Rökt kalkon

Stabiliseringsmedel
E407 Karragenan. Framställs av alger. Kan bland annat orsaka Cancer, magsår, fosterskador, leverskador, crohns sjukdom, försenad tillväxt, tarmsjukdomar. Innehåller PFGA.
E451 Pentanatrium- och Pentakaliumtrifosfat. Misstänks orsaka njurskador, tarmstörning, försvårar kroppens förmåga att ta upp mineraler mm.
Antioxidantmedel
E301 Natriumaskorbat. Kan förstärka effekten av vissa cancerogena ämnen.
E331 Mononatriumcitrat. Tillverkas numer av majs istället för citron. Innehåller PFGA.
Konerveringsmedel
E250 Natriumnitrit. Misstänks kunna orsaka cancer, fosterskador, tumörer mm. Används för att tex clostridium botulinum (en bakterie) inte ska bildas i vår mat. Många andra länder har produkter utan E250 och har aldrig haft något problem med detta.
Sedan innehåller det annat också, men de kan ni kika på själva :P.
Kram