Jennys tankar

Baugettesallad kyckling Curry

Publicerad 2013-09-21 23:11:14 i Allmänt, Mat,

Innehåller en massa saker men här kommer E-nummren.
 
Konserveringsmedel E202 och E211
 
E202 Kaliumsorbat kan ge svåra allergiska reaktioner samt misstänks kunna orsaka leversakdor. Reagerar med nitriter och nitrater vissa forskare menar att de kan skapa bestående ärftliga skador.
 
E211 Natriumbensoat kan orskak astmaanfall hos astmatiker, hjärnskadr, kliande utslag, cellmutation, testikelcancer, Parkinsons sjukdom,försenad tillväxt, hyperaktivitet hos barn, svåra allergiska reaktioner.
Hos försöksdjur har fosterskador ökat betydligt i kobination med acetylsalicylsyra (ex magnecyl) mm.
 
Antioxidanter E300, E301
E300 Askorbinsyra Syntetiskt C-vitamin, Än man kan inte kopiera "vanlig" c-vitamin fullt ut. Ofta framställs detta av GMO-majs.
 
E301 Natriumaskorbat Man har upptäckt att i vissa tester kan detta ämne förstärka effekten av vissa cancerogena ämnen.
 
Stabiliseringsmedel E412, E451, E415, E466
E412 Guarkärnmjöl kan orsaka tarmstörningar, tarminflammation, cancer, hormonstörningar, förstorad sköldkörtel mm.
 
E415 Xanthangummi baktriell jäsning av socker. kolla upp så GMO-råvara används
 
E451 Pentanatrium- och pentakaliumtrifosfat misstänks orsaka njurskador, störningar i matsmältningsenzymerna, ämnet försvårar kroppens förmåga att ta upp mineraler.
 
E466 Cellulosagummi E466-E469 'r de farligaste i gruppen cellulosa. E467 är förbjuden då den ansågs för farlig, men 466-469 är uppbyggda på samma sätt. Kan orsaka cancer, problem med matsmältningen och är gasbildande
 
Surhetsreglerandemedel E330, E270
E330 Citronsyra tillverkas inte längre av citron utan av majs. Innehåller PFGA.
 
E270 Mjölksyra, Ska ej ges till barn under 3 mån, stör matsmältningen.
 
All denna info kommer ifrån "Handbok för den kräsne konsumenten" skriven av Tommy Svensson.
 
Han har även skrivit en bok om vad man bör äta under gravidtet och ammning där han tar upp alla dessa tillsatser i maten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-09-22 11:59:17

Dessa skador och bieffekter kommer väl om du skulle konsumera detta i mängder. Dagligen. Man kan göra egen god röra och äter man då detta ibland, tror jag inte det är någon fara.

Svar: Problemet är väl att vi stoppar dagligen i oss mängder av E nummer utan att ens reflektera över de. Men jag håller med egna röror av ekologiska/krav-märkta produkter smakar oftas mycket mycket bättre :).
Jenny

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela