Jennys tankar

Stjärnor

Publicerad 2014-01-26 22:04:00 i Allmänt,

Hej!
 
Vi kommer inte riktigt överens här hemma om vissa saker, det ska gråtas och protesteras som bara den när det gäller vissa utvalda saker här hemma.
Vet egentligen inte om detta är rätt väg att gå, men jag vill inte "skälla" på V, så att han gör dem av rädsla till slut. Försöker prata med honom och berätta varför man måste hjälpa till eller att göra vissa saker och allt går så bra när vi pratar men 7 gånger av 10 så är det gråt när det gäller grejerna.
 
Så vi pratade här hemma jag och V och han tyckte detta låt som en bra idé, så vi provar ett tag så får vi se.. Även om det känns som mutning, men va f-n nåt måste man jue hitta på..
 
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 

Bananpannkaka

Publicerad 2014-01-24 21:38:00 i Allmänt, Mat,

Hej!
 
Eftersom vi försöka undvika gluten och inte köpa de "vanliga" glutenfria sortimentet. Vi försöker ju nämligen dra ner på alla dessa e-nummer också.
 
Detta mellanmål/frukost har vi börja gjort bananpannkaka här hemma, lätt, snabbt och smidigt!
Mosa en banan och rör ihop det med ett ägg, stek, klartt!
 
 
Har ni inte provat, så gör det :)
 
Kram
 
 

Irriterad

Publicerad 2014-01-24 14:19:00 i Allmänt,

Ibland blir jag så irriterad och frustrerad över hur världen ser ut!
 
Abortfrågan som fler och fler länder röstar om, och som något parti tar upp i Sverige nu. När vi ändå är igång ska vi inte ta och plocka bort rösträtten för kvinnor också, kan vi inte få ta beslut över vår egna kropp ska vi då verkligen klara av sådana svåra beslut som att rösta?
 
Inte nog med att män kan våldta hur de vill, för någon dom verkar det ändå aldrig bli, hemskt att säga men den lagen kan man nästan slopa helt! Varför ha en lag som ska skydda oss, när det enda den gör är att skydda förövaren som på något knasigt sätt lyckas bli offret.
 
Så män ska alltså kunna våldta, kvinnan blir gravid och kan inte göra ett smack åt detta mer än att se på när förövaren vill ha delad vårdnad, vilket han säkert kommer få då han faktiskt är pappa. Heja Sverige!
 
Hur ska man bli våldtagen för att förövaren faktiskt ska bli dömd, att skrika nej hjälper tydligen inte. Ni vet fight or flight, det finns även freeze. Något som många kvinnor går in i när de blir våldtagna, man kan säga "spela" död, men det är inget man gör medvetet. Finns forskning på detta som de tog upp på föreläsningarna i "våld mot kvinnor", en kurs alla genusmotståndare borde gå, är ni anti efter den ja då finns det nog inget som kan få er över på "genussidan".
 
Jag tror faktiskt att om man börjar uppfostra barn lika och inte skiljer dem åt beroende på könen, så tror jag våld och våldtäkter kommer minska.
 
Var en kvinna som blev våldtagen i ett tält, hon vaknade av att någon låg på henne och höll på, han dömdes inte för att hon sa nej för sent, hur skulle han veta att hon inte ville? Ja stackars män hur ska de kunna veta såna här saker?
 
Om vi ändå ska ha en lag måste det då vara upp till kvinnan att säga nej, kan vi inte ändra den till sa hon ska ha sagt ja innan man får göra nåt.. Bara en tanke..
 
 Sex är ingen jävla rättighet för människan!!!
 

Sjukling

Publicerad 2014-01-21 18:50:00 i Allmänt,

Idag har jag spenderat dagen i sängen, vilket jag gjort de senaste dagarna.
För att avbryta sängvistelsen tog jag en tur till vårdcentralen, där allt tydligen är tipp topp med mig.
 
Hur kan allt va bra när jag mår så dåligt och har ont i halsen så jag knappt kan svälja på kvällarna och nätterna. Jag kan inte sova pga halsen utan sitter mest och försöker allt va jag kan och inte svälja. Jag har ingen feber, haft 37,5.. Känner mig febrig och fryser som bara den..
 
Gör ont i halsen bara av att andas och ändå ser jag fin ut i halsen enligt vårdcentralen, inge svullen ( vilket jag tycker jag är). Det värker i armhålorna och från halsen upp till bakom öronen.. Sen i fredags har halsen bara blivit värre för varje dag som gått, kanske vänder nu då eftersom allt såg bra ut, tror dock inte att det vänder för det gör fortfarande ont varenda gång jag sväljer! Detta är så frustrerande!!
 
Ville bara sätta mig och grina på vårdcentralen, är så trött på att ha ont! Jag är inge bra på smärta 3 dar brukar fungera efter de blir jag bara trött och ledsen på att ha ont!
 
Ne nu ska jag sluta gnälla, de kunde va värre!
 
Tjinge fucking ling

Söndag

Publicerad 2014-01-12 20:46:00 i Allmänt,

Söndag sista lediga dagen på veckan, hua vad helgerna går fort. Jag och M har knappt haft tid för varandra, han har hjälpt sin syster att flytta och jag och V har haft play dates. Nästa helg har vi sagt att vi ska umgås mer :).
 
Idag har V's Kusin T och faster M varit här, vi ses alldeles för sällan.. De små busfröna var lite blyga i början men sedan släppte de och de lekte lite innan det var dags för dem att åka hem.
Jag och v lagade lite mat innan vi drog på oss ytterkläderna för lite bus i snön. Nya pulkan skulle provas och den hade tyvärr inget vidare glid förutom på vägen där det var halkigt.
 
Vi har inga bra backar här heller så den lilla kullen kanske inte var bästa stället att prova den på.
Det blev lite lek i lekparken här bredvid också, måste bli bättre på att ta med mig kameran!
 
Efter en stund fick vi gå in då jag inte hade understället på mig och frös så in i norden. Vad har ni på er för skor samt kläder när ni busar i snön, jag måste investera i några nya. Tips mottages gärna.
 
Vi tog en tidig dusch, så efter den hann vi med filmmys med the och rostat bröd, idag blev det röjar Ralf.
 
Sen blev det sängen lite senare än vanligt, klockan han bli lite över 8 innan V var i säng..
 
 
Tjingeling!

Mariebergsskogen

Publicerad 2014-01-11 18:13:00 i Allmänt, Semester och utflykter, Vardagslyx,

Idag så ringde klockan vid 8 och jag sov gott ända till halv 8 :). Somna som en stock igår, jag och M lade oss och kolla på film, jag somnade innan filmen ens hann börja. Som tur är, var M lika trött han :).
 
klockan 8 gick jag upp för att förbereda allt vi skulle ha med, packa väskan och så.
När frukosten var klar väckte jag V, han tyckte det skulle bli så spännande att åka skridskor.
Klockan 10 skulle vi träffa Mariell och hennes familj där. Vi har inte setts på säkert 2 år, så det var verkligen kul att träffas igen.
 
V gick till lekparken och levde loppan, en hel lekpark hade han själv, mycket roligt tyckte V. L började med att åka skridskor och vid 11 var vi frusna och ville in i värmen, så vi traskade till Naturum. Jag och V har aldrig varit där, men L visade oss :). Mariell jag och hennes man V pratade om allt medans våra busfrön levde loppan :).
 
Naturum kommer vi besöka fler gånger, uppskattat av både mig och V.
L och V lekte jättebra och lilla S fick sitta med oss. Efter et par timmar på Naturum var det dags att ge sig ut i snöyran igen. Mariell med familj begav sig hemåt, då det var dags för jobb, jag och V gick till skridskobanan, så han i alla fall fick prova på att åka :).
 
V tyckte det var riktigt kul att åka skridskor, så det ska vi göra fler gånger!
Vi hoppade över grillningen då vädret inte riktigt tillät de, så ikväll ska vi grilla korv i öppna spisen :).
 
Flotten var mycket uppskattad, de simmade i vattnet och hoppade från flotten :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ut i snön med er nu :)
 
Ska invänta min heta kille nu för ikväll ska jag hålla mig vaken till filmen :P
 
Tjingeling!

Tåg

Publicerad 2014-01-10 19:23:54 i Allmänt, Hemmet,

Nästa månad får jag nog investera i en tåghylla till..
 
 
Börjar bli fullt på den han har, han tröttnar aldrig på tåg verkar det som...
 
 

Fredag!

Publicerad 2014-01-10 19:13:00 i Allmänt,

Hej hopp vad det har gått i ett i dag.
 
Idag tog vi en liten sovmorgon innan vi stressade iväg till vårdcentralen här i skåre. Vårt första besök där och jag glömde registrera oss där, vi ska snart tillbaka så får försöka komma ihåg det då.
 
Jag och V tog vår första vaccinationspruta av 3. Kan säga att det är svårt att förklara för en 4-åring att ta sprutor nu för att kunna ha roligare senare. Han ville inte alls ta spruta och var jätteledsen och det gjorde jätteont sa han. Hann inte se om de gav subkutant eller intramuskulärt, men jag hoppas det blev subkutant annars förstår jag mycket väl att det gjorde ont.
Min fina lilla ledsna unge <3.
 
Kändes jättekul att berätta att vi ska tillbaka snart och få en spruta till.
 
V frågade om vi inte kunde åka till Ikea och fika, för han hade varit så duktigt. Vi skulle egentligen åka och köpa skridskor till plutt och mig som jag egentligen inte har råd med denna månad, fick en sån superdålig lön och vaccinationerna på de + fika på Ikea nu så det drar iväg, så jag kan säga att jag längtar till barnbidraget nu.
 
När vi var på Ikea och "fikade" , V ska alltid ha mos och en efterrätt, såg jag att vi fått sms av min fina vän Camilla som undrade om vi skulle leka idag och de ville vi. Så vi träffades på XXL, där våra unga levde loppan.
 
Sen åkte vi äntligen hem till oss och fikade på bullar och satt och prata, vi pratade det som gick det var nämligen mammiga barn idag.
 
Haft en jättebra dag, nu väntar jag bara på min heting som ska komma snart. Mys väntar och någon film och lite vin förhoppningsvis.
 
 
 
Pöss och kram
 

produktiv

Publicerad 2014-01-10 18:51:00 i Allmänt, Tårtor och annat bak,

Hejhej!
 
Igår tror jag någon drog tillbaka klockan för mig. Jag jobbade över igår, och kom från jobbet 45 minuter senare än planerat. Alltid är det något!
Jag handlade på hemvägen, väl hemma så gjorde jag lite kvällsmat till mig och V, som vi åt framför tv'n ( ja man får det ibland). Vi såg på film myste även till det med lite morötter och gurkstänger. Jag hann smutta på lite lite vin, sen satte vi igång att baka bullar, över 100 st blev det tillslut och då var ändå inte klockan så mycke. 10 halv 11 kom jag i säng, tycker det var ganska bra av mig :).
 
Förstår inte alls hur jag hann med allt? Någon snäll som hjälpte mig på traven tror jag och såg till att tiden inte gick så fort:).
 
Kram kram

Önskelista

Publicerad 2014-01-07 22:42:00 i Allmänt,

 
Jag fyller ju "snart" år, allting är relativt :P. Tänkte eftersom ni såklart undrar vad ni ska köpa till denna unga tjej, så tänkte jag skriva en önskelista. 
 
 
Önskar mig fler kaffekoppar, finns på Boulevard
 
Matlådor i glas finns här, tror den minsta passar perfekt.
 
Änglar är aldrig fel, samlar på änglar om det är någon som missat detta.
 
Frukost på sängen
 
Sovmorgon
 
presentkort på Ikea - har spanat in några tallrikar där..
 
Tofflor - ett par varma mjuka och goa
 
Blommor - eftersom jag ännu en gång tagit död på alla här hemma typ. Alltså blommor i krukor, inte någon bukett som man slänger sen :P.
 
En Step Box
 
 
 
Jag får väl fylla på när jag kommer på nåt..
 
 
Tjingeling
 
 
 
 

Ulvsby

Publicerad 2014-01-07 22:09:12 i Allmänt,

För att göra en kanonstart på året har jag och V idag packat in oss i bilen för lite bus i Ulvsby. Vi har varit och hälsat på min fina kusin Jessica och hennes P, V har busat som bara den med Z och E.
Och jag har fått prata om allt möjligt med 2 fina vänner och familjemedlemmar :). Barnen har dansat till Mora träsk, spelat spel, sportat lite, åkt motrocykel och sparkcykel då jag fick extraknäcka som polis, något som var mycket uppskattat av de små busfröna. Riktigt spännande blev det när de inte visade upp några körkort, utan smet från polisen, då blev de jagade med blåljus, eller kanske inte blåljus då men av en tutande konstapel Jenny :P.
 
Jag och Jessica pratade om saker som ska hinnas med i sommar :).
 
 Det var en ledsen kille som inte alls ville åka hem fram mot kvällen, han var ledsen nästan hela vägen hem. Vi har pratat om Z hela kvällen och att han saknar Z för dom har så kul ihop. Min fina underbara lilla unge.
 
Vi har 2 playdater till inplanerade :), appropå mina mål 2014, jag hoppas jag kommer få mer tid över för vänner och familj detta året.
 
 
Tjingeling!
 

Cykelpromenad

Publicerad 2014-01-05 21:27:00 i Allmänt, Vardagslyx,

Jag och Vincent tog en liten promenad :).
 
Ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén..
 
 
Konst??
 
Vi gick till bryggan och kastade lite sten och kottar, en favoritsyssla för V.
 
 
Kram

2014

Publicerad 2014-01-04 19:51:00 i Allmänt,

Nytt år, nya upplevelse, nya utmaningar, nya rutiner :).
 
Jag har faktiskt inte gett några nyårslöften i år, utan jag har skrivit en lista som jag har om mål/saker jag hoppas göra och om jag inte lyckas med allt är det inte hela världen.
 
Så här ser den ut än så länge.
 
* Barnfri weekend med Matz - Bara för att lyxa till det i vardagen
* Börja springa - mest för att jag faktiskt tycker det är ganska skönt, bara man kommer igång.
*Pyssla mer med Vincent - för att jag tröttnar på tåg efter en kvart :P
* Träffa mina vänner oftare - för jag saknar er och några vill jag ha bättre kontakt med, innan jag mister er helt
* Åka skridskor med Vincent - Bandytjej som jag var
* Fotografera mera - minnen och mera minnen
* Skriva dagbok - saknar de
 *Spara mer - har ett mål som jag vill att slutsumman ska vara på, så jag/vi kan unna mig/oss det där speciella
* Skratta oftare - varit alldeles för lite skratt och bara stress ett alldeles för lång tid
* Träffa tjejerna oftare -saknar våra pratstunder, vi har upplevt mycket ihop och mer vill jag att det ska bli :)
* Plocka svamp - Rogivande och jag får mig en skogspromenad samtidigt.
* Stressa mindre - borde jag verkligen, men är svårt
* Åka på en kryssning - Har aldrig gjort de och L tyckte vi skulle göra de :).
* Gå på vin/öl/whiskey - provning  - känns spännande och vardagslyxigt
* Ta alla pinnar i friska Karlstad - Har aldrig lyckats ta alla, svårt med barnvakt och ork i de små benen
* Börja titta på Nyheter - Är man snart 32 så är det väl dags att börja. lokalnyheterna tycker jag om, och att läsa nyheter. Men ser det aldrig på tv och vet inte ens vilka tider de går, brukar va för mycket hemskheter att se :/.
* Försöka mig på att se er på sport - För att kunna hänga med bättre när Vincent börjar med olika aktiviteter
* Prova 12 nya saker - en varje månad :P
* Ha date-kvällar oftare med Matz - för att få tid tillsammans
* Lära mig dyka - för att lyxa till det..
* Piffa till mig "gråa" dagar, bara för min skull - för att ibland är spegelbilden inte rolig.
* Ha drinkparty - Aldrig haft och man kanske skaffar sig nya bekanstskaper.
* Spela fotboll -KUL
* Spela brändboll - För jäklans roligt
 
 
 

Nyårsafton

Publicerad 2014-01-03 15:58:00 i Allmänt,

Vi hade en jättemysig nyårsafton här hemma. Vi hade bjudit hem några vänner och spelade spel åt gott mm.
Jag,Matz och Kalle gjorde varmrätten, klyftpotatis med olika såser och kyckling som vi bankade ut och fyllde med chilinlagda vitlölsklyftor, färsk basilika och soltorkade tomater, sen gjorde man ett litet paket av dem och lindade bacon runt. Blev riktigt gott! Erik, Mathias med fru och barn fixade sallad, Anders och Lina fixade efterrätten cheesecake med björnbär och Peter hade fixat snacks.
Anders överraskade med några raketer också.  V och C lekte själva nästan hela tiden, de fick våfflor till varmrätt. Trevlig kväll med mycket skratt!
 
Vid 12 slaget gick vi ut och sköt iväg några korkar och skålade in det nya året, barnen var också med :).
 
Det nya året började bra, med många fina vänner omkring oss <3.
 
Kram

Äntligen

Publicerad 2014-01-02 21:12:00 i Allmänt, Hemmet,

Ny dusch!
Är en som man kan hålla i handen också, den ligger iofs på golvet men ni ser slangen lite där :).
 
 
Kram
 

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela