Jennys tankar

Rökt kalkon

Publicerad 2013-10-03 23:19:00 i Allmänt, Mat,


Stabiliseringsmedel
E407 Karragenan. Framställs av alger. Kan bland annat orsaka Cancer, magsår, fosterskador, leverskador, crohns sjukdom, försenad tillväxt, tarmsjukdomar. Innehåller PFGA.
 
E451 Pentanatrium- och Pentakaliumtrifosfat. Misstänks orsaka njurskador, tarmstörning, försvårar kroppens förmåga att ta upp mineraler mm.
 
Antioxidantmedel
E301 Natriumaskorbat. Kan förstärka effekten av vissa cancerogena ämnen.
 
E331 Mononatriumcitrat. Tillverkas numer av majs istället för citron. Innehåller PFGA.
 
Konerveringsmedel
E250 Natriumnitrit. Misstänks kunna orsaka cancer, fosterskador, tumörer mm. Används för att tex clostridium botulinum (en bakterie) inte ska bildas i vår mat. Många andra länder har produkter utan E250 och har aldrig haft något problem med detta.
 
Sedan innehåller det annat också, men de kan ni kika på själva :P.
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela