Jennys tankar

Sjukskrivningen 14/7-27-7

Publicerad 2014-08-10 22:30:00 i Allmänt,

Stress stress och mera stress. Jag tror aldrig jag varit så slutkörd.
Jag sov inte på nätterna, jag hade konstant huvudvärk och värk i kroppen, kunde inte koncentrera mig svårt att varva ner och va still. Orkade inte tänka, det var kaos i kroppen. De sista dagarna på jobbet låste jag in mig på kontoret  och satt och gråt för jag visste inte hur jag skulle hinna med allt och lösa allt. 1,5 vecka innan tyckte jag bara att det var skönt att få gå till jobbet, för det var den enda gången jag inte hade ont, jag var för stressad för att ens hinna reflektera oh märka att jag faktiskt hade ont, så fort jag satt på bussen kom huvudvärken direkt. Sista veckan innan jag sjukskrev mig så lugnade det ner sig på jobbet och kroppen kände då att jag hade ont. Vissa dar värkte det ner i benen ända från nacken så jag fick halta när jag gick. Höger sidan var alltid värst. Jag började gå hos en Naprapat i Säffle, han sa att det är de typiska stressmusklerna som värkte på mig. Pratade med chefen och sa att jag måste nog sjukskriva mig iaf måndag, tisdag för jag måste få sova. Måndag, tisdag blev till en hel vecka.
 
Jag försökte få komma till en vårdcentral på fredagen ena sa att jag får stå ut det är semester tider och det är så här inom vården, andra vårdcentralen sa att jag ska kontakta en sjukgymnast för att få en remiss till en läkare. Jag har ringt hur många sjukgymnaster som helst och inte någon har jag fått tag i, telefonsvarare har jag däremot fått lyssna på. Semestertider. Jag ringde 1177 på söndagen för jag visste inte var jag skulle ta vägen, helt totalt slut. Jag sa att jag vet inte vad jag ska göra, jag får inte tag i någon sjukgymnast och vårdcentralen vill inte ta emot mig. jag sitter mellan 2 stolar och vet inte vad jag ska ta mig till! Hon sa att det är vårdcentralen du ska vända dig till. Ringde dit på måndagen och prata, sjukskriv dig själv i en vecka, prata om lite annat och när hon fråga om jag hade småbarn relaterat till lyft, så brast det för mig och jag satt där i luren och stortjöt. Hon sa att hon hör att jag inte mår något gott. Vi prata lite mer och hon sa att hon skulle ringa upp imorgon och höra hur jag mår då och att jag ska ta tabletterna på bestämda tider.
 
Snälla mamma och Lennart tog med Vincent på semester så jag skulle få vara själv och bara va. Vincent har haft jättekul och det är huvudsaken. Han har varit i Strömstad hos moster med mormor och som överraskning var Zack med familj där och skulle sova där. han har varit med Mormor och Lennart och cyklat längs Göta kanal.
 
Jag passade på att sova större delen av dygnen måndag och tisdag. Värk så fort man rörde sig och inte rörde sig, värmekudde på de värsta ställena Matz har tryckt på knutar för att försöka låsa upp dem lite. Men ont och tappat känsel i armarna har varit det som varit värst, har nästan inte kunnat använda dem.
 
Jag tackar gudarna för att jag fick streptokocker för jag hade inte klarat att gå tillbaka till jobbet den veckan och ingen läkare vill ta emot mig. Streptokockern resulterade i att jag fick vara hemma en vecka till. Då tog Snälla pappa och Mehri med sig Vincent på semester till Strömstad så jag bara kunde va och vila en vecka till, vilket var välbehövligt.
 
Samtidigt vill man inte visa hur jävla pissigt man mått så man biter ihop och försöker att inte visa nåt.
 
Nu är min semester snart slut och jag börjar jobba v 34 igen. Kan säga att jag sover nästan inget på nätterna igen, för jag är rädd för att komma tillbaka till jobbet och att det ska bli sådär igen. Jag stressar upp mig själv för att börja jobba igen. Måste bara få sömnen att funka igen, för som det är nu blir det inte så många timmar varje natt.
 
Ja det var lite om det jobbiga..
 
Tjingeling!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny

Årgång 1982, är som vin och blir bara bättre och bättre med åldern :). Är mamma till Vincent och har efter lite letande hittat och förlovat mig med mannen i mitt liv. Jobbar som sjuksköterska i hemsjukvården sedan Juni 2012 och trivs jättebra med de. 2015 kom lillebror Noah till världen och familjen känns nu komplett.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela