid känns det som, det vänder fort här, men jag hoppas det håller i sig!


Slänger in lite kort imorgon..

Pöss

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela